Fotbal international

Naționala care se va antrena în Ghencea pentru EURO! MTS a semnat contractul pentru închirierea arenei

07.01.2021 | 11:54
Nationala care se va antrena in Ghencea pentru EURO MTS a semnat contractul pentru inchirierea arenei
ADVERTISEMENT

Macedonia de Nord se va antrena în Ghencea la Campionatul European găzduit și de țara noastră. Macedonenii au semnat contractul cu Ministerul Tineretului și Sportului pentru a putea folosi stadionul. 

Arena Steaua a fost terminată în toamna lui 2020 și este gata să găzduiască jocuri la cel mai înalt nivel. Noul stadion din Ghencea va face parte din stadioanele din România care vor fi folosite pentru Campionatul European din vara aceasta. În țara noastră se vor juca patru partide de la turneul final.

ADVERTISEMENT

Toate meciurile vor fi găzduite de Arena Națională, dar naționalele care vor ajunge în România vor avea nevoie și de stadioane pentru a se antrena.

Macedonia de Nord se va antrena în Ghencea la EURO

Gică Popescu, președintele celor de la Viitorul Constanța, a spus că Ministerul Tineretului și Sportului a semnat deja o înțelegere în ceea ce privește închirierea stadionului din Ghencea: “Macedonia de Nord a semnat cu MTS sa se antreneze pe stadionul Ghencea”, a spus Gică Popescu la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Pe Arena Națională vor fi organizate toate meciurile din Grupa C, care are în componență Austria, Olanda, Macedonia de Nord și Ucraina, dar și un joc din optimile competiției.

Alte două stadioane care vor fi închiriate pentru antrenamente sunt Arcul de Triumf care a fost inaugurat la începutul lunii decembrie și ”Valentin Stănescu” din Giulești.

ADVERTISEMENT

Un singur stadion mai trebuie terminat pentru EURO

Arena Arcul de Triumf a fost terminată deja, iar lucrările la stadionul din Giulești sunt în plină desfășurare și se vor termina până la finalul lunii mai:

“M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susținut pe arena din Giulești și am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai, astfel încât stadionul să poată fi redat în condiții optime bucureștenilor și, în același timp, pentru a ne onora obligațiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din aceasta vară”, a declarat recent ministrul Dezvoltării, care a fost în control la construcția arenei. Gică Popescu a anunțat și el că stadionul din Giulești va fi gata în primăvara lui 2021. 

ADVERTISEMENT

Pe Arena Națională din București se vor disputa trei meciuri din Grupa C și o optime de finală. Duminică pe 13 iunie, de la ora 19:00 va fi primul meci în care se vor înfrunta Austria și Macedonia de Nord. Joi, pe 17 iunie, cu începere de la ora 16:00 Ucraina se va duela cu Macedonia de Nord. Luni, 21 iunie, de la ora 19:00 se va juca ultimul meci din grupă (Ucraina – Austria). Pe 28 iunie, de la ora 22:00 este programat meciul din optimile de finală.

ADVERTISEMENT
Tags: