Sport

Motivul pentru care Messi nu a fost prezent la gala The Best FIFA 2023

Lionel Messi nu a fost prezent la gala The Best FIFA, unde a câștigat premiul pentru cel mai bun jucător din 2023. Motivul are legătură cu Luis Suarez.
16.01.2024 | 10:12
Lionel Messi nu a fost prezent la gala FIFA The Best, unde a câștigat premiul pentru cel mai bun jucător din 2023. Motivul are legătură cu Luis Suarez. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La 36 de ani, argentinianul a câștigat pentru a patra oară titlul pentru cel mai bun jucător, de data aceasta pentru reușitele din 2023. Lionel Messi nu a fost prezent la gala The Best FIFA 2023 de la Londra pentru a-și căpăta premiul.

Motivul pentru care Messi nu a fost prezent la gala The Best FIFA 2023

Motivul pentru care Lionel Messi nu a fost prezent la gala The Best FIFA 2023 are legătură cu Luis Suarez. Argentinianul a vrut să rămână alături de uruguayan la Inter Miami pentru antrenamentele care au loc înaintea noului sezon din MLS.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul spaniol Guillem Balague a explicat absența lui Messi de la gala The Best FIFA 2023: “Motivul absenței lui Messi la Londra este acela că a început să se antreneze alături de Inter Miami și călătoria la Londra ar fi însemnat 3 sau 4 zile pierdute.

Trebuie să se adapteze la noul său calendar de fotbal. A avut unele probleme fizice în a doua jumătate a anului și vrea să facă un presezon corect (nu a avut unul în ultimul sezon) cu un prim meci care se joacă deja săptămâna aceasta. El ia foarte în serios pregătirea pentru presezon, mai ales într-un sezon atât de important pentru Inter Miami și bineînțeles cu Argentina în Copa America”

ADVERTISEMENT

Noroc pentru Messi în lupta cu Haaland pentru trofeul The Best FIFA 2023

Lionel Messi a fost ales pentru al doilea an consecutiv fotbalistului anului în cadrul galei The Best FIFA 2023. Starul argentinian nu a fost prezent fizic la ceremonia de la Londra pentru a putea revendica premiul, la fel cum s-a întâmplat în cazurile lui Haaland și Mbappe, ceilalți finaliști.

Campionul mondial cu Argentina i-a depășit pe cei doi atacanți de la Manchester City și PSG. Este pentru a treia oară în carieră când Messi câștigă acest premiu. Anul trecut, starul lui Inter Miami i-a despășit pe Mbappe și Benzema.

ADVERTISEMENT

Decizia este oarecum surprinzătoare, deoarece s-au luat în calcul performanțele din perioada 19 decembrie 2022 – 20 august 2023. Astfel, Campionatul Mondial din Qatar cucerit cu Argentina nu ar fi trebuit să conteze în opinia votanților.

Lionel Messi a terminat la egalitate cu Erling Haaland, ambii cu câte 48 de puncte. Pe locul 3 s-a clasat Kylian Mbappe, cu 35 de puncte. Astfel, departajarea dintre primii doi s-a făcut la numărul de 5 puncte, cel mai mare, acordate de căpitanii echipelor naționale. Messi l-a devansat pe Haaland cu 107 puncte la 64.

ADVERTISEMENT

Deși Erling Haaland nu a fost prezent ceremonie, tatăl atacantului de la Manchester City a fost prezent la Londra. Acesta a avut o reacție care s-a viralizat în timp record după ce Messi a fost anunțat câștigător.

Cine a luat trofeul pentru Lionel Messi?

Cum argentinianul nu a fost prezent la eveniment, Thierry Henry a fost cel care a luat premiul în numele lui Lionel Messi. Francezul a fost coleg cu starul lui Inter Miami la Barcelona și a făcut o glumă care s-a viralizat, atunci când a luat trofeul.

Thierry Henry a fost gazda galei de la Londra, alături de Reshmin Chowdhury. Atunci când colega sa a vrut să ia premiul în numele lui Messi, fostul jucător al lui Arsenal a precizat că Reshmin ține cu rivala Tottenham, formație care nu a mai câștigat niciun trofeu important din 2008: “Ești un fan Spurs și de obicei nu pui mâna pe un trofeu, așa că îl voi lua pe acesta”

Pe cine a votat Messi la gala The Best FIFA 2023?

La gala de la Londra, Lionel Messi a votat cu Erling Haaland pentru trofeul care s-a acordat celui mai bun jucător din 2023, iar în cazul antrenorilor, acesta a mers pe tehnicianul care și-a pus cel mai mult amprenta în cariera sa, Pep Guardiola.

La capitolul portarilor, Messi l-a ales pe Ederson de la Manchester City. Decarul nu a putut să îi voteze pe argentinienii săi, Lionel Scaloni sau Emiliano Martinez, deoarece nu au fost nominalizați în lista finală a favoriților.

Voturile lui Lionel Messi la gala The Best FIFA 2023

Cel mai bun fotbalist:

  1. Erling Haaland (Manchester City)
  2. Kylian Mbappé (PSG)
  3. Julián Álvarez (Manchester City)

Cel mai bun antrenor:

  1. Pep Guardiola (Manchester City)
  2. Xavi Hernandez (Barcelona)
  3. Luciano Spalletti (Echipa Națională a Italiei)

Cel mai bun portar:

  1. Ederson (Manchester City)
  2. André Onana (Manchester United)
  3. Marc André Ter Stegen (Barcelona)
ADVERTISEMENT