Life

Moș Crăciun a pornit la drum și anul acesta. Cum poți afla unde împarte cadouri în timp real

24.12.2020 | 17:13
Mos Craciun a pornit la drum si anul acesta Cum poti afla unde imparte cadouri in timp real
Moș Crăciun a pornit la drum și anul acesta. Cum poți afla unde împarte cadouri în timp real. Sursa foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ca în fiecare an, Moș Crăciun a pornit la drum și se pregătește să împartă cadouri în toate colțurile lumii. Cel mai așteptat personaj al anului a bifat deja câteva destinații de pe glob și le-a oferit cadouri tuturor copiilor. 

Călătoria Moșului începe, ca de fiecare dată, în celălalt capăt al lumii, în Australia. După ce parcurge Asia și Africa, Moș Crăciun vine în Europa și, implicit, în România, după care traversează Atlanticul spre continentul american.

ADVERTISEMENT

Monitorizarea traseului lui Moș Crăciun este inițiată de Comandamentul American al Apărării Spaţiului Aerian (NORAD), care se ocupă, de obicei, cu monitorizarea traficulu aerospațial și cu descoperirea pericolelor care ar putea afecta omenirea.

Moș Crăciun a pornit la drum și anul acesta. Cum poți afla unde împarte cadouri în timp real

An de an, NORAD se ocupă cu monitorizarea traseului celei mai așteptate și îndrăgite personalități, mai ales pentru copii – Moș Crăciun. În mod normal, organizația se ocupă cu urmărirea traficului aerospațial și cu avertizarea populației în cazul în care se apropie un pericol.

ADVERTISEMENT

De Crăciun, NORAD „lucrează” într-o manieră mai optimistă, urmărindu-l pe Moș Crăciun în timp ce le împarte cadouri copiilor. Cursa acestuia începe din Australia, din moment ce ora locală a țării este cu mult înaintată față de continentul european. Aici poți urmări traseul Moșului în timp real.

Moșul a terminat deja cu Australia, Noua Zeelandă și restul țărilor și arhipelagurilor din Oceanul Pacific, iar acum se află în Asia și le împarte cadouri copiilor din China. Acesta a trecut deja de Filipine, Indonezia și Thailanda, urmând să încheie și cu China.

ADVERTISEMENT

Cursa lui Moș Crăciun se termină, de obicei, pe o plajă din Hawaii, pentru a se relaxa după ce a parcurs toată planeta Pământ. Centrul de comandă al organizației NORAD ține evidența traseului de mai bine de 60 de ani, iar totul a pornit de la un număr greșit.

„Cineva ne-a sunat atunci, dar era de fapt un număr greșit, crezând că l-au sunat de fapt pe Moș Crăciun. Iar de aici a început totul. Ne-am gândit că dacă tot lucrăm în domeniul apărării aeriene, am putea să-l urmărim și pe Moș Crăciun”, a declarat un angajat al organizației, citat de Pro TV.

ADVERTISEMENT

Moșul parcurge anual aproximativ 290.000 de kilometri pentru a le aduce copiilor o bucurie. Până la momentul actual, au fost livrate deja mai bine de 1,3 milioane de cadouri.

ADVERTISEMENT
Tags: