Life

Monica Tatoiu a găsit vinovatul în scandalul iscat de Gheboasă: “Infectează o generație”

Monica Tatoiu, replică dură în scandalul de la Untold, după ce prestația lui Gheboasă a împărțit țara în două. Asupra cui aruncă femeia de afaceri toată vina?
10.08.2023 | 16:04
Monica Tatoiu a gasit vinovatul in scandalul iscat de Gheboasa Infecteaza o generatie
Monica Tatoiu a găsit vinovatul în scandalul iscat de Gheboasă / sursa foto: Facebook / fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Scandalul în care Gheboasă este protagonist a împărțit țara în două tabere. Pe de-o parte, susținătorii artistului care sunt de părere că nu a greșit cu nimic, de cealaltă parte, cei care îl blamează. Nume sonore din showbiz și-au expus părerile în spațiul public. S-au găsit vinovați peste vinovați, de la părinții care își lasă copiii minori la festival, până la feministele care nu iau atitudine.

Monica Tatoiu, replică dură în scandalul de la Untold, după ce prestația lui Gheboasă a împărțit țara în două

Monica Tatoiu intervine cu o replică dură în scandalul momentului. Femeia de afaceri susține că nu vârsta copiilor care iau parte la astfel de activități este principala problemă, la fel cum nu sunt nici părinții care le permit acest lucru.

ADVERTISEMENT

„Tinerii au nevoie să se distreze. Şi generaţia mea a mers la festivaluri, a cântat până dimineaţa. Dar textele pe care le fredonam alături de trupele vremii erau despre lupta împotriva războiului, pentru pace, despre dragoste, despre încredere în viitor. Textele erau minunate, chiar dacă erau împotriva sistemului. Nu erau vulgare şi nu erau agresive. Erau despre dorinţa generaţiei mele pentru o lume mai bună, mai frumoasă. În care oamenii să se iubească şi să se respecte.

Ce mă deranjează pe mine legat de ceea ce s-a întâmplat acum la Untold este furia unei generaţii care nu îşi găseşte locul în această lume care nu îi iubeşte şi care nu îi respectă. Dar este o furie îndreptăţită a acestei generaţii împotriva sistemului care le distruge viitorul. Pentru că lumea în care trăim este o lume a banilor în care tinerii nu îşi găsesc locul. Nu au nicio şansă”, a spus Monica Tatoiu.

ADVERTISEMENT

Monica Tatoiu, replică dură în scandalul Gheboasă: „Dacă domnul este artist, atunci starea lui de spirit este starea unui om bolnav”

Versurile cântate de Gheboasă pe scena Untold şi fredonate de zeci de minori din public, au stârnit controverse uriaşe. Monica Tatoiu explică unde s-a greşit şi de ce Gheboasă nu ar fi avut ce să caute pe scena festivalului.

“Arta este o formă de exprimare a unor sentimente. Poate să fie muzică, pictură, cărţi, fotografie, dar arta exprimă o stare de spirit. Ori, dacă domnul este artist, atunci starea lui de spirit este starea unui om bolnav. Iar generaţia care îl ridică în slăvi este o generaţie bolnavă, de care noi, societatea adulţilor, suntem responsabili. Îmi asum această responsabilitate. Dacă ne iubim copiii şi nepoţii, trebuie cu orice risc, să îi vindecăm de boală. Chiar împotriva voinţelor lor.

ADVERTISEMENT

Ală nu este artist. Care este mesajul lui? Că el este înfuriat? Atunci să se ducă să se lupte cu maica-să, cu taică-su și cu cei patru pereți de acasă. Infectează o generație. El apelează la resursele emoționale de nemulțumire ale unei generații care nu a luat BAC-ul.

Nici fata aia care o bate pe colega ei de bancă în clasă și filmează, cică nu a făcut nimic rău. Și mâine o omoară. Sunt lucruri la care nu putem să asistăm pentru că mâine ne trezim cu copiii aceștia dând foc în fața Guvernului. Pe bune dreptate ei sunt nemulțumiți, dar noi trebuie să facem ceva. Și nu băgându-i la pușcărie, bătându-i sau acuzându-i. Trebuie să le dăm niște oportunități de a-și canaliza energia asta. Asta face un profesor și un Stat care îți iubește copiii”, este de părere Monica Tatoiu.

ADVERTISEMENT

Monica Tatoiu, despre problemele tinerilor din noua generaţie: „Ei vor să distrugă lumea în care trăiesc”

Monica Tatoiu este de părere că principala problemă a zilelor noastre este lupta dintre generaţia actuală şi sistemul în care trăieşte. O luptă pierdută din start, pentru că tinerii nu găsesc susţinerea, sprijinul şi ajutorul de care au atâta nevoie.

“Generaţia asta trebuie să aibă o atitudine constructivă şi nu văd asta. ‚Să moară, să fie, să dreagă’. Vulgalizarea dorinţelor pe mine mă sperie. Dar, interpretând în registrul rezultatelor de la Bac, rezultatelor în învăţământul european şi american pe care îl cunosc foarte bine, înţeleg că această generaţie nu are capacitatea creativă de a optimiza sistemul în care va trăi la maturitate.

Este o luptă inutilă. Ei vor să distrugă lumea în care trăiesc, care nu îi respectă. Însă furia nu crează nici pentru ei o lume mai bună. Şi nici vulgarizarea excesivă sau consumul de droguri. Şi noi beam, la Costineşti în 74. Dar niciodată, generaţia mea nu a fost agresivă. Şi a creat o muzică pe care şi generaţia fiului meu care are 29 de ani, o ascultă cu plăcere, Red Zeppelin, Rolling Stones, Jethro Tull. O muzică despre frumuseţea lumii pe care noi o iubeam. Acum, muzica este despre urâţenia lumii pe care ei o urăsc şi e foarte periculos”, a mai fosta profesoară.

Monica Tatoiu a găsit vinovatul în scandalul iscat de Gheboasă

Monica Tatoiu s-a declarat scandalizată de versurile obscene cântate pe scena Untold și a criticat dur invitarea lui Gheboasă la acest festival. Consideră că organizatorii sunt pricipalii vinovați, dar în egală măsură și Statul care alege să închidă ochii, în loc să acționeze și să taie răul din rădăcini.

“Atacurile la adresa femeilor este periculos și aici mă refer și mesajele pe care le-a dat Tate la ieşirea din puşcărie cum că femeile sunt de vină pentru tot. Un misoginism ieşit din comun. Pe care eu îl interpretez aşa: băiatul care trăieşte cu mama, pentru că nu are bani să îşi cumpere o casă, nu poate să îşi aducă gagica la el acasă.

Şi o vede pe maica-sa, care îl ţine pe el şi pe taică-su, stând la bucătărie de dimineaţă până seara, plus mergând şi la serviciu. Dispreţuieşte femeia pentru că o vede în femeia pe lângă el pe mama lui. Pe care o desconsideră pentru că se supune tatălui. Mesajele lui Tate sunt pentru tinerii frustraţi şi impotenţi.

Eu sunt pentru legalizarea drogurilor, pentru libertatea copiilor de a asculta muzica care le face plăcere. Este vina societăţii şi a Statului că nu filtrează toate chestiile astea. Am investigat cine sunt organizatorii. Creierele sunt cele vinovate şi creierele pot fi controlate de Stat. La fel cum trebuie să investigăm cine sunt în spatele anumitor site-uri de internet, TikTok şi aşa mai departe. Care este interesul lor? Ce îşi doresc ei de la societate?”, a adăugat revoltată femeia de afaceri.

 

ADVERTISEMENT