Sporturi

Universitatea Craiova s-a despărțit de Kamer Qaka / Preşedintele Ligii Italiene de Fotbal are Covid-19

06.10.2020 | 17:48
Universitatea Craiova sa despartit de Kamer Qaka  Presedintele Ligii Italiene de Fotbal are Covid19
Universitatea Craiova a decis să se despartă de mijlocașul albanez Kamer Qaka. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial. 

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.


Universitatea Craiova a reziliat contractul cu Kamer Qaka

UPDATE, 6 octombrie, ora 17:23 / Universitatea Craiova a decis să se despartă de mijlocașul albanez Kamer Qaka.

ADVERTISEMENT

”Clubul Universitatea Craiova și Kamer Qaka au decis de comun acord încetarea raporturilor contractuale. Îi mulțumim lui Kamer și îi dorim mult succes în continuare”, este mesajul oltenilor.

🤝 Clubul Universitatea Craiova și Kamer Qaka au decis de comun acord încetarea raporturilor contractuale. Îi mulțumim…

Geplaatst door Universitatea Craiova op Dinsdag 6 oktober 2020


Preşedintele Ligii Italiene de Fotbal are coronavirus

UPDATE, 6 octombrie, ora 16:33 / Preşedintele Ligii Italiene de Fotbal, Paolo Dal Pino, în vârstă de 58 de ani, este infectat cu noul coronavirus şi s-a plasat în izolare.

ADVERTISEMENT

Ca măsură de precauţie, s-a izolat şi omologul său de la federaţia italiană (FIGC), Gabriele Gravina. Gazzetta dello Sport scrie că Dal Pino şi Gravina l-au anunţat pe Vincenzo Spadafora, ministrul Sporturilor, că au decis să intre în izolare.


Elveţianul Shaqiri, al treilea jucător depistat cu COVID 19 la campioana Premier League

UPDATE, 6 octombrie, ora 13:45 / Elveţianul Xherdan Shaqiri este cel de-al treilea jucător din lotul lui Liverpool infectat cu noul coronavirus. Jucătorul de sorginte albaneză se adaugă astfel lui Thiago Alcantara şi Sadio Mane pe lista celor intraţi în izolare la campioana Premier League.

ADVERTISEMENT

Anunţul oficial a fost oferit de federaţia elveţiană, care a comunicat că jucătorul a intrat în izolare şi a devenit astfel indisponibil pentru partidele pe care naţionala Ţării Cantoanelor le va juca în următoarele zile: amicalul cu Croaţia şi jocurile din grupa Ligii Naţiunilor, cu Spania în deplasare şi acasă cu Germania.


Ovidiu Haţegan va conduce meciul Scoţia – Israel din barajul pentru EURO 2020

UPDATE, 6 octombrie, ora 13:00 / O brigadă românească, avându-l la centru pe Ovidiu Haţegan, va conduce partida de la Glasgow, din 8 octombrie, dintre Scoţia şi Israel, contând ca semifinală a barajului de calificare la turneul final al EURO 2020.

Arbitrul din Arad va fi ajutat la cele două tuşe de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, în timp ce Sebastian Colţescu va fi arbitru de rezervă. Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs sunt cei doi cavaleri ai flueirului din ţara noastră cărora forul european le acordă deplină încredere şi pe care îi deleagă la partide din cadrul cupelor europene şi în meciurile oficiale ale echipelor naţionale.


Când se joacă Academica Clinceni – FCSB din etapa a 7-a a Ligii 1

UPDATE, 6 octombrie, ora 12:03 / Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat astăzi modificări în programul etapei a 7-a din Casa Pariurilor Liga 1. Astfel, partida Academica Clinceni – FCSB, programată inițial pentru vineri, 16 octombrie, se va disputa luni, 19 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul din Călărași.

