News

Monument în locul tragediei de la 2 Mai. “Casa este goală. În fiecare zi şi noapte suntem în cimitir”

Familia uneia dintre victimele accidentului de la 2 Mai a ridicat un monument la locul tragediei. ”Aş dori (ca șoferul n.r.) să primească pedeapsa pe viaţă”
07.10.2023 | 13:59
Monument in locul tragediei de la 2 Mai Casa este goala In fiecare zi si noapte suntem in cimitir
Tatăl lui Sebastian Olariu a ridicat un monument la locul tragediei Sursa foto: Captură ecran Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

În locul unde Vlad Pascu, un șofer de 19 ani aflat sub influența drogurilor, a ucis doi tineri după ce a intrat cu mașina în grupul din care făceau parte a fost ridicat un monument.

Monument în locul tragediei de la 2 Mai

Tatăl lui Sebastian Olariu este cel care a ridicat monumentul. Împietrit de durere, bărbatul spune că viața familiei sale este de opt săptămâni un chin.

ADVERTISEMENT

“După opt săptămâni de chin şi de jale, am venit astăzi să ridicăm o piatră funerară pentru băiatul meu. Să rămână ceva în locul în care a murit el. Nu ne găsim locul, casa este goală. În fiecare zi şi noapte suntem în cimitir.

Acolo e locul unde ne facem toate sărbătorile. Şi Crăciunul o să fie tot acolo, lângă băiatul nostru. Nu ştim, ne întărşte fata pentru care mai luptăm. Dacă nu ar fi fost ea, noi nu cred că am mai fi fost”, a declarat Valentin Olariu pentru Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

”Aş dori să primească pedeapsa pe viaţă”

Tatăl lui Sebi a mai spus că speră să se facă dreptate pentru fiul său și pentru Roberta Dragomir, tânăra ucisă și ea în același accident, dar și pentru ceilalți tineri din grupul lovit de Vlad Pascu.

”Eu cred că dreptatea o să iasă. Copiii noștri nu au fost vinovați, au mers exact pe unde trebuie. Eu sper să se facă dreptate. Din imagini, nu erau pe partea carosabilă, mergeau exact pe marginea drumului. Sincer, aș dori să primească pedeapsa pe viață. Și părinții lui să simtă ce simțim noi în momentul ăsta.

ADVERTISEMENT

Lăsăm o piatră funerară cu înscrisuri făcute din suflet, de la noi pentru el. Ce a fost Sebi. Semnifică ce a fost Sebi în viața noastră.

Nu prea cred că în țara noastră putem să prevenim ceva, dar eu îmi doresc ca părinții să fie cât mai aproape de copiii lor cât sunt în viață”, a mai declarat Valentin Olariu.

ADVERTISEMENT

Roberta Dragomir, în vârstă de 20 de ani, şi Sebastian Olariu, în vârstă de 21 de ani, au murit pe loc în dimineața de 19 august. Atunci, Vlad Pascu a intrat cu mașina pe care o conducea drogat într-un grup de tineri care circulau pe marginea drumului dintre Vama Veche şi 2 Mai.

După tragedie, Pascu a fost arestat preventiv la Constanța, iar vineri a fost trimis în judecată. Este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența substanțelor interzise și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Este, de asemenea, cercetat de DIICOT pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

ADVERTISEMENT