Sport

Multe întrebări își așteaptă încă răspunsul la un an de la moartea lui Diego Maradona. Cum decurge ancheta și cine va moșteni averea? Video

A trecut un an de la moartea lui Diego Armando Maradona și investigațiile procurorilor conduc spre un proces de omucidere, care se va lăsa cu ani grei de închisoare.
25.11.2021 | 10:05
Multe intrebari isi asteapta inca raspunsul la un an de la moartea lui Diego Maradona Cum decurge ancheta si cine va mosteni averea Video
ADVERTISEMENT

Astăzi se împlinește un an de la moartea lui Diego Armando Maradona. EL D10S, așa cum îl numesc toți argentinienii, indiferent dacă sunt fani Boca Juniors, River Plate, Independiente sau ai oricărei alte echipe de club. Durerea pierderii marelui Diego este încă prezentă, mai ales că sunt foarte multe întrebări legate de moartea sa, care încă nu și-au găsit răspunsul. Cine este vinovat pentru dispariția tragică a fostului campion mondial, câți bani vor reveni moștenitorilor săi și ce se întâmplă cu marca Maradona?

Parchetul General din San Isidro a concluzionat că a existat malpraxis în cazul decesului lui Maradona, iar pe baza mărturiilor și a miilor de convorbiri telefonice ascultate, s-au adunat suficiente dovezi pentru a trata cazul ca pe o omucidere intenționată.

ADVERTISEMENT

Cei șapte acuzați sunt: medicul generalist Leopoldo Luque, medicul psihiatru Agustina Cosachov, psihologul Carlos Díaz, coordonatorul asistenților medicali, Mariano Perroni, asistenții Dahiana Gisela Madrid și Ricardo Almirón și medicul care a coordonat spitalizarea, Nancy Forlini.

Inculpații în cazul morții lui Maradona riscă între 8 și 24 de ani cu închisoare

Aceștia urmează să fie trimiși în judecată, iar conform informațiilor din presa argentiniană, procesul ar dura între un an și jumătate și doi ani. Ei riscă pedepse cu închisoarea de la opt ani la 24 de ani. În plus, sunt obligați să se prezinte la declarații de fiecare dată când sunt solicitați, le este interzis să părăsească țara și, în caz de mutare, trebuie să sesizeze Parchetul.

ADVERTISEMENT

„În ziua în care va fi arătată autopsia la proces, starea în care se afla Diego, imediat vor fi închiși mai mulți”, a declarat pentru ziarul Olé o persoană care cunoaște multe lucruri despre acest caz.

Inculpații sunt responsabili  și pentru casa din Tigre, aleasă pentru internarea la domiciliu a lui Maradona, care, după cum s-a putut observa, nu avea necesarul minim pentru situația în care se afla starul argentinian.

ADVERTISEMENT

Bunuri ce îi aparțineau lui Diego, în valoare de peste o jumătate de milion de dolari, vor fi scoase la licitație în luna decembrie

În ceea ce privește moștenirea, cei cinci copii ai lui Maradona, Dalma, Gianinna, Jana, Diego Junior și Dieguito Fernando, nu au încă acces la cele aproape șase milioane de dolari ale părintelui lor, din conturile deschise în Elveția și Dubai. Pe 19 decembrie, va fi organizată o licitație, unde vor fi scoase la vânzare trei dintre mașinile lui Diego, două BMW-uri și un Hyundai, al căror preț laolaltă este de aproximativ 400 de mii de dolari, precum și unele obiecte care au fost păstrate într-un depozit situat în San Isidro.

Banii încasați la licitație, unde poate participa oricine de la distanță oriunde în lume, prin site-ul specializat al companiei Adrián Mercado, vor fi folosiți, inițial, la plata impozitelor datorate și vor putea fi repartizați moștenitorilor doar de anul viitor.

ADVERTISEMENT

În afara celor cinci copii, se așteaptă testele ADN pentru Magali Gil și Eugenia Laprovittola pentru a stabili dacă sunt fiicele naturale ale lui Diego. Pentru procedura care va avea loc pe 14 decembrie, au fost prelevate șase mostre de ADN de la Maradona. Deși nu sunt foarte apropiați, cei cinci copii legitimi ai lui Diego au lăsat deoparte orice conflict și caută obiective comune din punct de vedere economic.

Clip emoționant lansat de Liga Argentiniană de Fotbal în memoria lui Diego, la un an după moartea sa

Totodată, comemorarea unui an de la dispariția lui Maradona a fost marcată în mod special la meciurile din ultima etapă din campionatul Argentinei. În semn de omagiu față cel mai mare număr 10 din istoria Țării Tangoului, înaintea fiecărui meci, jucătorii ambelor echipe s-au așezat la centrul terenului, formând din corpurile lor un mare număr 10: gazdele, cifra 1, iar oaspeții, cifra 0.

La meciurile din ultima etapă a campionatului Argentinei, jucătorii celor două echipe au format un mare număr 10 din corpurile lor în memoria lui Diego: gazdele au compus cifra 1, iar oaspeții, cifra 0.
La meciurile din ultima etapă a campionatului Argentinei, jucătorii celor două echipe au format un mare număr 10 din corpurile lor în memoria lui Diego: gazdele au compus cifra 1, iar oaspeții, cifra 0.

 

În același timp, Liga Argentiniană de Fotbal a lansat un videoclip emoționant în memoria lui Diego Armando Maradona.

  • 25 noiembrie 2020 este ziua când Diego Maradona s-a stins din viaţă
ADVERTISEMENT