Iată în continuare cum arată programul etapei a 7-a din Casa Pariurilor Liga 1:

Vineri, 16 octombrie

  • Ora 21:00 FC Argeş – Astra Giurgiu

Sâmbătă, 17 octombrie

  • Ora 14:00 Chindia Târgovişte – Gaz Metan Mediaş
  • Ora 16:30 Politehnica Iaşi – Sepsi Sf. Gheorghe
  • Ora 21:30 CFR Cluj – FC Botoşani

Duminică, 18 octombrie

  • Ora 18:45 FC Hermannstadt – UTA Arad,
  • Ora 21:30 Dinamo – Universitatea Craiova

Luni, 19 octombrie

  • Ora 18:00 FC Voluntari – Viitorul
  • Ora 21:00 Academica Clinceni – FCSB

Turneul de la Auckland din 2021 a fost anulat din cauza Covid-19

UPDATE, 6 octombrie, ora 11:02 / Ediţia din 2021 a turneului de tenis de la Auckland a fost anulat din cauza dificultăţilor de organizare legate de pandemia de coronavirus.

”Suntem foarte trişti, dar siguranţa este principala noastră prioritate. Aşteptăm cu nerăbdare revenirea turneului în 2022. Planificirea începe de acum”, a declarat directorul turneului Karl Budge, conform rnz.co.nz.

Turneul de la Auckland se desfăşura în mod normal în ianuarie, înainte de Australian Open, iar ediția din 2020 a fost câștugat de Serena Williams.


Fiul lui Zinedine Zidane va apăra buturile lui Rayo Vallecano

UPDATE, 6 octombrie, ora 10:18 / Luca Zidane, unul dintre băieţii tehnicianului de la Real Madrid, Zinedine Zidane, a semnat un contract pe doi ani cu formaţia Rayo Vallecano, din Segunda Division. Luca joacă pe post de portar şi a fost format la Academia lui Real Madrid, dar, deşi a făcut parte din lotul albilor nu a prins decât două partide.

Sezonul trecut el a jucat sub formă de împrumut de la Real Madrid la Racing Santander, tot în Segunda, dar echipa a retrogradat în Segunda B şi Zidane junior s-a reîntors la Real. Acum s-a despărţit definitiv de clubul unde activează tatăl său şi a semnat cu Rayo, obiectivul fiind revenirea în Primera Division. La Santander, Luca Zidane a jucat 33 de meciuri.


AEK Atena l-a prezentat oficial pe Ionuț Nedelcearu

UPDATE, 5 octombrie, ora 18:52 / AEK Atena a anunțat oficial transferul lui Ionuț Nedelcearu. Fostul fundaș al lui Dinamo a fost adus de greci din Rusia, de la UFA și a semnat un contract valabil până în 2024. Nedelcearu va avea ocazia să evolueze în grupele Europa League, împotriva lui leicester City, Sporting Braga și Zorya.

Welcome Nede 5️⃣🟡⚫️#aekfc #summertransfer #aekfcseason2020_21 #aekfamily #Nede_5

Geplaatst door AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ op Maandag 5 oktober 2020


LPF a anunţat programul pentru etapa a 7-a

UPDATE, 5 octombrie, ora 15:06 / Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat luni programul televizărilor meciurilor din etapa a 7-a. Toate partidele din Casa Pariurilor Liga 1 pot fi urmărite pe Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus.

Vineri, 16 octombrie

  • FC Argeş – Astra Giurgiu (ora 18:00)
  • Academica Clinceni – FCSB (ora 21:00)

Sâmbătă, 17 octombrie

  • Chindia – Gaz Metan Mediaş (ora 14:00)
  • Poli Iaşi – Sepsi Sfântu Gheorghe (ora 16:30)
  • CFR Cluj – FC Botoşani (ora 21:30)

Duminică, 18 octombrie

  • Hermannstadt – UTA (ora 18:45)
  • Dinamo – U Craiova (ora 21:30)

Luni, 19 octombrie

  • FC Voluntari – Viitorul (ora 21:00)

Ionuţ Badea a fost demis de FC Argeş

UPDATE, 5 octombrie, ora 00:16 / Ionuţ Badea a fost demis de FC Argeş. Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului.

