Sport

Motivul uluitor pentru care Șumudică a ratat transferul în China: „Și Maradona dacă venea, trebuia să treacă testul!”

Marius Șumudică a ratat transferul în China dintr-un motiv uluitor. Fostul atacant de la Rapid nu a trecut testul Cooper, iar mutarea la Dalian a picat.
07.04.2024 | 14:52
Motivul uluitor pentru care Sumudica a ratat transferul in China Si Maradona daca venea trebuia sa treaca testul
Motivul uluitor pentru care Șumudică a ratat transferul în China: „Și Maradona dacă venea, trebuia să treacă testul!”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a strâns experiențe importante în străinătate în cariera de fotbalist prin Portugalia sau Cipru, însă cea mai mare lovitură putea să fie transferul în China. Fostul atacant a picat testul Cooper la Dalian Pro, iar salariu era unul uriaș.

Motivul uluitor pentru care Șumudică a ratat transferul în China: „Și Maradona dacă venea, trebuia să treacă testul!”

Testul Cooper a blocat transferul lui Marius Șumudică în China la Dalian, unde urma să aibă un salariu uriaș. Alți 400 de fotbaliști din toate colțurile lumii au fost testați în aceeași zi cu fostul atacant, iar acesta a povestit o amintire amuzantă.

ADVERTISEMENT

„Am plecat în China, trebuia să semnez cu Dalian Wanda, campioana din China, dar nu am trecut testul Cooper. Și Maradona dacă venea pe vreme aia, trebuia să treacă testul Cooper. Alerga cu geanta de bani pe lângă mine și făcea hai, hai. 

Eram cu numărul cinci, ziceai că sunt postaș. Alergam și după patru ture erau vreo 50 de grade. Nu știam cum să îi trag geanta să îi spun du-te mă de aici că nu mai pot. M-a dat peste cap și fusul orar, am mers cu Tarom, cred că au luat-o pe piatră cubică.

ADVERTISEMENT

Eram vreo 400 de fotbaliști care dădeam testul, în condițiile în care jucau doar trei străini. Acum s-au scos, m-am speriat când am văzut atâția oameni. La momentul acela aveam 15.000 contract la Rapid pe an și în China aveam 800.000 de dolari”, a spus Șumudică.

Marius Șumudică, concurență acerbă la Rapid: „Erau Pancu, Ganea”

Concurența mare de la Rapid București într-o perioadă în care jucau Daniel Pancu sau Ionel Ganea l-au împins pe Marius Șumudică în China. Acesta a mărturisit că prezența lui Dănuț Lupu și Ioan Ovidiu Sabău l-au ajutat în Giulești.

ADVERTISEMENT

„Mi-au trimis și casa unde o să stau, cu teren de tenis. Era echipa campioană, antrenată de un sârb și îi plăcea de mine. Mă gândesc la Rapid, erau Pancu, Ganea, Radu Niculescu și Barbu care jucau vârf. Jucam un 5-4-1 câteodată, 3-4-3, 5-3-2.

Nea Mircea era adeptul unui sistem cu trei fundași centrali fiindcă îl avea pe Rednic, Dulca și Stanciu. Când îl aveam pe Sabău, Lupu mă simțeam puternic”, a spus Marius Șumudică la „Suflet de rapidist”, emisiune transmisă live pe FANATIK.RO, de la ora 13:30, în fiecare zi de marți.

ADVERTISEMENT

Cu ce echipă din România ar semna Șumudică: „Nu mai contează banii”

„În momentul de față, să fiu sincer, nu mai contează banii pentru mine. Să fiu sincer, e doar plăcerea de a antrena. E clar că nu vin de pe stradă și nu o să accept niciodată să-mi dai 5.000, 7.000 sau ceva de genul ăsta. N-o s-o fac niciodată. Nu se pune problema…

Dar dacă ajungi cu mine la o înțelegere, să văd că există un proiect ok, că vrei să facem performanță, restul nu mai contează. Din punct de federe financiar sunt ok, m-am realizat, mi-a ajutat Dumnezeu…”, a declarat Șumudică.

Motivul uluitor pentru care Șumudică a ratat transferul în China

ADVERTISEMENT