Sport

Murat Yakin, selecționerul Elveției, și-a certat vedetele după revenirea miraculoasă a României: „Nu meriți!”

Murat Yakin, selecționerul Elveției, a avut un discurs dur la adresa vedetelor din lot după ce România a egalat în prelungiri.
20.06.2023 | 10:32
Murat Yakin selectionerul Elvetiei sia certat vedetele dupa revenirea miraculoasa a Romaniei Nu meriti
Murat Yakin a fost extrem de dezamăgit după revenirea României cu Elveția. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Nimic nu anunța cele două goluri ale României din finalul partidei cu Elveția în preliminariile Euro 2024. După ce au condus cu 2-0 și au avut numeroase ocazii de a marca, elvețienii s-au văzut egalați pe tabelă după reușitele lui Valentin Mihăilă.

Murat Yakin, selecționerul Elveției, și-a certat vedetele după revenirea miraculoasă a României

Olimpiu Moruțan a pasat de două ori decisiv pentru Valentin Mihăilă, care a fructificat ambele ocazii. Fotbalistul de la Parma s-a accidentat și, cel mai probabil, va rata parcursul României U21 la Euro 2023.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului, Murat Yakin și-a certat vedetele pentru că nu au marcat golul trei care ar fi adus liniștea în tabăra gazdelor. Selecționerul Elveției nu a mutat foarte inspirat și fost dezamăgit de cele două puncte pierdute.

„Din moment ce depunem atât de mult efort și avem atât de multe ocazii de a marca, normal că suntem dezamăgiți de cele două puncte pierdute. Trebuie să acceptăm ce s-a întâmplat. Pe parcurs au intrat jucători experimentați pe teren și nu s-a schimbat nimic în sistemul nostru”, a declarat Murat Yakin, la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

„În momentul în care nu reușești să finalizezi, nu meriți”

Elveția a dominat naționala României, mai ales în prima repriză, însă Horațiu Moldovan a avut mai multe intervenții salvatoare. Naționala lui Murat Yakin a rămas lider în grupa I, cu 10 puncte, după patru etape. Locul 2 este ocupat de „tricolori”, la două lungimi în spate.

„Am continuat să avem posesia și i-am obligat pe adversari să alerge. Pur și simplu nu am reușit să marcăm golul trei. În momentul în care nu reușești să finalizezi, nu meriți”, a mai spus Murat Yakin.

ADVERTISEMENT

Granit Xhaka, reacție de campion după revenirea României cu Elveția: „Asta e nebunia, poate și frumusețea fotbalului”

Granit Xhaka a fost integralist în partida cu România. Fotbalistul lui Arsenal a făcut un joc extrem de solid la mijlocul terenului, însă nu a contribuit decisiv la niciuna dintre reușite. Căpitanul naționalei Elveției a avut o reacție fabuloasă după cele două goluri ale „tricolorilor”.

„Am avut destule șanse să câștigăm cu 4-0, 5-0 sau chiar 6-0. Asta e nebunia, poate și frumusețea fotbalului: nu ar trebui să renunți niciodată. Până la urmă a fost amar. Cu 12 puncte din 4 meciuri ar fi fost un mare pas mai departe”, a declarat Granit Xhaka.

ADVERTISEMENT

Xherdan Shaqiri, vicecăpitanul și al treilea cel mai selecționat fotbalist din naționala Elveției, a fost extrem de dezamăgit după cele două goluri primite pe final. Jucătorul care evoluează în MLS a pasat senzațional cu exteriorul la al doilea gol marcat de Amdouni.

„Nu ar fi trebuit să ni se întâmple asta”

Fostul fotbalist de la Liverpool sau Bayern Munchen nu a vrut să dea vina pe schimbările lui Murat Yakin. „Sunt foarte dezamăgit, nu ar trebui să ni se întâmple asta, mai ales nu acasă. Nu are nicio legătură cu schimbările.

Toți cei din echipă sunt printre cei mai buni din națiune. Suntem încă pe drumul cel bun spre Germania”, au fost cuvintele lui Xherdan Shaqiri, care a încheiat într-o notă optimistă.

ADVERTISEMENT