News

Motivul pentru care Raed Arafat a ajuns să fie oprit de polițiști: ”Aveau informații că impresionez gagici”

Pe Raed Arafat îl cunoaștem cu toții. El este Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România, însă începuturile carierei sale nu au fost deloc ușoare.
30.01.2023 | 08:51
Motivul pentru care Raed Arafat a ajuns sa fie oprit de politisti Aveau informatii ca impresionez gagici
Motivul pentru care Raed Arafat a fost oprit în trafic de polițiști. Sursă foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a ajuns în România în urmă cu mai bine de 30 de ani. Șeful DSU este doctor de origine siriană și a vrut să pună în România bazele unui centru de urgență asemănător cu cel din străinătate.

Raed Arafat, dezvăluiri neștiute despre debutul carierei sale

De asemenea, s-a dorit un echipaj calificat la nivel medical, dar și o intervenție rapidă, în special când vine vorba de accidente rutiere.

ADVERTISEMENT

Recent, șeful DSU a fost invitat la podcastul „ALTCEVA cu Adrian Artene”, iar printre altele a vorbit despre începutul carierei sale, dar și despre un eveniment neobișnuit, mai exact cel în care a ajuns să fie oprit în trafic de niște polițiști pentru un motiv uluitor.

Raed Arafat își amintește fiecare moment, în special prima sa intervenție. Șeful DSU, care atunci nu ocupa o astfel de funcție, spune că nu a reușit să găsească pacientul respectiv, pentru că la acel moment, în urma unei astfel de situații, cei mai mulți oameni duceau pacienții cu mașina personală către spital.

ADVERTISEMENT

Acela a fost momentul în care Raed Arafat și-a dat seama că este nevoie de o schimbare, astfel încât oamenii să învețe să aștepte ambulanța, indiferent de situație.

”Da, n-am găsit pacientul. Pentru că obiceiul era să ducă pacienții, mai ales la accidentele rutiere, cu mașini particulare. A durat foarte mult să învățăm oamenii să nu ducă pacienții cu mașinile particulare, să aștepte să vină Ambulanța.

ADVERTISEMENT

Mi-aduc aminte că am plecat, era ceva lângă Azomureș, sigur l-am intersectat fiind dus cu altă mașină către spital. Ne-am oprit acolo, nu mai era pacientul, toată lumea se uita la mașina cu care eram ca la un OZN”, a povestit șeful DSU, pentru sursa citată.

Iar printre altele, Raed Arafat și-a amintit și momentul în care a ajuns să fie oprit de polițiști. Menționăm faptul că la începutul anilor ’90, ambulanța nu putea să folosească sirenele la fel ca și acum, drept urmare, lucrurile erau mai dificile.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Raed Arafat să fie oprit de polițiști

Iată că la un moment dat, Raed Arafat a decis să pornească girofarele și a fost oprit în trafic la Târgu Mureș. Motivul polițiștilor a fost însă unul care l-a jignit pe șeful DSU.

Oamenii legii i-ar fi spus acestuia că dețineau informații conform cărora el se folosea de sirene de girofare pentru a impresiona femei.

Mai apoi, Raed Arafat a reușit să discute cu mentorul său, iar oamenii legii și-au cerut scuze după cele întâmplate. Chiar și așa, șeful DSU nu va uita prea curând ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de 30 de ani.

”Mi-aduc aminte când m-a oprit Poliția la Târgu-Mureș, în ’90, m-am simțit foarte jignit atunci. M-au oprit la o parte că ei au informații că eu mă duc cu girofarele și sirenele ca să impresionez gagici.

Am mers la Prof. Chiorean atunci, că era mentorul meu și îi spun «uitați-vă ce au zis ăștia». Și i-am scos imediat toate cazurile la care am fost, fiecare la ce oră, l-a sunat pe șeful Poliției, și-au cerut scuze”, a mai povestit el, în podcast-ul menționat.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume