Sport

Gala The Best FIFA 2023. Lionel Messi, desemnat fotbalistul anului! Cum au votat Edi Iordănescu și Nicolae Stanciu

Gala The Best FIFA 2023 s-a desfășurat luni, 15 ianuarie, la Londra. Lionel Messi, Erling Haaland și Kylian Mbappe s-au luptat pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului.
15.01.2024 | 23:50
Gala The Best FIFA 2023 Lionel Messi desemnat fotbalistul anului Cum au votat Edi Iordanescu si Nicolae Stanciu
Lionel Messi a fost desemnat fotbalistul anului în cadrul galei FIFA The Best 2023. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
15-01-2024
21:53

Cum au votat Edi Iordănescu și Nicolae Stanciu la gala The Best FIFA 2023

Selecționerul României, Edi Iordănescu, și căpitanul naționalei, Nicolae Stanciu, au votat pentru premiul de cel mai bun jucător al anului 2023 în cadrul galei The Best FIFA 2023. Marele câștigător a fost desemnat Lionel Messi.

Edi Iordănescu l-a pus primul pe listă și i-a acordat 5 puncte lui Erling Haaland. Ulterior, selecționerul României i-a votat pe Kylian Mbappe (3 puncte) și Victor Osimhen (1 punct). 

De cealaltă parte, Nicolae Stanciu i-a votat în ordine pe Lionel Messi, Kylian Mbappe și Kevin De Bruyne. Belgianul a terminat pe locul 4, în timp ce atacantul francez a ocupat ultimul loc pe podium. 


În ceea ce privește cel mai bun antrenor al anului, Nicolae Stanciu i-a votat în ordine pe Pep Guardiola, Luciano Spalletti și Ange Postecoglou. Primele două poziții au fost aceleași și pentru Edi Iordănescu. Selecționerul României l-a pus pe locul 3 pe Simone Inzaghi. 

Pep Guardiola a fost desemnat antrenorul anului. Ibericul a reușit tripla în sezonul trecut cu Manchester City. De precizat este că Leo Messi, căpitanul Argentinei, i-a votat pe Erling Haaland, Kylian Mbappe și Julian Alvarez. 

De cealaltă parte, Mbappe, căpitanul Franței, i-a votat pe rând pe Messi, Haaland și Kevin De Bruyne. 

15-01-2024
20:54

Lionel Messi, desemnat fotbalistul anului

Lionel Messi a fost ales pentru al doilea an consecutiv fotbalistului anului în cadrul galei The Best FIFA. Starul argentinian nu a fost prezent fizic la ceremonia de la Londra pentru a putea revendica premiul, la fel cum s-a întâmplat în cazurile lui Haaland și Mbappe, ceilalți finaliști. 

Campionul mondial cu Argentina i-a depășit pe cei doi atacanți de la Manchester City și PSG. Este pentru a treia oară în carieră când Messi câștigă acest premiu. Anul trecut, starul lui Inter Miami i-a despășit pe Mbappe și Benzema. 

Decizia este oarecum surprinzătoare, deoarece s-au luat în calcul performanțele din perioada 19 decembrie 2022 – 20 august 2023. Astfel, Campionatul Mondial din Qatar cucerit cu Argentina nu ar fi trebuit să conteze în opinia votanților. 

Lionel Messi a terminat la egalitate cu Erling Haaland, ambii cu câte 48 de puncte. Pe locul 3 s-a clasat Kylian Mbappe, cu 35 de puncte. Astfel, departajarea dintre primii doi s-a făcut la numărul de 5 puncte, cel mai mare, acordate de căpitanii echipelor naționale. Messi l-a devansat pe Haaland cu 107 puncte la 64. 

Deși Erling Haaland nu a fost prezent ceremonie, tatăl atacantului de la Manchester City a fost prezent la Londra. Acesta a avut o reacție care s-a viralizat în timp record după ce Messi a fost anunțat câștigător. 

Erling Haaland tatăl

15-01-2024
20:39

Guilherme Madruga, cel mai frumos gol al anului

Guilherme Madruga, fotbalist brazilian în vârstă de 23 de ani, a câștigat trofeul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului. Mijlocașul defensiv a înscris cu o execuție acrobatică din foarfecă. Fostul jucător de la Botafogo a lovit mingea din afara careului. 

15-01-2024
20:34

Brazilia, câștigătoarea trofeului fair-play

Brazilia a obținut trofeul fair-play. Naționala Selecao a primit premiul grație felului în care l-a ajutat pe Vinicius Jr. Atacantul lui Real Madrid a fost victima rasismului în mai multe meciuri din La Liga. 

15-01-2024
20:29

Ederson, cel mai bun portar al anului

Ederson a câștigat titlul de cel mai bun portar al anului. Goalkeeperul lui Manchester City i-a învins în finală pe Yassine Bounou (Al-Hilal) și Thibaut Courtois (Real Madrid). Portarul brazilian a făcut tripla cu Manchester City. 

15-01-2024
20:27

Mary Earps a câștigat premiul de cel mai bun portar al anului în fotbalul feminin

Mary Earps, care ocupă un loc între buturile lui Manchester United și al naționalei Angliei, a fost desemnată cel mai bun portar al anului în fotbalul feminin. În vârstă de 30 de ani, Earps a fost vicecăpitanul Angliei la Cupa Mondială de anul trecut și a primit Mănușa de Aur pentru cel mai bun portar al turneului. 

15-01-2024
20:24

Sarina Wiegman, antrenoarea anului

Sarina Wiegman a fost desemnată antrenoarea anului în 2023. Olandeza a condus naționala Angliei din postura de selecționer până în finala Cupei Mondiale pierdută împotriva Spaniei. Au mai fost nominalizaţi Jonatan Giraldez (Barcelona) şi Emma Hayes (Chelsea).

Este pentru a patra oară de-a lungul carierei când Sarina Wiegman câștigă acest premiu. De asemenea, cel mai bun „11” al anului în fotbalul feminin arată astfel:

  • Portar: Mary Earps
  • Fundaşi: Olga Carmona, Lucy Bronze, Alex Greenwood
  • Mijlocaşi: Keira Walsh, Alessia Russo, Lauren James, Ella Toone, Aitana Bonmati
  • Atacanţi: Alex Morgan, Sam Kerr.

tvv

15-01-2024
20:20

Nume ofensive în echipa anului 2023

FIFA a ales cea mai bună echipă a anului în 2023: Courtois – Walker, Stones, Ruben Dias – Bernardo Silva, Kevin de Bruyne, Bellingham – Messi, Haaland, Mbappe, Vinicius Jr. Forul internațional a ales o formulă ultraofensivă. 

tvr1

15-01-2024
20:16

Gala premiilor The Best FIFA 2023 a început! Pep Guardiola este antrenorul anului.

Pep Guardiola a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului 2023. Antrenorul spaniol al lui Manchester City i-a devansat pe Luciano Spalletti, care a câștigat titlul în Serie A cu Napoli, și pe Simone Inzaghi, finalist al Ligii Campionilor cu Inter. 

Premiul este oarecum meritat de Guardiola, care a câștigat titlul, Liga Campionilor și Cupa Angliei cu Manchester City în sezonul precedent. 

15-01-2024
16:00

Lionel Messi nu vine la gala premiilor The Best FIFA 2023

Gala premiilor The Best FIFA 2023, în care vor fi premiați cei mai buni jucători din fotbalul mondial, va avea loc luni, 15 ianuarie, de la ora 21:30, la Londra. Conform celor de la SportsCenter, Lionel Messi nu va fi prezent la evenimentul de gală. 

Anul trecut, Lionel Messi a fost încoronat cel mai bun jucător după ce a condus Argentina spre Cupa Mondială. În acest an, „decarul” argentinian se află în finală alături de Erling Haaland și Kylian Mbappe. 

Marele eveniment va avea loc luni, 15 ianuarie, de la ora 21:30, la Londra, iar cel mai așteptat moment este cel în care va fi ales cel mai bun fotbalist. La această categorie se luptă Lionel Messi, Erling Haaland și Kylian Mbappe.

Un argentinian, nominalizat la premiul The Best pentru cel mai înfocat suporter

Însă, un alt moment spectaculos pregătit de conducătorii FIFA în cadrul galei The Best este cel în care se va acorda premiul pentru cel mai înfocat suporter. O inițiativă spectaculoasă și care vine să coloreze acest eveniment uriaș.

ADVERTISEMENT

Principalul favorit la această vategorie este un fan argentinian al formației Colon de Santa Fe, care a fost surprins de camerele de luat vederi cum își ținea fiul de câteva luni în brațe și îl hrănea cu biberonul în timpul meciului de campionat cu Barracas Central.

Scena emoționantă a reflectat dorința lui Daniel Iniguez de a da mai departe fiului său încă de la o vârstă fragedă pasiunea pentru echipa favorită. Momentul a devenit viral și a adunat foarte multe vizualizări pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Visează să-l întâlnească pe Leo Messi

Fanul lui Colon de Santa Fe este în aceste zile la Londra împreună cu soția sa Fernanda și cu fiul său Tiziano și speră să câștige marele trofeu The Best la categoria cel mai înfocat suporter. Însă, Iniguez mai are o dorință mare. Ca la gala din capitala Angliei să-l întâlnească pe idolul său Lionel Messi, nominalizat la titlul de cel mai bun fotbalist și câștigătorul de anul trecut.

”Știam de ceva vreme că sunt nominalizat. Am primit un mesaj de la cineva de la FIFA care îmi spunea că am fost invitat să călătoresc în Anglia cu soția și fiul meu, Tiziano. Mi-au dat lacrimile când am auzit asta.

ADVERTISEMENT

”Ar fi un vis să facă o fotografie cu Leo Messi. Dacă trebuie să stau și să-l aștept până când vor stinge luminile, voi rămâne fără probleme”, a declarat suporterul argentinian, pentru tn.com.ar.

Pentru marele trofeu, Daniel Iniguez se va lupta cu englezoaica Fran Hurndall, care timp de 32 de zile a parcurs 32 de kilometri cu mingea atașată de picior în Australia, de la Gold Coast la Sydney, unde s-a disputat finala Cupei Mondiale feminine, pentru a inspira femeile să-și atingă obiectivele.

ADVERTISEMENT

Al treilea candidat la trofeul The Best pentru fani este Miguel Angel, un susținător columbian al echipei Millonarios Bogota, care a suferit de o boală în fază terminală și care înainte de a fi eutanasiat și-a împlinit dorința de a-i întâlni pe jucătorii formației favorite.

Nominalizații la premiile The Best FIFA

  • Cel mai bun jucător: Erling Haaland, Kylian Mbappe, Lionel Messi;
  • Cea mai bună jucătoare: Aitana Bonmati, Linda Caicedo, Jennifer Hermoso;
  • Premiul Puskas (cel mai frumos gol): Julio Enciso, Guilherme Madruga, Nuno Santos;
  • Cel mai bun antrenor: Pep Guardiola, Simone Inzaghi, Luciano Spalletti;
  • Cel mai bun antrenor la fotbal feminin: Jonatan Giraldez, Emma Hayes, Sarina Wiegman;
  • Cel mai bun portar: Yassine Bounou, Thibaut Courtois, Ederson;
  • Cel mai bun portar (fotbal feminin): Mackenzie Arnold, Catalina Coll, Mary Earps.
ADVERTISEMENT