News

Muntenegru instituie starea de urgență, după ce anunțase că a învins coronavirusul! Autoritățile se tem că au scăpat epidemia de sub control

22.07.2020 | 19:58
Muntenegru instituie starea de urgenta dupa ce anuntase ca a invins coronavirusul Autoritatile se tem ca au scapat epidemia de sub control
ADVERTISEMENT

Muntenegru instituie din nou starea de urgență, deși proclamase pe 2 iunie 2020 sfârșitul epidemiei, după 28 de zile în care noul coronavirus păruse că a dispărut din țară.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că zona Balcanilor a scăpat pandemia de sub control, lucru confirmat de Muntenegru prin măsurile luate.

ADVERTISEMENT

Vecinii Serbiei au decis să reintroducă starea de urgență începând de miercuri, 22 iulie, simțind că epidemia de Covid-19 riscă să scape de sub control.

Muntenegru instituie starea de urgență, de teama pandemiei de Covid-19

Așadar, începând de miercuri vor reintra în vigoare mai multe restricții, printre care purtarea obligatorie a măștii în spațiile închise și deschise, excepție fiind parcurile naturale și plajele.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vor fi limitate la maximum 40 de persoane reuniunile din spații deschise și la 20 cele din spații închise, fiind necesară menținerea unei distanțe de 2 metri între participanți.

Cluburile de noapte, organizarea nunților și a altor evenimente rămân în continuare interzise, conform Ziare.com. De altfel, aceste măsuri sunt deja implementate în România, cu toate că țara noastră nu se află în starea de urgență.

ADVERTISEMENT

Autoritățile muntenegrene au crezut pe 2 iunie că au scăpat de epidemie, după ce nu au mai înregistrat timp de 28 de zile niciun caz de Covid-19, însă rata îmbolnăvirilor a crescut rapid începând cu 14 iunie.

În 2 iunie, Muntenegru înregistra 324 de cazuri de infectare cu Covid-19, iar în prezent 2.381 de oameni s-au îmbolnăvit și 35 au murit, în țara care are aproximativ 620.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Muntenegru ocupă locul 114 în clasamentul general al infectărilor cu Covid-19, cu 2.381 de îmbolnăviri. Muntenegrenii mai au 1.920 de cazuri active și 7 persoane sunt în stare gravă la Terapie Intensivă. În Muntenegru, autoritățile au efectuat 30.858 de teste, fiind pe locul 134 în clasamentul testării.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că țările din Balcani și sudul Europei par să fi scăpat de sub control epidemia de Covid-19 și au îndemnat oamenii să respecte cu strictețe toate regulile impuse de autorități.

ADVERTISEMENT