News

Mulți șoferi fac această greșeală. Titi Aur dezvăluie o problemă majoră: “Nu înveți la școala de șoferi”

Foarte mulți conducători auto fac această greșeală, care poate avea consecințe grave. Ce spune pilotul de raliuri Titi Aur
01.10.2023 | 15:41
Multi soferi fac aceasta greseala Titi Aur dezvaluie o problema majora Nu inveti la scoala de soferi
Mulți șoferi fac această greșeală. Titi Aur dezvăluie o problemă majoră. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cunoscutul pilot de raliuri și instructor de conducere defensivă, Titi Aur, a vorbit despre o problemă majoră întâlnită la majoritatea elevilor săi. Mulți șoferi fac această greșeală, care poate avea consecințe grave în anumite situații.

Titi Aur dezvăluie o greșeală făcută de mulți șoferi

Foarte multe accidente rutiere se produc din cauza acestui obicei pe care unii conducători auto îl au. Ei ajung să încurce pedala de accelerație cu frâna atunci când se găsesc în fața unui pericol sau într-o situație limită.

ADVERTISEMENT

Astfel, Titi Aur spune că piciorul drept trebuie să fie poziționat întotdeauna în dreptul pedalei de frână. „Piciorul drept trebuie să stea în dreptul pedalei de frână. Să se ducă către accelerație, nu în dreptul pedalei de accelerație și să se ducă la frână, ci în dreptul pedalei de frână. De ce? Pentru că, într-o situație limită, într-o situație extremă, reflexul șoferului este să apese pe acel ceva care în mintea ta este frâna.

Dacă piciorul este în dreptul pedalei de accelerație și dacă ești cu mai puțină experiență, un pic mai fricos, într-o situație mai specială”, a transmis pilotul de raliuri, la emisiunea DC Conducem de la dcews.

ADVERTISEMENT

„Să se uite unde e locul unde țin călcâiul”

Instructorul de conducere defensivă spune că știe multe situații în care șoferul a accelerat în loc să frâneze din cauza acestei greșeli. Dacă piciorul este poziționat corect, astfel de situații nefericite pot fi evitate.

„Nu înveți la școala de șoferi. Nu te înveți așa. Și pentru cei care doresc, să se ducă la mașina lor pe care o conduc zilnic. Să se uite unde e locul unde țin călcâiul. Dacă mașina are mai mult de câteva luni se vede locul unde ții călcâiul.

ADVERTISEMENT

Dacă locul ăla, găurica aceea de pe covoraș, dacă este în dreptul pedalei de accelerație, nu e corect. Trebuie să îl ții în dreptul pedalei de frână”, a adăugat Titi Aur, pentru sursa citată.

De altfel, într-un interviu pentru FANATIK, Titi Aur dezvăluia cât de importat este că știi să conduci defensiv. O altă greșeală majoră este făcută de șoferii care se lasă distrași de alte lucruri atunci când sunt la volan.

ADVERTISEMENT

Potrivit expertului în conducere defensivă, orice distragere este periculoasă. În special, telefonul, casetofonul, discuțiile aprinse sau obiceiul de a mânca în timp ce conducem, reprezintă genul de activități care abat atenția de la condus.

ADVERTISEMENT