Sport

Motivul penibil pentru care a picat nocturna la Dinamo – FC Botoşani 1-2! Nu au avut 3000 de lei de combustibil! Exclusiv

Dinamo a fost la un pas să piardă la masa verde meciul cu FC Botoșani dintr-un motiv ce pare ireal pentru un club de talia fostei multiple campioane.
20.09.2021 | 11:42
Motivul penibil pentru care a picat nocturna la Dinamo  FC Botosani 12 Nu au avut 3000 de lei de combustibil Exclusiv
Dinamo a fost la un pas să piardă la "masa verde" partida cu FC Botoșani. Au rămas fără motorină! Sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Trecuse mai bine de o jumătate de oră din întâlnirea Dinamo – FC Botoșani, de pe stadionul din Ștefan cel Mare. Moldovenii erau deja în avantaj 2-0, după golurile marcate de Ongenda (13) şi Kage (18), când ”s-a stins lumina”.

FANATIK a aflat în exclusivitate motivul pentru care în minutul 35 instalația de nocturnă a cedat, iar centralul Ovidiu Hațegan a chemat jucătorii celor două echipe la mijlocul terenului, întrerupând meciul.

ADVERTISEMENT

Motivul penibil pentru care a picat nocturna la Dinamo – FC Botoşani. Generatorul nu avea…combustibil

Motivul pentru care nocturna s-a stins este o supraîncărcare a rețelei electrice. La scurt timp instalația s-a cuplat automat la cea de a doua rețea electrică la care este conectată arena din Ștefan cel Mare.

În mai puțin de un sfert de oră becurile nocturnei s-au arpins pe rând până când au luminat la capacitate maximă. Însă, organizatorii partidei nu au scăpat de emoții.

ADVERTISEMENT

Dacă nocturna cădea din nou, centralul Hațegan ar fi fost obligat, conform regulamentelor, să fluiere finalul jocului și să dea meci câștigat la masa verde pentru trupa lui Marius Croitoru.

3000 de lei, suma pentru care Dinamo a riscat să piardă la “masa verde” partida cu FC Botoșani

Și nu a lipsit mult să se întâmple acest lucru deoarece generatorul stadionului nu putea intra în funcțiune pentru că nu avea combustibil!

ADVERTISEMENT

Ca să funcționeze generatorul, organizatorii ar fi trebuit să alimenteze rezervorul cu 500 de litri de motorină, lucru care nu s-a întâmplat, cel mai probabil din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul Dinamo.

Concret, oficialii din Ștefan cel Mare nu au avut 3.000 de lei care să alimenteze cu motorină rezervorul ce asigura funcționarea generatorului de curent. În cele din urmă meciul s-a reluat și s-a desfășurat fără alte incidente tehnice.

ADVERTISEMENT

Cad nocturnele din Liga 1, precum soldații pe front

Situația petrecută la meciul Dinamo – FC Botoșani nu este singulară în fotbalul românesc. De-a lungul timpului s-au mai petrecut alte șase astfel de episoade.

Sezonul 2018/2019 a fost cu adevărat blestemat din acest punct de vedere. Încă din prima etapă nocturna arenei din Ovidiu a fost afectată de o furtună și a cedat în timpul meciului Viitorul Constanța – Dunărea Călărași 0-1.

A urmat meciul Gaz Metan Mediaș – Concordia Chiajna. Un stâlp al nocturnei arenei din Mediaș a fost lovit de un fulger și instalația a intrat în avarie.

Au fost și sezonul trecut probleme cu nocturnele în Liga 1. CSMS Iași a pierdut la “masa verde” cu Viitorul

Nici moderna arenă din Bănie nu a fost ferită de blestemul nocturnei. La meciul U Craiova – Poli Iași instalația s-a oprit preț de aproape o oră. Și tot în sezonul amintit a căzut și nocturna de la Chiajna, în meciul Concordia – Astra Giurgiu.

Cel mai recent caz a fost cel de la Iași, din sezonul trecut când, în timpul meciului dintre echipa locală Poli și Viitorul Constanța nocturna a căzut în minutul 53, la scorul de 1-1, în momentul în care ieșenii tocmai marcau golul 2.

Dobrogenii au câștigat la masa verde 3-0 din cauză că era a doua întrerupere a meciului din motive tehnice. Startul partidei fusese amânat cu aproape o oră tot din cauză că instalația de nocturnă nu a funcționat.

ADVERTISEMENT