Sport

Naomi Osaka a fost jignită de o spectatoare la Indian Wells! Rafa Nadal nu e de acord cu japoneza: ”Trebuie să fim pregătiţi pentru asta”

Naomi Osaka a fost jignită de o spectatoare în timpul meciului cu rusoaica Veronika Kudermetova de la Indian Wells, care a contat pentru turul 2. Vizibil afectată, nipona a avut un dialog cu arbitra de scaun.
15.03.2022 | 12:46
Naomi Osaka a fost jignita de o spectatoare la Indian Wells Rafa Nadal nu e de acord cu japoneza Trebuie sa fim pregatiti pentru asta
Naomi Osaka a izbucnit în plâns în timpul discuției cu supervizorul turneului, din cauza jignirilor venite de la o spectatoare. Sursa foto: nytimes.com
ADVERTISEMENT
15-03-2022
10:47

Mari jucători de tenis au reacționat după cazul Osaka

Tenismenul Rafael Nadal a declarat că jucătorii ar trebui să fie pregătiţi să reziste jignirilor publicului, referindu-se la cazul japonezei Naomi Osaka, care a izbucnit în plâns după ce a fost insultată din tribune la Indian Wells.

”Mă simt foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat, nu ar trebui să se întâmple niciodată. Dar în lumea reală, se întâmplă. Îmi pare rău pentru ea. Avem o viaţă grozavă. Suntem norocoşi să fim jucători de tenis şi să ne bucurăm de toate aceste experienţe incredibile. Câştigăm bani.

Trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Trebuie să rezistăm acelor lucruri care se pot întâmpla atunci când suntem expuşi publicului. Ne place când oamenii ne susţin. Când nu este cazul, trebuie să o acceptăm şi să mergem mai departe.

Înţeleg că Naomi trebuie să fi suferit mult din cauza problemelor mintale. Îi doresc numai bine, îi doresc tot ce este mai bun. Dar nimic nu este perfect în viaţă. Trebuie să fim pregătiţi să facem faţă adversităţii”, a declarat Nadal, conform L’Equipe.

Britanicul Andy Murray crede că huduielile şi jignirile pe care le proferează spectatorii fac parte din sport, deşi nu este de acord cu acest lucru: ”La fotbal, când un jucător bate un corner şi este insultat, mă întreb mereu cum se poate permite asta.

Nu ar trece mai departe cineva dacă i-ai face asta când îl întâlneşti pe stradă sau la serviciu. Sperăm întotdeauna că oamenii îi vor sprijini pe jucători şi nu le vor îngreuna viaţa. Dar este şi ceva care a făcut întotdeauna parte din sport. De fiecare dată când am asistat la un meci de baschet, când un jucător aruncă o aruncare liberă, el este huiduit de public.

Chiar dacă este neplăcut, sportivii trebuie să se obişnuiască sau să poată face faţă. Desigur, o compătimesc pe Naomi. Dar e adevărat că a fost întotdeauna parte din sport. Trebuie să te pregăteşti pentru asta şi să reuşeşti să o suporţi”.

Rusul Daniil Medvedev a spus că o compătimeşte pe Naomi Osaka, pentru că şi el a trecut prin asemenea momente la Australian Open. ”O compătimesc pe Naomi. Eu însumi nu m-am simţit prea bine în Australia (n.r. – cu publicul total de partea lui Rafael Nadal în finală).

Îmi pot imagina fanii gândindu-se: ‘La naiba, fac milioane, ar trebui să fie pregătiţi pentru orice’. Dar tot suntem oameni. Cu toţii facem greşeli. Uneori ne simţim rău. Uneori ne simţim bine. Pot să înţeleg că Naomi reacţionează rău să audă aşa ceva”, a spus Medvedev, care va pierde locul 1 în clasamentul ATP.

”Nu este niciodată uşor. Fiecare reacţionează diferit. Am impresia că pentru ea este uneori greu de gestionat, în timp ce alteori este bine. Arată doar că este umană, foarte simplu. Oamenii văd un superstar, dar câţi ani are ea, 23 de ani? 24? Este o tânără de 24 de ani.

