News

Motivul pentru care Marcel Boloș nu se poate înscrie într-un partid. ”Simpatizez doctrina PNL”

Ministrul Finanțelor a mărturisit că nu va refuza să facă parte din guvernul care se va forma după alegeri și a explicat de ce nu poate fi membru al unui partid.
05.04.2024 | 22:09
Motivul pentru care Marcel Bolos nu se poate inscrie intrun partid Simpatizez doctrina PNL
Marcel Boloș a explicat de ce nu se poate înscrie în PNL Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Marcel Boloș a precizat că va accepta o eventuală invitație de a face parte din viitorul executiv dacă se va considera că a fost un ministru performant.

Motivul pentru care Marcel Boloș nu se poate înscrie într-un partid

Ministrul Finanțelor a reamintit motivul pentru care nu se poate înscrie într-un partid. Este preot misionar și trebuie să respecte regulile canonice ale bisericii.

ADVERTISEMENT

”Am spus de nenumărate ori, că dacă se va considera că am fost un ministru performant, și se va aprecia că trebuie să fiu parte și din următorul guvern, nu voi spune nu (propunerii de a face parte din noul guvern n.r.).

Am crezut că problema aceasta este lămurită (înscrierea în partid n.r.). Fiind preot misionar, eu trebuie să respect regulile canonice ale bisericii, și am spus că nu pot să fac acest lucru, dar simpatizez PNL, doctrina partidului.

ADVERTISEMENT

PNL m-a propus, m-a susținut, nu vreau să-l fac de rușine. Îi datorez susținerea, chiar dacă nu întotdeauna nu avem o bună înțelegere a lucrurilor, dar reușim să depășim momentele și să fie bine la final”, a declarat Marcel Boloș la Digi24.

România are prea mulți bugetari

Ministrul a mai admis că România are prea mulți bugetari, însă a adăugat că legea salarizării unice ar trebui să rezolve și problema de sustenabilitate a cheltuielilor de acest fel.

ADVERTISEMENT

”Vom merge pe această politică de stabilizare a componentei de cheltuială publică, care e însemnată. Vorbesc de componența de salarii și de politică socială. Este anul în care am avut în buget peste 200 de miliarde de lei alocat pe asistența socială.

Toată lumea critică că avem un număr de salariați destul de ridicat, dar sunt sectoare de servicii publice în care nu te poți juca.

ADVERTISEMENT

La nivelul României, dacă privim ca procent al cheltuielilor de personal în total cheltuieli suntem pe locul patru la nivelul UE și aici cred că problema care se pune e ce livrăm cu acest număr de personal bugetar din perspectiva calității serviciilor publice.

Tocmai ce avem o lege a salarizării unice la care, prin PNRR, avem angajamentul de a o duce la bun sfârșit și această lege ar trebui să rezolve și problema de sustenabilitate a cheltuielilor de acest fel”, a mai declarat Boloș.

ADVERTISEMENT