Sport

Moses Abbey, încântat de primele zile la FC U Craiova: „Mi se spune Gervinho”. Video

Moses Abbey se felicită pentru transferul la FC U Craiova 1948, iar mijlocașul a dezvăluit că oltenii l-au poreclit „Gervinho” încă de la primul contact cu vestiarul.
02.07.2023 | 14:57
Moses Abbey incantat de primele zile la FC U Craiova Mi se spune Gervinho Video
Moses Abbey, încântat de primele zile la FC U Craiova: „Mi se spune Gervinho”. sursă foto: captură ecran FC U TV
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 trage tare în cantonamentul din Germania înaintea startului din SuperLiga, iar Adrian Mititelu speră să aducă un antrenor până în prima etapă. Moses Abbey este printre primele transferuri ale oltenilor din această vară, iar mijlocașul așteaptă cu nerăbdare debutul în tricoul „alb-albaștrilor”.

Moses Abbey, primele impresii după transferul la FC U Craiova 1948: „Mă bucur să fiu aici, pentru mine este o oportunitate”

Adrian Mititelu l-a transferat pe Moses Abbey din ligile inferiore din Italia și speră să dea lovitura cu mijlocașul ghanez, așa cum s-a întâmplat cu Andrea Compagno. Acesta a declarat că oltenii l-au primit așa cum se cuvine încă din prima zi petrecută în Bănie.

ADVERTISEMENT

Moses Abbey a mărturisit că Lorenzo Paramatti l-a instruit de la transferul la FC U Craiova 1948 și i-a vorbit despre spiritul echipei. Mijlocașul așteaptă cu nerăbdare debutul la gruparea din Bănie și primul meci profesionist din cariera sa.

„Prima mea impresia a fost foarte bună, am fost cu băieții de când m-am mutat aici.  A fost bine, băieții au fost de treabă și chiar mă bucur să fiu la Craiova. Am ales Craiova pentru că este o echipă istorică care a jucat atât de mult timp și pentru mine este o oportunitate să fiu în Craiova.

ADVERTISEMENT

Da, băieții sunt foarte de treabă și chiar mă bucur să joc cu ei. Padula și Lorenzo vorbesc italiană și înțeleg puțin. Obișnuiesc să petrec timp cu ei și să mă distrez. Paramatti este aici de ani de zile și obișnuiește să îmi spună despre frumusețea Craiovei, despre echipă, fani, stadion, oraș și orice. Obișnuiește să îmi spună lucruri bune”, a spus Moses Abbey.

Acesta este primul meu sezon ca profesionist și primul obiectiv este să încerc să câștigăm, să ne calificăm în play-off”, a spus Moses Abbey într-un interviu pentru FC U TV.

ADVERTISEMENT

Moses Abbey, despre porecla primită la FC U Craiova 1948: „Poate din cauza părului băieții obișnuiesc să îmi spună«Gervinho»”

Moses Abbey este asemănat cu Gervinho în cantonamentul lui FC U Craiova 1948, iar Sabino Oliva, antrenorul cu portarii, i-a dat ghanezului acestă poreclă. Mijlocașul a povestit și despre perioada în care a fost monitorizat de AS Roma, dar și experiența unui antrenament cu Daniele De Rossi.

„Poate din cauza părului băieții obișnuiesc să îmi spună«Gervinho» . Cred că Sabino mi-a dat porecla, dar și Danny îmi spune așa, dar cred că Sabino. Când am ajuns aici, băieții îmi spuneau «Gervinho» din cauza părului și probabil calitățiile lui precum viteza și cât de rapid este el, dar în special pentru păr.

ADVERTISEMENT

Am jucat cu jucători care acum sunt la un nivel înalt. De Rossi era antrenorul celor de la Primavera, am făcut un antrenament cu el și a fost o experiență bună.

Idolul meu în fotbal cel mai probabil este Messi, dar îmi plac mulțu jucători de picior stâng precum Bernando Silva, Douglas Costa. Îmi plac mulți jucători de calitate. Sper să mă bucur de timpul petrecut în Craiova și abia aștept să îmi fac debutul pe stadion în fața fanilor”, a declarat mijlocașul.

ADVERTISEMENT