“Clubul FC Argeş anunţă încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă cu antrenorul Ionuţ Badea. Începând de luni, de pregătirea echipei noastre se va ocupa Ionuţ Codruţ Moşteanu care a făcut parte din staff-ul lui Ionuţ Badea şi care cunoaşte foarte bine lotul de jucători. Noul antrenor principal al alb-violeţilor va fi ajutat de secundul Dragoş Radu şi antrenorul cu portarii, Viorel Dumitrescu”, a fost anunţul lui FC Argeş.

Victorii pentru Roma și Young Boys, remiză pentru ȚSKA Sofia

UPDATE, 4 octombrie, ora 22:43 / Două dintre adversarele echipei CFR Cluj în faza grupelor Europa League, AS Roma și Young Boys Berna, au obținut victorii în meciurile de campionat din acest weekend, iar ȚSKA Sofia a scos un rezultate de egalitate.

AS Roma a învins în deplasare, scor 1-0, pe Udinese prin golul marcat de Pedro Rodriguez în minutul 55, în etapa a treia din Serie A.

Young Boys Berna a învins, acasă, cu scorul de 1-0, formația FC Vaduz, în etapa a treia a campionatului Elveției, prin golul reușit de Jean-Pierre Nsame, în minutul 62.

ȚSKA Sofia a terminat la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu echipa Etar, în etapa a opta a campionatului Bulgariei. Oaspeții au revenit de la 0-2 și au egalat prin Tiago Rodrigues (62) și Ahmed Ahmedov (90+2).


Roglic, victorie surprinzătoare în Liege-Bastogne-Liege

UPDATE, 4 octombrie, ora 18:32 / Cursa monument Liege-Bastogne-Liege din acest an a fost una epică și s-a încheiat cu victoria de cascadorii râsului a slovenului Primoz Roglic de la Jumbo Visma.

lbl

Cu câțiva kilometri înainte de final, cinci rutieri importanți au reușit să se desprindă de pluton și au dus o luptă epică până la linia de final. Francezul Julian Alaphilippe părea scăpat în câștigător cu câțiva metri înainte de final și chiar a ridicat brațele în semn de bucurie, dar Roglic a venit tare din urmă și i-a ”furat” victorie la fotofiniș.

În cele din urmă, Alaphilippe a fost declasat pentru că i-a încurcat pe ceilalți participanți la sprint, astfel că podiumul a fost completat de elevețianul Marc Hirschi (Sunweb) și slovenul Tadej Pogacar (UAE).


Angel Bastos a semnat cu FC Hermannstadt

UPDATE, 3 octombrie, ora 16:41 / FC Hermannstadt a anunțat transferul fundașului dreapta spaniol Angel Bastos Teijeira, care a semnat din postura de jucător liber de contract.

Ibericul în vârstă de 28 de ani care poate juca și în banda stângă a evoluat timp de zece sezoane în liga a doua din Spania. Fundașul lateral care va purta numărul 44 la Hermannstadt are opt goluri și cinci pase decisive în 189 de meciuri jucate în Segunda Division.

🤝Bine ai venit, Angel Bastos! Ángel Bastos Teijeira, un fundaș dreapta din Spania, în vârstă de 28 de ani, a semnat…

Geplaatst door FC Hermannstadt op Zaterdag 3 oktober 2020


Ziaristul Marian Burlacu a suferit un infarct în timpul meciului Dinamo – Steaua

UPDATE, 3 octombrie, ora 15:25 / Partida dintre Dinamo și Steaua din runda a treia a Cupei României la rugby, de pe stadionul ”Florea Dumitrache”, a fost întreruptă astăzi, în minutul 5, pentru că ziaristul Marian Burlacu s-a simțit rău.

