News

Municipiul din România care are o facilitate unică pentru locuitori. E mult mai ușor pentru ei să facă asta acum

Locuitorii dintr-un municipiu al României beneficiază de o facilitate unică. Ei vor scăpa de cozi interminabile și timp pierdut la ghișee.
05.04.2024 | 20:52
Municipiul din Romania care are o facilitate unica pentru locuitori E mult mai usor pentru ei sa faca asta acum
Municipiul din România care are o facilitate unică pentru locuitori. colaj Fanatik/ Foto Primăria Municipiului Galați
ADVERTISEMENT

Un municipiu din România este cu un pas înaintea tuturor marilor orașe din țară. Locuitorii de aici beneficiază de o facilitate unică, la care probabil visează mulți români. Schimbarea a fost implementată recent.

Locuitorii din Galați au funcționar public virtual

Dacă multe instituții din țară nu stau prea bine la capitolul tehnologie și soluții digitale, aflăm că într-un oraș important a avut loc o premieră. Vorbim de Primăria Municipiului Galaţi, care are un funcționar public virtual.

ADVERTISEMENT

Acesta utilizează inteligența artificială și răspunde la întrebările cetățenilor referitoare la Urbanism, Taxe şi Impozite. În prezent, funcționarul public virtual este în perioada de „antrenare” și „testare”. Proiectul este unic în România.

„Asistentul (funcţionarul) public virtual se află în perioada de antrenare şi testare pentru a se adapta nevoilor reale ale cetăţenilor. Seriozitatea în interacţiune fiind esenţială în obţinerea unui conţinut funcţional şi folositor”, a transmis Primăria municipiului Galați.

ADVERTISEMENT

Cum pot fi adresate întrebări funcționarului public virtual

Tot ce au de făcut locuitorii din Galați este că acceseze portalul primăriei și să „comunice” cu asistentul virtual. Ba chiar, reprezentanții primăriei îndeamnă oamenii să procedeze în acest fel, deoarece „funcționarul public” își va îmbunătăți „abilitățile”, devenind mai eficient. Asistentul virtual este disponibil aici.

„Nu mai este nevoie să se stea la rând la ghișeu. Pot veni direct, își scanează formularul sau cererea pe care vor sa o completeze”, a transmis primarul din Galați, Ionuț Pucheanu, potrivit Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Mai mult, autoritățile locale au găsit o soluție și pentru cetățenii care nu au acces la internet ori nu dețin deviceuri. Aceștia sunt așteptați la sediul Direcției de Taxe și Impozite, la „Infochioșc”.

Potrivit reprezentanților primăriei, Infochioșcul a fost lansat încă de la începutul acestui an. În luna aprilie a fost pus la dipoziția cetățenilor, care nu vor mai fi nevoiți să aștepte la rând, la ghișeul instituției, pentru a pune diverse întrebări.

ADVERTISEMENT

„A fost lansat în ianuarie în teste urmând ca din aprilie să fie pus la dispoziția contribuabililor”, a declarat Daniel Stadoleanu, director Direcția de Taxe si Impozite Locale Primaria Galați.

ADVERTISEMENT
Tags: