Sport

Motivul pentru Gigi Becali s-a băgat peste Mihai Rotaru la transferul lui Dawa, anunțat exclusiv de Fanatik

FCSB l-a transferat pe fundașul central Joyskim Dawa, iar Gigi Becali a explicat de ce s-a băgat peste Mihai Rotaru care îl dorea pe camerunez la Universitatea Craiova.
18.06.2022 | 15:42
Motivul pentru Gigi Becali sa bagat peste Mihai Rotaru la transferul lui Dawa anuntat exclusiv de Fanatik
FCSB l-a transferat pe fundașul central Joyskim Dawa, iar Gigi Becali a explicat de ce s-a băgat peste Mihai Rotaru care îl dorea pe camerunez la Universitatea Craiova. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Patronul de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK că fundașul central a fost cedat la vicecampioana României.

Începe scandalul între Mihai Rotaru și Gigi Becali după transferul lui Dawa la FCSB?

Inițial, Gigi Becali nu a fost interesat de aducerea lui Joyskim Dawa deoarece avea o înțelegere cu omologul său de la Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, să nu se bage când unul dintre ei negociază un transfer, iar oltenii au fost primi care s-au interesat de camerunez.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, finanțatorul FCSB a încălcat pactul și l-a transferat pe Dawa, însă a ținut să explice de ce a făcut această mișcare, chiar și cu riscul de a se certa cu Rotaru. ”Îmi pare rău de Mihai Rotaru, dar nu puteam să dormim amândoi pe noi. Eu l-am lăsat pe Mihai trei săptămâni să se miște, dar nu s-a mișcat și era să ne ‘frigem’ amândoi.

Aseară, finul Vulturar (n.r. – impresarul Florin Vulturar) m-a sunat să îmi spună că Dawa e în negocieri cu CFR, iar eu i-am spus clar că nu aș vrea să mă bag peste Rotaru. Mi-a zis că impresarul lui era deja prin Cluj.

ADVERTISEMENT

Atunci am zis să le-o fac ălora de la CFR cu tot riscul că se supără Rotaru pe mine. Decât să ne ‘ardă’ CFR pe amândoi, atunci am zis să intru eu pe fir cu orice risc. Dacă nu îmi spunea finul Vulturar, Dawa era acum la CFR. O să mai aduc doar un fundaș central”, a declarat Becali, pentru prosport.ro.

Iftime l-a propus pe Dawa la FCSB

Fundașul central camerunez în vârstă de 26 de ani a fost propus la FCSB chiar de patronul celor de la FC Botoșani, după ce vicecampioana României s-a despărțit de Paulo Vivicius și Andrei Miron.

ADVERTISEMENT

”Domnul Becali, dacă vrea să audă televizorul, să fie foarte atent la Dawa! Dacă prinde ritm, pleacă cu milioane de euro de acolo! El are oferte. Cum vine o ofertă pentru un fotbalist de-al meu, cum mi-l debusolează total.

El mai are doi ani la mine, nu-i dau drumul, dar cu o ofertă bună poate pleca. Sunt discuții, din Bulgaria, și acolo știți cine, din Ungaria am ofertă foarte bună, din Portugalia”, spunea Iftime la începutul lunii.

ADVERTISEMENT

Joyskim Dawa a evoluat în 31 de partide pentru FC Botoșani, în ultima ediția în Casa Pariurilor Liga 1, și a marcat 4 goluri. Internaționalul camerunez a fost adus gratis de FC Botoșani în vara trecută de la formația letonă Valmiera FC.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT