Life

Motivul pentru care nu trebuie să îți încarci niciodată telefonul în aeroport sau în mall. La ce pericol te expui, de fapt

Ți-ai încărcat vreodată telefonul în aeroport sau în mall? Poate te gândești de două ori data viitoare. Te expui în fața unui mare pericol.
12.04.2023 | 12:37
Motivul pentru care nu trebuie sa iti incarci niciodata telefonul in aeroport sau in mall La ce pericol te expui de fapt
Motivul pentru care nu trebuie să îți încarci niciodată telefonul în aeroport sau în mall. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Este important locul unde îți încarci telefonul? S-ar părea că da. Există o serie de riscuri la care te expui dacă alegi să îți încarci dispozitivul într-un aeroport sau într-un mal. Chiar specialiștii de la FBI au emis un avertisment în acest sens.

De ce nu trebuie să îți încarci niciodată telefonul în aeroport sau în mall

Nimeni nu își dorește să rămână fără baterie la telefon. Cu atât mai mult când avem de efectuat un zbor cu avionul, ori când ne aflăm la cumpărături. Deși în numeroase mall-uri sau aeroporturi, există posiblitatea de încărcare, mai bine ne lipsim de acest lucru.

ADVERTISEMENT

Dacă ai călătorit des cu avionul probabil ai observat că există niște porturi USB publice. Le găsim atât în centrele comerciale, cât și diferite terminale. Sunt însă acestea sigure? Specialiștii FBI trag un semnal de alarmă cu privire la utilizarea lor.

Și totuși de ce nu trebuie să îți încarci telefonul cu un astfel de încărcător? Din ce în ce mai mulți hackeri și-au extins modul de acțiune. Aceștia ajung să fure datele personale ale utilizatorilor, prin diferite programe malware, pe care ajungem să le avem în telefon fără ca măcar să știm.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, cei de la FBI ne recomandă să nu ne încărcăm în niciun caz telefonul în aeroporturi, hoteluri, ori mall-uri. Cea mai bună alegere ar fi să avem propriul port USB, sau o baterie externă, care de altfel este și mult mai practică.

Avertismentul experților FBI

Și totuși la ce pericol te expui dacă faci acest lucru? Conform specialiștilor de la FBI, niște simple porturi USB te pot lăsa fără bani în cont și de asemenea, îți pot fura parolele la conturile bancare și nu numai. Hackerii deja acționează într-un astfel de mod, așa că este esențial să știm cum să evităm astfel de situații.

ADVERTISEMENT

Printre altele, experții de la FBI mai spun că programele malware utilizate de hackeri pot monitoriza activitatea unui dispozitiv. Astfel, atacatorul poate să controleze telefonul nostru și de asemenea ne poate utiliza și datele personale.

Amintim că în ultima perioadă, mai mulți experți în securitate cibernetică au emis avertismente similare. La rândul lor, băncile din România le-au recomandat constant clienților să fie vigilenți, astfel încât datele personale să fie în siguranță.

ADVERTISEMENT

Banca Transilvania spre exemplu a emis un ghid în care le spune clienților de ce să se ferească. Sursa citată arată la ce mesaje nu trebuie să răspundem niciodată și de asemenea, explică și cum putem să ne ferim de hackeri, pentru a ne păstra banii pe card. 

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie