ADVERTISEMENT
News

Muncitorii din Sri Lanka abandonați pe Otopeni au fost angajați la o companie din Cluj. Ce salarii vor încasa

Autor: Adrian Baciu | 28.05.2020 | 16:42
Muncitorii din Sri Lanka abandonați pe Otopeni au fost angajați la o companie din Cluj. Ce salarii vor încasa
Muncitorii din Sri Lanka abandonați pe Otopeni au fost angajați la o companie din Cluj. Ce salarii vor încasa. Sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Muncitorii din Sri Lanka abandonați pe Aeroportul Otopeni au fost angajați la o companie importantp din județul Cluj. Aici, pe lângă salarii, ei vor mai beneficia de tichete de masă și cazare.

ADVERTISEMENT

Muncitorii din Sri Lanka abandonați pe Otopeni au fost angajați la o companie din Cluj

Concediați și alungați de angajatorul din Botoșani, iar ulterior abandonați pe Aeroportul Otopeni, cei 34 de muncitori din Sri Lanka și-au găsit un nou loc de muncă. În cursul dimineții zilei de joi, 28 mai, cetățenii asiatici au ajuns la Cluj, mai exact în Comuna Jucu.

Aici, toți cei 34 de muncitori vor lucra pentru producătorul de electrocasnice De’Longhi România, cel mai mare exportator din judeţul Cluj, anunță Digi24.

ADVERTISEMENT

Într-o fază premergătoare angajării, sri lankezilor li s-a efectuat triajul epidemiologic, le-a fost luată temperatura, iar ulterior se vor odihni în spațiile special amenajate.

Ulterior, muncitorii din Sri Lanka vor parcurge testările medicale si psihologice, vor fi instruiţi şi echipaţi corespunzător înainte să se alăture celorlalți angajați de la fabrica de componente electronice din Jucu, a anunţat compania.

ADVERTISEMENT

Firma din județul Cluj va asigura transportul de la Bucureşti şi cazarea în apropierea fabricii, urmând să semneze contracte de muncă, respectând aceleaşi condiţii de salarizare şi de pregătire ca ale tuturor celorlalți angajaţi de la Jucu.

”Decizia Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale de a accepta oferta companiei noastre de preluare a muncitorilor din Sri Lanka ramaşi fara contract ne bucură foarte mult.

ADVERTISEMENT

Am putut remedia o situaţie dificilă pentru aceşti oameni, într-un timp record şi am demonstrat, de asemenea, celor care aleg să părăsească România pentru munci sezoniere, că există de lucru aici, acasa, în condiţii corecte, de respect şi de securitate.”, a precizat conducerea companiei De’Longhi România.

Ce salarii vor încasa muncitorii din Sri Lanka

La noul loc de muncă, cei 34 de muncitori vor primi tichete de masă și salarii între 1.500 și 2.500 de lei. Vor avea cazarea asigurată în apropierea fabricii.

ADVERTISEMENT

Directorul general al DeLonghi România, Carmen Petcu, a declarat, pentru sursa citată, că muncitorii din Sri Lanka vor lucra ca operatori în linii de asamblare aparatură electrocasnică.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!