News

Monstrul de 70 de kilograme pe care l-a prins un pescar din Botoșani. Nu i-a venit să creadă când a văzut cum arată

Un pescar din Botoșani a reușit să prindă un pește gigantic, scoțând din apele Prutului un somn de aproximativ 70 de kilograme.
23.08.2023 | 23:22
Monstrul de 70 de kilograme pe care la prins un pescar din Botosani Nu ia venit sa creada cand a vazut cum arata
Albert Ungureanu din Botoșani a prins un somn de 70 kg. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT

Un moment pe care pescarii îl visează a devenit realitate pentru Albert Ungureanu din Botoșani. Împreună cu familia și prietenii, într-o escapadă la pescuit de-a lungul râului Prut, acest pescar pasionat a realizat o performanță remarcabilă prin prinderea unui somn colosal de aproximativ 70 de kilograme.

Un pescar din Botoșani, “vedeta” în lumea pescarilor

După ce a pozat mândru alături de impresionantul “monstru” pescăresc, Ungureanu a luat o decizie plină de înțelepciune. A eliberat captura înapoi în apele Prutului, cu intenția de a oferi altor pasionați de pescuit șansa de a simți emoția întâlnirii cu o astfel de trofeu magnific în viitor.

ADVERTISEMENT

“E un sentiment unic, o captură la care visează toți cei care pescuiesc. Eu cam de trei ani mă tot gândesc la o captură impresionantă și iată că am reușit. M-am luptat aproape o oră să-l scot după ce l-am prins în undiță.

L-am prins la porumb. A fost ceva incredibil. Inclusiv cei locuiau în apropiere au venit să vadă captura, pentru că vorba s-a dus foarte repede”, a afirmat Albert Ungureanu, pentru Monitorul de Botoșani.

ADVERTISEMENT

 

pescar
Un pește de 70 de kg, prins de un botoșănean. Foto: Monitorul de Botoșani.

 

Un pește ciudat, prins în apele râului Timiș

O zi obișnuită de pescuit s-a transformat într-o experiență extraordinară pentru un bărbat când undița sa a adus la suprafață un pește cu aspect înfricoșător, cel mai probabil aparținând speciei Piranha.

Incidentul a avut loc în apropierea localității Costeiu, pe malurile râului Timiș. Momeala folosită a fost o simplă râmă, însă când a scos undița din apă, pescarul a observat că în carlig se afla prins un pește cu dinți ascuțiți.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Timiș au declarat pentru Lugoj Info.ro că peștele pare să fie din specia Piranha și, fără îndoială, este un pește de acvariu.

Probabil că acest carnivor a fost eliberat de către un crescător, deoarece habitatul său natural este reprezentat doar de anumite râuri calde din America de Sud. Peștele a fost trimis pentru analiză la Direcția Sanitară Veterinară Timiș, iar specialiștii vor determina cu precizie specia din care face parte.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, în Oradea, un exemplar de Piranha a fost găsit mort pe malul râului Crișul Repede. Garda de Mediu Bihor a deschis o anchetă și a menționat că, cel mai probabil, și acel exemplar fusese abandonat în apă de către un colecționar. În astfel de cazuri, cei vinovați pot fi sancționați cu amenzi între 7.500 și 15.000 de lei.

 

ADVERTISEMENT
Tags: