ADVERTISEMENT
Sporturi

Nadia Comăneci, surprinsă de prestația Larisei Iordache: ”Exercițiul la bârnă este de medalie olimpică”

Autor: Traian Terzian | 21.12.2020 | 08:24
Nadia Comăneci, surprinsă de prestația Larisei Iordache: ”Exercițiul la bârnă este de medalie olimpică”
Larisa Iordache Sursă foto: Twitter

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci a fost surprinsă de prestația Larisei Iordache la Campionatele Europene de la Mersin, acolo unde a câștigat patru medalii, dintre care două de aur.

ADVERTISEMENT

Sportiva noastră s-a calificat în toate finalele pe aparate și a ratat medalia doar la paralele, cucerind titlul la sol şi bârnă şi argintul la sărituri.

Anterior, ea cucerise argintul și în proba pe echipe, acolo unde România a fost întrecută de puțin de Ucraina.

ADVERTISEMENT

Larisa Iordache a surprins-o plăcut pe Nadia Comăneci

”Am rămas impresionată de revenirea Larisei. După trei ani fără competiţii este extrem de greu să revii la nivelul actual din lumea gimnasticii. Nu mi-am putut imagina că şi-ar fi putut reveni la acest nivel, după ce a avut o accidentare şi trei operaţii”, a declarat surprinsă Nadia Comăneci despre prestația Larisei Iordache.

”Pentru gimnastică şi pentru tenis mă trezesc cu noaptea în cap şi am promis că mă trezesc ca să o văd. Este adevărat că nu au participat unele ţări la aceste campionate europene, dar eu m-am uitat mai mult la dificultate, execuţie şi la punctajul pe care ea l-a obţinut”, a spus fosta mare gimnastă la Digi24.

ADVERTISEMENT

”Dacă stăm şi ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la bârnă, exerciţiul ei este competitiv mondial şi olimpic la medalie. Faptul că ea reuşeşte prin voinţa şi determinarea pe care le-a avut ca să concureze la acest nivel spune că ea nu şi-a spus încă tot ce a avut de spus referitor la acest sport.

La sol, ea a executat dificultatea pe care a făcut-o şi în ziua de calificare. Dificultatea ei pleca din 5,7, la care se adaugă execuţia. Au cam pârlit-o cu jumătate de punct, nu am înţeles de ce, dar mă bucur că s-a făcut această contestaţie şi ea a reuşit să aducă această medalie de aur, care a pus România la egalitate cu Rusia, la medalii de aur, 55, în istoria Campionatelor Europene şi peste ruşi la numărul total de medalii”, a afirmat ”Zeița de la Montreal”.

ADVERTISEMENT

”Ana Bărbosu are potenţial mare. Abecedarul funcționează”

Nadia Comăneci a lăudat şi evoluţiile gimnastelor junioare la CE: ”Sunt ani buni de zile de când nu am mai văzut aşa junioare la noi în ţară, cu mare potenţial, baza lor este foarte bună. Înţeleg că acolo de unde vin aceste fete este cineva care le învaţă gimnastică cum trebuie. Deci abecedarul funcţionează.

Aceste junioare încă sunt cruduţe, dar au potenţial. M-am uitat la exerciţiile Anei Bărbosu şi are potenţial mare, pentru că în momentul de faţă baza gimnasticii sunt picioarele, din patru aparate, trei sunt de picioare.

ADVERTISEMENT

Ea are acest potenţial să fie bună la individual compus şi are loc de a creşte în dificultate şi vreau să o felicit cum a concurat şi pentru execuţia ei frumoasă, pentru faptul că are dificultate la acrobatică şi ne arată şi această gimnastică artistică, pe care noi am admirat-o cu mulţi ani în urmă”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!