Superstar sau nu, eşti o tânără de 24 de ani, nu este uşor, chiar dacă faci asta de ani de zile. Sper să-şi găsească puţină linişte interioară şi să nu lase lucrurile să meargă prea departe pentru că este o adevărată campioană”, a afirmat și Gael Monfils.

Japoneza Naomi Osaka (78 WTA), fost lider al clasamentului WTA, a fost jignită la începutul meciului cu Veronika Kudermetova (Rusia, 24 WTA, cs 21), care a contat pentru turul 2 al turneului de la Indian Wells, izbucnind în plâns.

Naomi Osaka a fost jignită de o spectatoare!

Naomi Osaka a început meciul cu Veronika Kudermetova la serviciu, dar adversara a realizat break. În momentul în care sportiva care reprezintă Rusia se pregătea să servească, o spectatoare i-a strigat japonezei „Ești praf”.

ADVERTISEMENT

Imediat, câțiva spectatori i-au cerut respectivei persoane să părăsească tribunele. Același lucru l-a solicitat Naomi Osaka și arbitrei de scaun, dar aceasta i-a spus că spectatoarea nu a putut fi identificată.

La următorul schimb de terenuri, când Kudermetova conducea cu 3-0, japoneza s-a dus la arbitra de scaun și i-a cerut microfonul pentru a-i transmite spectatoarei un mesaj.

ADVERTISEMENT

Nu doresc să jignesc. Vreau să-i spun că sunt supărată, mă apasă chestia asta”, a spus sportiva, conform gsp.

Nu s-a mai întâmplat chestia asta, am vorbit cu supervizorul și n-a fost de acord. Dacă se repetă incidentul, vom găsi persoana din tribune”, i-a transmis arbitra de scaun.

ADVERTISEMENT

Pe teren a apărut și supervizorul turneului, care a aflat mai multe detalii despre incident de la arbitra de scaun. Ulterior, a avut o scurtă discuție cu sportiva japoneză, care avea ochii în lacrimi.

Naomi Osaka a plâns la interviul de la finalul meciului

Chiar dacă a pierdut cu 0-6, 4-6, japoneza a spus câteva cuvinte, pe teren. Conform protocolului, doar învingătorii pot face declarații, dar în acest caz s-a făcut o excepție.

ADVERTISEMENT

Am mai fost atacată și nu m-a deranjat cu adevărat. Dar să fiu atacată aici… Am urmărit un videoclip cu ce au pățit Venus și Serena Williams, aici, în 2001. Dacă nu l-ați văzut, ar trebui să-l urmăriți.

Nu știu de ce, dar mi-a intrat în cap, iar acum s-a repetat. Vă mulțumesc pentru susținere”, a declarat Osaka, după care a felicitat-o pe Kudermetova pentru victorie.

Surorile Serena și Venus Williams au fost huiduite la Indian Wells în 2001

Incidentul la care a făcut referire s-a consumat în 2001. Venus Williams a învins-o în sferturi pe rusoaica Elena Dementieva cu 6-0, 6-3, iar în semifinale urma să o întâlnească pe sora ei, Serena.

Dar Dementieva a declarat că tatăl celor două americance, Richard, va manipula partida și va decide cine să câștige. Totul a luat amploare după ce Venus s-a retras, din cauza unei accidentări, cu foarte scurt timp înaintea partidei.

Ca urmare, fanii le-au huiduit și insultat pe cele două surori. Mai mult, atitudinea la adresa Serenei a continuat și în finala câștigată cu 4-6, 6-4, 6-2 în fața belgiencei Kim Clijters.

Drept răspuns, Venus și Serena Williams nu au mai jucat la Indian Wells timp de 14 ani. Serena a revenit în 2015, când s-a retras înaintea semifinalei cu Simona Halep, care avea să câștige turneul (2-6, 7-5, 6-4 cu Jelena Jankovic).

Venus a revenit în 2016, când a fost eliminată în turul 2, dar, ulterior, a mai jucat de două ori în sferturi (2017 și 2019) și o dată în semifinale (2018).

ADVERTISEMENT