News

Motivul halucinant al crimei de la spitalul de psihiatrie din Dâmbovița. Pe cine voia să se răzbune pacienta, de fapt

S-a aflat motivul real al crimei de la spitalul de psihiatrie din Dâmbovița. Ce a enervat-o atât de tare pe pacienta în acea zi.
21.08.2023 | 20:40
Motivul halucinant al crimei de la spitalul de psihiatrie din Dambovita Pe cine voia sa se razbune pacienta de fapt
O pacientă de 32 de ani, diagnosticată cu schizofrenie paranoidă și internată de 14 ani, a strangulat mortal o altă pacientă. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

O tragedie fără precedent a avut loc, sâmbătă, în cadrul Spitalului de Psihiatrie Gura Ocniței, într-un incident care a șocat comunitatea medicală și opinia publică. O pacientă în vârstă de 32 de ani, diagnosticată cu schizofrenie paranoidă și internată în spital de 14 ani, a strangulat mortal o altă pacientă internată în unitatea de psihiatrie.

Motivul crimei teribile din Dâmbovița

Potrivit anchetatorilor, femeia a declarat că intenționa să comită omorul pentru a ajunge în închisoare. Motivația ei tulburătoare a fost dorința ca mama sa, care nu a dorit să o primească acasă după internare, să nu o mai poată vizita în spital.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pacienta agresoare a amenințat că va repeta gestul violent dacă nu îi va fi îndeplinită dorința de a fi închisă într-o pușcărie. Ea a susținut că dacă nu va ajunge după gratii până la finalul aceleiași zile, va comite din nou o crimă.

Potrivit surselor, pacienta agresoare a recunoscut că a strangulat-o într-o zonă izolată a spitalului, unde nu se afla personal medical, pentru a o putea ucide fără a fi observată.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au reacționat imediat, plasând-o pe femeia de 32 de ani într-o cameră specială de izolare, unde este supravegheată video și nu are acces la ceilalți pacienți.

Poliția cercetează cazul

Incidentul tragic a declanșat o anchetă judiciară detaliată pentru a clarifica circumstanțele exacte ale crimei și pentru a determina eventualele neglijențe în gestionarea situației în cadrul spitalului.

ADVERTISEMENT

În paralel, Spitalul de Psihiatrie Gura Ocniței a demarat o anchetă internă pentru a identifica eventualele deficiențe în protocolul de siguranță și supraveghere a pacienților.

Comunitatea locală și națională este șocată de această tragedie și așteaptă cu sufletul la gură rezultatele investigațiilor în vederea stabilirii responsabilităților și implementării măsurilor necesare pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor.

ADVERTISEMENT

“Este un eveniment nedorit care se poate întâmpla, din păcate, într-un spital de psihiatrie. Una dintre paciente, care nu presupunea o supraveghere strictă, brusc s-a decompensat şi a agresat, sugrumând o pacientă. Din păcate, acest eveniment s-a soldat cu decesul femeii sugrumate. Din păcate, un astfel de eveniment se poate întâmpla oriunde într-un spital de psihiatrie”, a afirmat Claudiu Dumitrescu. managerul Spitalului Județean.

 

ADVERTISEMENT
Tags: