Sport

Mutare importantă la Dinamo: „Începe transformarea”

Dinamo a făcut o mutare importantă înainte de startul noului sezon. Cine se va ocupa de academia clubului din Ștefan cel Mare.
09.07.2023 | 20:14
Mutare importanta la Dinamo Incepe transformarea
Dinamo a făcut o mutare importantă înainte de startul sezonului. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dinamo încearcă să scape de probleme înainte de startul noului sezon din SuperLiga. La fel ca echipa mare, Academia FC Dinamo 1948 București va începe un proces de transformare sub comanda noului Director al Academiei, Marius Dulca.

Mutare importantă la Dinamo: „Începe transformarea”

Procesul de transformare pe care șefii de la Dinamo l-au implementat nu se rezumă doar la echipa mare a clubului din Ștefan cel Mare. Printr-o postare pe pagina oficială de Facebook, „alb-roșiii” au anunțat că Academia FC Dinamo 1948 București are un nou director.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Marius Dulca, antrenor care dețină licența UEFA A și care va ocupa funcția de director al academiei lui Dinamo. „Începând de astăzi, în același trend cu succesul primei echipe, renașterea clubului si reclădirea lui pe alte principii, Academia FC Dinamo 1948 București începe transformarea în jurul unei echipe tinere conduse de Marius Dulca (43 ani) – noul Director al Academiei”, se arată pe pagina oficială de Facebook a lui Dinamo.

Marius Dulca vine la Dinamo cu o experiență de peste 20 de ani în Austria și România. Născut la Oradea, noul director al academiei lui Dinamo, în vârstă de 43 de ani, deține licența UEFA A, obținută în 2019 la Școala de Antrenori din cadrul FRF, și licența UEFA B.

ADVERTISEMENT

Înainte de a veni la Dinamo, Marius Dulca a fost angajat la ACS Juniorul, unde a deținut postul de coordonator și anternor la U12. De-a lungul carierei, Marius Dulca a fost antrenorul echipei U13 al academiei lui Juventus București.

Dinamo a rămas cu interdiciție la transferuri după verdictul FIFA

Dinamo încearcă înainte de startul SuperLigii să ridice interdicția la transferuri și să legitimeze jucătorii care s-au antrenat în cantonament alături de „câini”. Totuși, solicitarea avocatului Jorge Ibarrola a fost respinsă de FIFA.

ADVERTISEMENT

Astfel, clubul din Ștefan cel Mare continuă să aibă interdicție la transferuri și are pe masă două variante. „Câinii” au posibilitatea de a se adresa la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, însă această variantă îi vor costa timp și bani pe patronii lui Dinamo.

Totodată, Dinamo este nevoită să plătească datoriile în valoare de 400.000 de euro foștilor jucători. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate numele celor cinci jucători cărora Dinamo le datorează o sumă de bani.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Janusz Gol, Joseph Akpala, Adam Nemec, Raul Albentosa şi Ante Puljic. Cei cinci au evoluat la Dinamo înainte de intrarea în insolvenţă şi s-au dus la FIFA pentru recuperarea restanţelor, acolo unde au avut câştig de cauză.

ADVERTISEMENT