News

Monolitul apărut în România pe 27 noiembrie a dispărut în mod misterios. Foto

01.12.2020 | 23:21
Monolitul aparut in Romania pe 27 noiembrie a disparut in mod misterios Foto
ADVERTISEMENT

Fenomenele misterioase din zonele protejate din Piatra Neamț continuă. La câteva zile după apariția sa din zona Bâtca Doamnei, monolitul care a atras atenția presei interne și internaționale a dispărut în mod misterios.

Obiectul metalic apărut la sfârșitul lui noiembrie în județul din Moldova, în apropiere de cetatea dacică Petrodava, nu se mai află în locația unde a fost imortalizat în primă fază.

ADVERTISEMENT

Cum nu s-a explicat nici apariția sa de pe 27 noiembrie, nici acum nu se explică modul în care această structură a dispărut subit din zona județului Neamț.

Monolitul apărut în România pe 27 noiembrie a dispărut în mod misterios

În ultimele zile ale lunii noiembrie, într-o zonă de relief protejată din Neamț a apărut o structură metalică, pe care unii au numit-o ” monolit”. Obiectul, cu înălțimea de aproximativ 3-4 m apărea înfipt în pământ

ADVERTISEMENT

Forma acestuia seamănă foarte mult cu un alt monolit din oțel despre care presa internațională a scris zilele trecute că a fost descoperit în deșertul Utah din SUA.

Presa britanică precizează că obiectul din deșertul Utah a fost identificat de un pilot de elicopter. Monolitul din Utah are o înălțime de 2.9 m și pare să fi fost amplasat în perioada 2015-2016. Originea acestuia nu este cunoscută.

ADVERTISEMENT

De altfel, Dailymail a dedicat, recent, un amplu articol celor două obiecte apărute în România și SUA ”Acum un misterios monolit în stilul Arthur C. Clarke a apărut în România după ce o inexplicabilă structură din metal a dispărut din Utah. Deci, cine (sau ce) a pus-o acolo?”.

Monolitul apărut în România pe 27 noiembrie a dispărut în mod misterios. Sursa foto: ziarpiatraneamt.ro

De 1 decembrie, monolitul din Neamț a dispărut

La nicio săptămână de la apariția sa pe platoul situat în zona Bâtca Doamnei, monolitul metalic nu se mai afla în locul în care a fost descoperit, a consemnat Ziar Piatra Neamţ.

ADVERTISEMENT

Peste ocean, autoritățile din SUA au precizat că monolitul din deșertul Utah a dispărut misterios pe 27 noiembrie.

Până la această oră, nu se cunoaște originea acestor obiecte. Denumirea de ”monolit metalic” este controversată și s-a popularizat ca urmare a monolitului care apare în 2001: Odiseea Spațială, o creație SF a lui Arthur C. Clarke.

Cum era normal, n-au întârziat să apară nici speculațiile legate de intervențiile extraterestre, mai ales că în romanele lui Clarke acești monoliți erau mașinării construite de civilizații extraterestre, mai notează sursa citată.

ADVERTISEMENT