Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„N-am plâns niciodată! Aia e doar pentru show”. Lecția lui Florentin Petre pentru „generația Tavi Popescu”

Florentin Petre îi sfătuiește pe tinerii fotbaliști să fie mai rezervați atunci când își exprimă emoțiile. Tavi Popescu a fost luat la ochi de către fostul dinamovist.
15.11.2023 | 14:53
Nam plans niciodata Aia e doar pentru show Lectia lui Florentin Petre pentru generatia Tavi Popescu
SFATUL VECHILOR FOTBALISTI pentru Octavian Popescu. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Generațiile de jucători s-au schimbat, iar noua garnitură nu mai produce liderii de altă dată. Dinamo este un bun exemplu. Aflată pe loc de retrogradare, trupa din Ștefan cel Mare nu are un jucător care să iasă la rampă și să conducă echipa spre salvare. În ultima etapă, formația pregătită de Burcă a fost învinsă de Universitatea Craiova, scor 1-0.

Dinamo duce lipsă de lideri

“Nu am văzut niciun lider la Dinamo care să iasă în față și să facă în așa fel încât să unească grupul. Ovidiu este un lider, dar s-a trezit târziu, dragul de el, pentru că el este cel care creează lideri în vestiar, el este cel care ar putea să îi ajute pe jucători.

ADVERTISEMENT

Desigur, atât cât poate. După, intervin liderii din vestiar. Nu văd liderii care ar putea să facă grupul să joace și să câștige meciul. Un lider foarte important ar fi grupul, adică o unitate d-asta de grup care să facă diferența, dar și asta e greu de stabilit”, a spus Florentin Petre în emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

Florentin Petre îi dă o lecție lui Octavian Popescu

Florentin Petre l-a luat în vizor pe Octavian Popescu. Vedeta FCSB-ului a fost în lacrimi la finalul derby-ului cu Rapid, pierdut de către echipa sa cu scorul de 2-1. Popescu a intrat în repriza secundă, însă nu a reușit să fie productiv pentru echipă. În duelul cu FCU Craiova, Octavian Popescu nu a jucat din cauza faptului că a fost suspendat.

ADVERTISEMENT

“Cum să plâng? Nu am plâns niciodată, din contră, mă ambiționam, mă ofticam după meci. Noi pierdeam campionate pe locul 2, pe locul 3, abia prindeam cupele europene. Cu toate că s-a întâmplat foarte rar să avem momente în care să plângem.

Dar cum să plâng? Aia e pentru spectacol, pentru show, să vadă lumea că s-a întâmplat cine știe ce. Din punctul meu de vedere, ei ca jucători, atât cei de la FCSB și cei de la Dinamo ar trebui să aibe mândrie, să se disciplineze și să nu aibe momente din astea.

ADVERTISEMENT

E un jucător în creștere, dar deocamdată e 20%-30% ca să ajungă un fotbalist mare. Multă mămăligă trebuie să mai mănâne. Ținând cont de perioada pe care a avut-o, la cum a început și execuțiile și golurile pe care le-a dat, mă așteptam să fie mai sus.

Eu așa văd creșterea de jucător, mai ales dacă este copil și are atitudinea de învingător. În momentul în care ai execuțiile, Dumnezeu îți dă ceva, trebuie să profiți. Dacă nu te ajuți și singur, degeaba a început extraordinar dacă se plafonează”, a completat Florentin Petre.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30, FANATIK SUPERLIGA este transmisă în direct și în exclusivitate pe platforma FANATIK.RO. Emisiunea poate fi urmărită în premieră, în aceeași zi, începând cu ora 17:30, atât pe canalul de YouTube Fanatik, cât și pe pagina de Facebook Fanatik și pe cea oficială a lui Horia Ivanovici.

Sfatul lui Florentin Petre pentru Octavian Popescu

ADVERTISEMENT