3-0 era scorul pentru gazde în momentul întreruperii. Marian Burlacu lucrează la Click și este unul dintre specialiștii în rugby cei mai bine văzuți. El a suferit un infarct.

Cei care erau pe băncile de rezerve au cerut intervenția medicilor care au venit extrem de repede. “Avea tensiune foarte mică și transpira”, a declarat pentru cei de la Digi Sport un om care a asistat la joc.


Maxim a marcat în prelungiri și i-a adus un punct lui Șumudică

UPDATE, 2 octombrie, ora 10:03 / Mijlocașul Alex Maxim a marcat un gol în partida pe care echipa Gazinatep, antrenată de Marius Șumudică, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Trabzonspor, în etapa a patra a campionatului Turciei.

Internaționalul român a restabilit egalitatea transformând în minutul 90+1 un penalty pe care tot el l-a obținut. Penalty-ul a fost acordat cu ajutorul VAR, dar până la decizia finală, tehnicanul român a prptestat vehement și arbitrul i-a acordat cartonașul roșu. Șumudică, care a rămas fără victorie în actualul sezon, i-a folosit tot meciul pe Maxim și pe fundașul Alin Toșca.

Într-un alt meci din runda a patra, echipa Kayserispor, cu Silviu Lung și Cristian Săpunaru integraliști, a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0, formația Ankaragucu. După aceste rezultate, Kayserispor, noua formație a lui Denis Alibec așa cum a anunțat în exclusivitate FANATIK, se află pe locul 7 cu șase puncte, iar Gazintep este pe poziția 15, cu trei puncte.


Honda părăsește Formula 1 la finalul anului 2021

UPDATE, 2 octombrie, ora 18:08 / Gigantul Honda, care furnizează motoare pentru Aston Martin Red Bull Racing și AlphaTauri, a anunțat că se va retrage din Formula 1 la finalul anului 2021, conform Gazzetta dello Sport.

Motoristul japonez revenise în Marele Circ în 2015, dar primul succes l-a obținut abia în 2019 prin olandezul Max Verstappen. În cei cinci ani petrecuți în Formula 1, Honda a obținut trei victorii și 13 podiumuri.


Dorin Goian are coronavirus

UPDATE, 2 octombrie, ora 17:07 / Clubul Foresta Suceava a anunţat că tehnicianul Dorin Goian a fost testat pozitiv cu coronavirus.

”Informare cu privire la situaţia antrenorului nostru, Dorin Goian. Acesta a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus şi nu va fi alături de echipa la meciul de mâine. Colectivul clubului nostru îi urează însănătoşire grabnică!”, este anunţul grupării.

Foresta Suceava va juca, sâmbătă, în deplasare, cu ACS Şomuz Fălticeni, în etapa a patra din Liga 3. Echipa din Suceava va fi condusă de pe banca tehnică de secunzii Daniel Bălan şi Bogdan Tudoreanu.

ℹ️ Informare cu privire la situația antrenorului nostru, Dorin Goian.Acesta a fost depistat pozitiv cu noul…

Geplaatst door ACS Foresta Suceava Oficial op Vrijdag 2 oktober 2020


Coronavirus la CSA Steaua, înaintea meciului cu Dinamo B

UPDATE, 2 octombrie, ora 12:00 / Clubul CSA Steaua a anunțat că nouă dintre jucătorii echipei și un membru al staff-ului tehnic au fost depistați pozitiv cu coronavirus. DSP București și-a dat, însă, acordul ca formația militară să joace meciul de astăzi, de la 15:00, cu Dinamo B. Partida va conta pentru etapa a patra a Ligii 3. Clubul CSA Steaua nu a anunțat numele celor infectați.

Clubul Steaua București anunță că, în urma testărilor efectuate înaintea partidei de fotbal cu Dinamo București 2, din…

Geplaatst door AS47 op Vrijdag 2 oktober 2020


Caz de COVID-19 la FC Hermannstadt

UPDATE, 2 octombrie, ora 10:10 / A fost anunțat un caz de coronavirus la FC Hermannstadt. Clubul nu a dezvăluit numele jucătorului și a anunțat că este asimptomatic.

”Din păcate, acest virus blestemat nu ne ocolește… În urma testului COVID-19, efectuat în conformitate cu protocolul sanitar în vigoare, unul dintre fotbaliștii noștri a fost depistat pozitiv. Din fericire, acesta este asimptomatic, iar acum se află în izolare și respectă toate recomandările specialiștilor D.S.P.Sibiu.

Precizăm că toți ceilalți fotbaliști, precum și stafful FCH, au primit rezultate negative la testarea COVID-19. Echipa își desfășoară activitatea sub program normal și se pregătește pentru următorul meci”, se arată în comunicatul emis de club.


Genoa – Torino, amânat după mai multe cazuri de Covid-19

UPDATE, 1 octombrie, ora 16:03 / Consiliul Extraordinar al Ligii Italiene de Fotbal a decis amânarea meciului Genoa – Torino, după ce la echipa gazdă există un focar de coronavirus.

Conform Gazzetta dello Sport, Genoa se confruntă cu 15 cazuri de Covid-19, dintre care 11 sunt la jucători. Genovezii și-a anulat antrenamentul programat în această dimineață, la ordinul autorităților sanitare, în condițiile în care avea doar 12 fotbaliști disponibili.

Totodată, Liga Italiană a stabilit noi reguli în situația altor focare de Covid-19 la cluburi. Dacă o echipă are cel puțin zece cazuri, poate solicita amânarea meciului, dar numai o singură dată în timpul sezonului.

În cazul recidivei, trebuie să trimită în teren ce jucători mai are apți în lot, altfel e penalizată cu o înfrângere (0-3) la ”masa verde”. Regula se aplică și în Cupa Italiei, cu excepția semifinalelor și finalei, nemaiexistând date pentru recuperare.

Sergino Dest a semnat cu FC Barcelona

UPDATE, 1 octombrie, ora 15:22 / FC Barcelona a anunțat transferul fundașului dreapta Sergino Dest de la Ajax Amsterdam, care a semnat un contract pe cinci sezoane.

Jucătorul de origine olandeză cu pașaport american va evolua cu numărul 2 la Barcelona și va avea o clauză de reziliere a contractului de 400 de milioane de euro.

Conform cotidianului Sport, pentru transferul lui Dest, în vârstă de 19 ani, catalnii vor plăti 21 de milioane de euro plus alte cinci milioane bonusuri d eperformanță.

Milan l-a transferat pe Jens Petter Hauge

UPDATE, 1 octombrie, ora 14:40 / Atacantul norvegian Jens Petter Hauge, în vârstă de 20 de ani, a fost transferat de la AC Milan de la Bodo Glimt și a semnat un contract pe cinci sezoane.

Tânărul fotbalist a jucat deja pe San Siro, în meciul pe care Bodo Glimt l-a pierdut, joia trecută, scor 2-3, cu AC Milan, în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, partidă în care a marcat un gol.

Hauge, care are patru selecţii la naţionala de tineret a Norvegiei, va evolua cu numărul 15 la Milan.


S-au încheiat împrumuturile lui Caiado și Karanovic la FCSB

UPDATE, 1 octombrie, ora 13:05 / FC Hermannstadt a anunțat revenirea la echipă a jucătorilor David Caiado și Goran Karanovic, care au fost împrumutați la FCSB pentru jocul cu Slovan Liberec din Europa League.

”Mijlocașul ofenisv David Caiado și atacantul Goran Karanovic au revenit oficial la FC Hermanstadt după împrumutul la FCSB. Din păcate, Goran se reface după accidentarea suferită în meciul cu Slovan Liberec în Europa League și va fi indisponibil pentru următorul meci.

David Caiado va reintra în programul normal de antrenament al echipei. Putem spune atât: bărbații adevărați luptă până la capăt!”, se arată în mesajul clubului sibian.

🤙 Bine ați (re)venit, David & Goran! Mijlocașul ofenisv David Caiado și atacantul Goran Karanovic au revenit #OFICIAL…

Geplaatst door FC Hermannstadt op Donderdag 1 oktober 2020


Bayern Munchen a învins-o pe Borussia Dortmund şi a câştigat Supercupa Germaniei

UPDATE, 30 septembrie, ora 23:23 / Bayern Munchen a învins-o pe Borussia Dortmund în Supercupa Germaniei. Tolisso (18), Muller (32) şi Kimmich (82) au marcat golurile victoriei, însă ultima reuşită a fost de-a dreptul SF. Fotbalistul a tras în portarul lui BVB, mingea a revenit şi din cădere a lovit-o cu piciorul şi a intrat în poartă. Pentru Borussia Dortmund au înscris Brandt (39) şi Haaland (55).


Hirschi, victorie istorică pe Mur de Huy

UPDATE, 30 septembrie, ora 19:21 / Ciclistul elvețian al echipei Sunweb, Marc Hirschi, a câștigat cea de-a 84-a ediție a cursei Fleche Wallone, la prima sa participare.

Tânărul rutier de 22 de ani a dat dovadă de mult calm pe legendara cățărare Mur de Huy, unde se încheie cursa, și s-a impus după un sprint în ultimii 100 de metri. Hirschi i-a devansat pe francezul Benoît Cosnefroy (AG2R) și pe canadianul Michael Woods (Education First).

O veste mai puțin bună vinde de la organizatorii Amstel Gold Race, care au anunțat că ediția din 2020, programată în 10 octombrie, a fost anulată ca măsură de protecție pentru prevenirea infectării cu coronavirus.


Bogdan Andone și-a reziliat contractul cu Astra

UPDATE, 30 septembrie, ora 18:45 / Antrenorul echipei Astra Giurgiu, Bogdan Andone, și-a prezentat demisia de la Astra Giurgiu.

Conform gsp.ro, tehnicianul a decis să-și rezilieze înțelegerea din cauza problemelor cu care se confruntă gruparea. După cinci etape, Astra are o situație complicată în campionat, acolo unde a acumulat un singur punct și e pe ultimul loc în clasament.


Olaru, suspendat trei jocuri după cartonașul roșu de la Iași

UPDATE, 30 septembrie, ora 17:00 / Mijlocașul echipei FCSB, Darius Olaru, a fost suspendat trei jocuri de Comisia de Disciplină a FRF, după eliminarea de la meciul cu Poli Iaşi, pierdut, scor 2-5, în etapa a cincea a Ligii I.

”În baza art. 65.a din RD se sancţionează jucătorul Olaru Darius cu suspendare pentru 3 etape şi se penalizează cu suma de 5.500 lei”, informează lpf.ro.

Olaru a fost eliminat după un fault asupra lui De Iriondo, în minutul 79. Ulterior, directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, a afirmat că la meci arbitrul Horaţiu Feşnic a fost înjurat de Olaru, iar centralul i-a spus jucătorului după ce l-a eliminat: ”Ieși afară, nesimţitule!”


Eden Hazard, o nouă accidentare gravă

UPDATE, 30 septembrie, ora 16:00 / Jucătorul echipei Real Madrid, Eden Hazard, a suferit o nouă accidentare importantă și cel mai probabil va rata mare derby cu FC Barcelona.

Conform Marca, belgianul a suferit o accidentare musculară la piciorul drept și va lipsi de pe teren o lună, iar pe lângă El Clasico va mai rata meciurile cu Levante și Cadiz plus două întâlniri din Champions League.


Poli Iași l-a achiziționat pe Joseph Mensah

UPDATE, 30 septembrie, ora 15:00 / Oficialii clubului Poli Iași au prezentat transferul mijlocașului Joseph Mensah, care s-a antrenat în ultima perioadă sub comanda lui Daniel Pancu. Într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, antrenorul moldovenilor a anunţat mutarea.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani a evoluat ultima dată în Israel la Bnei Yehuda. În sezonul 2018/2019, el a îmbrăcat tricoul formaţiei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, iar anterior a mai evoluat la Slavia Praga, Horsens şi Istanbulspor.

OFICIAL. Joseph Mensah este jucătorul Politehnicii, acesta semnând o înțelegere cu clubul nostru, după o perioadă în…

Geplaatst door FC Politehnica Iasi op Woensdag 30 september 2020


MTS a acordat premiile restante pentru medaliaţii la competiţiile internaţionale

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a aprobat angajarea şi plata premierilor restante pentru performanţele obţinute la competiţiile internaţionale, suma totală ridicându-se la 18 milioane lei, din care 12 milioane de lei au fost deja achitate.

Conform site-ului oficial al MTS, s-au făcut, astfel, plăţile pentru 650 de sportivi şi 250 de antrenori, specialişti, colective tehnice, participanţi la peste 100 de competiţii sportive internaţionale, în total 18 federaţii sportive naţionale aflate în aşteptare, unele chiar și de 2-3 ani.

”Este un lucru pe care mi l-am asumat ca ministru, am spus că premierea sportivilor este o prioritate zero pentru mine, că vom încerca să găsim soluţii pentru restanţele istorice la nivelul premierilor, restanţe ce datau de câţiva ani la nivel de minister”, a declarat Stroe.

Evra vorbește de rasism la naționala Franței

Fostul căpitan al naționalei Franţei, Patrice Evra, a lansat, într-o înregistrare video publicată pe reţelele de socializare, un atac dur la adresa preşedintelui Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, pe care îl acuză că închide ochii la rasism.

”Noel, ştii foarte bine ce se întâmplă la castel (n.r. – la Clairefontaine, cantonamentul Franeţi), câte scrisori rasiste primim: ‘Didier (n.r. – selecţionerul Deschamps), ia-ţi maimuţele şi cară-te în Africa, pleacă de aici cu maimuţele şi gorilele tale!’ Le ascundeai astfel încât jucătorii să nu le vadă, dar le-am văzut. S-au primit chiar şi cutii pline de rahat”, a spus Evra.

”La 79 de ani trebuie să plece. Mai ai curajul să te prezinţi la alegeri? Mi-am pierdut respectul faţă de tine (…) Şi totuşi, nu eşti rasist”, a afirmat fostul fundaş francez, în vârstă de 39 de ani.

Pauline Parmentier s-a retras din tenis la vârsta de 34 de ani

Jucătoarea franceză de tenis Pauline Parmentier, locul 164 WTA, a jucat ultimul meci de simplu din carieră, în primul tur al French Open, la 34 de ani. Ea a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-3, în 79 de minute, de rusoaica Veronica Kudermetova, locul 42 WTA.

Organizatorii de la Roland Garros nu au fost generoşi cu Parmntier la ultimul meci, programând-o pe un teren secundar, deşi i se promisese iniţial că va juca pe central, arena Philippe Chatrier, sau pe a treia arenă, Simonne Mathieu.

Întrebată care consideră că a fost momentul de vârf al carierei ei, Parmentier a răspuns: ”Aş spune că victoria din Fed Cup. Această echipă a Franţei m-a făcut mereu să visez. Fiind capabilă să ridic trofeul la sfârşitul carierei mele, pe lângă faptul că am participat cu adevărat, cu victoria mea împotriva României (n.r. – împotriva Irinei Begu), în semifinale, toată această campanie iese în evidenţă”.

ADVERTISEMENT
Tags: