ADVERTISEMENT
News

Muntenegru instituie starea de urgență, după ce anunțase că a învins coronavirusul! Autoritățile se tem că au scăpat epidemia de sub control

Autor: Flaviu Popa | 22.07.2020 | 19:58
Muntenegru instituie starea de urgență, după ce anunțase că a învins coronavirusul! Autoritățile se tem că au scăpat epidemia de sub control
Țara care nu a raportat niciun caz nou de coronavirus de 4 zile. Guvernul anunță că va redeschide sezonul turistic. Sursa foto: Hepta.ro

Muntenegru instituie din nou starea de urgență, deși proclamase pe 2 iunie 2020 sfârșitul epidemiei, după 28 de zile în care noul coronavirus păruse că a dispărut din țară.

ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că zona Balcanilor a scăpat pandemia de sub control, lucru confirmat de Muntenegru prin măsurile luate.

Vecinii Serbiei au decis să reintroducă starea de urgență începând de miercuri, 22 iulie, simțind că epidemia de Covid-19 riscă să scape de sub control.

ADVERTISEMENT

Muntenegru instituie starea de urgență, de teama pandemiei de Covid-19

Așadar, începând de miercuri vor reintra în vigoare mai multe restricții, printre care purtarea obligatorie a măștii în spațiile închise și deschise, excepție fiind parcurile naturale și plajele.

De asemenea, vor fi limitate la maximum 40 de persoane reuniunile din spații deschise și la 20 cele din spații închise, fiind necesară menținerea unei distanțe de 2 metri între participanți.

ADVERTISEMENT

Cluburile de noapte, organizarea nunților și a altor evenimente rămân în continuare interzise, conform Ziare.com. De altfel, aceste măsuri sunt deja implementate în România, cu toate că țara noastră nu se află în starea de urgență.

Autoritățile muntenegrene au crezut pe 2 iunie că au scăpat de epidemie, după ce nu au mai înregistrat timp de 28 de zile niciun caz de Covid-19, însă rata îmbolnăvirilor a crescut rapid începând cu 14 iunie.

ADVERTISEMENT

În 2 iunie, Muntenegru înregistra 324 de cazuri de infectare cu Covid-19, iar în prezent 2.381 de oameni s-au îmbolnăvit și 35 au murit, în țara care are aproximativ 620.000 de locuitori.

Muntenegru ocupă locul 114 în clasamentul general al infectărilor cu Covid-19, cu 2.381 de îmbolnăviri. Muntenegrenii mai au 1.920 de cazuri active și 7 persoane sunt în stare gravă la Terapie Intensivă. În Muntenegru, autoritățile au efectuat 30.858 de teste, fiind pe locul 134 în clasamentul testării.

ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că țările din Balcani și sudul Europei par să fi scăpat de sub control epidemia de Covid-19 și au îndemnat oamenii să respecte cu strictețe toate regulile impuse de autorități.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!