Sport

Murat Yakin, out de la naționala Elveției după preliminarii? “Dacă nu câștigă, scaunul se clatină și mai mult!”

România - Elveția este duelul care va stabili câștigătoarea grupei. În ciuda calificării, scaunul lui Murat Yakin se clatină serios dacă nu va câștiga în România.
20.11.2023 | 09:44
Murat Yakin out de la nationala Elvetiei dupa preliminarii Daca nu castiga scaunul se clatina si mai mult
Murat Yakin, out de la naționala Elveției după prelimnarii? "Dacă nu câștigă, scaunul se clatină și mai mult!".
ADVERTISEMENT

România se pregătește de duelul cu Elveția din postura unei echipe calificate la Euro 2024. Naționala condusă de Edi Iordănescu și-a asigurat locul la turneul final în urma victoriei cu Israel, scor 2-1. În cealaltă tabără, Elveția este și ea calificată, însă nu se mulțumește cu atât.

Elveția vine la București să câștige

“Egalul este interzis! Iată de ce este important pentru EURO 2024 ca Elveția să învingă România. Meciul cu România nu se joacă doar pentru prestigiu. Rezultatul va avea un impact direct asupra tragerii la sorți pentru Campionatul European.

ADVERTISEMENT

Dacă va câștiga grupa, Elveția ar fi în urna a doua, având în vedere că nu are suficiente puncte pentru a fi în prima. În cazul în care ne vom califica la EURO de pe locul 2, există riscul să fim în urna a 4-a, astfel că putem avea adversare de top în faza grupelor. Spre exemplu, ar fi posibilă o grupă cu Anglia, Danemarca și Olanda.

Nicio altă echipă nu a înregistrat mai multe remize în preliminariile Campionatului European, 5 din 9 meciuri. Doar adversara noastră din grupă, România, și micuța Moldova, sunt aproape, cu 4 egaluri”, au punctat elvețienii de la nau.ch.

ADVERTISEMENT

“Performanța sportivă este dezamăgitoare, chiar dacă victoria grupului a fost asigurată înainte de ultima etapă. În această grupă, obiectivul ar fi trebuit să fie accederea în prima urnă, terminând ca una dintre cele mai bune 5 câștigătoare ale grupelor”, au scris jurnaliștii de la sport.ch.

Presa din Elveția nu concepe un rezultat negativ contra României

România este neînvinsă în această campanie de calificare. “Tricolorii” au 5 victorii, 4 egaluri și 0 înfrângeri în cele 9 meciuri disputate. Un egal împotriva Elveției i-ar asigura României primul loc în grupă și ar facilita adversari mai accesibili la turneul final.

ADVERTISEMENT

“Un lucru este cert: dacă echipa naţională a Elveţiei nu câştigă grupa marţi, ea va fi atins doar jumătate din obiectivul ei, în ciuda calificării la Campionatul European, iar scaunul antrenorului național s-ar clătina și mai mult.

Lucien Favre şi Alain Geiger, doi antrenori elveţieni foarte experimentaţi, sunt în prezent fără echipă. Un angajament față de echipa națională ar fi cu siguranță un pas interesant în carieră pentru amândoi.

ADVERTISEMENT

Favre, ca perfecționist, ar putea determina echipa națională să facă exact ceea ce se aștepta de mult să facă. Geiger, la rândul său, a fost convingător de ani de zile cu stilul său de joc la Servette FC. Cu 112 apariții în echipa națională ca jucător, acesta este deja o personalitate extrem de meritorie.

Omul perfect pentru schimbarea în echipa națională de seniori ar fi Mauro Lustrinelli, care a avut multe succese cu echipa națională U21. În prezent, antrenorul lui FC Thun Berner Oberland în liga a doua din Elveția, Lustrinelli ar trebui să ia în considerare o ofertă din partea asociației”, au completat elvețienii.

ADVERTISEMENT
1,96 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „total goluri Elveția: peste 1,5 goluri” la meciul România - Elveția