Sport

Naționala feminină a României, pregătită pentru primele meciuri din istorie în Liga Națiunilor

Echipa națională feminină a României va debuta pentru prima dată în istorie în Liga Națiunilor. Elevele lui Cristian Dulca sunt pregătite de următoarele meciuri.
11.09.2023 | 16:29
Nationala feminina a Romaniei pregatita pentru primele meciuri din istorie in Liga Natiunilor
Echipa națională feminină a României va debuta pentru prima dată în istorie în Liga Națiunilor. Elevele lui Cristian Dulca sunt pregătite de următoarele meciuri.
ADVERTISEMENT

Echipa națională feminină a României își va începe parcursul în Europa toamna aceasta. “Tricolorele” conduse de Cristian Dulca vor evolua pentru prima dată în istorie în Liga Națiunilor. România face parte din Liga B, și va evolua în grupa B2, contra Finlandei, Slovaciei și Croației.

Naționala feminină, pregătită de primele în Liga Națiunilor

Echipa feminină a României este pregătită pentru primele meciuri din istorie în Liga Națiunilor. “Tricolorele” se vor duela în primul meci cu reprezentativa Croației, în deplasare. Meciul va avea loc pe 22 septembrie, de la ora 21:15, pe stadionul din localitatea Varaždin (Nogometni stadion “Varteks”).

ADVERTISEMENT

După partida din Croația, elevele lui Cristian Dulca vor reveni în România. Pe stadionul “Arcul de Triumf” va avea unul dintre cele mai grele meciuri, cel cu Finlanda. Nordicele sunt principalele adversare pentru prima poziție, în grupa B2 din Liga Națiunilor. Duelul va avea loc pe 26 septembrie, de la ora 19:00.

Cristian Dulca, îndrăzneț înaintea duelurilor europene

Pentru prima dată în componența echipei naționale feminine, Cristian Dulca a adus la lot două jucătoare noi, cu care nu a mai colaborat până acum. Pentru ambele “tricolore” vor urma primele meciuri la echipa mare a României sub comanda lui Dulca. Așadar, selecționerul le-a convocat pe Olga Iordăchiuș și pe Florentina Istrate.

ADVERTISEMENT

La 34 de ani, Olga Iordăchiuși a evoluat în Cipru, la Apollon Limassol, Nea Salamis și Omonia Nicosia. Cu Limassol, sezonul trecut Olga a reușit să domine campionatul și să facă eventul. După perioada din Cipru, vara aceasta, Iordăchiuși s-a transferat la Farul Constanța, echipă nou-promovată în SuperLiga Feminină. Ultima prezență în lotul României pe care a avut-o Olga s-a întâmplat acum mai bine de 10 ani.

Cât despre Florentina Istrate. Jucătoarea de 19 ani face pasul direct la echipa mare, în urma evoluțiilor de la U19. Istrate și-a încheiat anul acesta junioratul, un motiv în plus pentru care a venit alături de Cristian Dulca.

ADVERTISEMENT

Lotul naționalei feminine pentru luna septembrie:

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD / Spania), Camelia Ceasar (AS Roma / Italia), Mirela Pop-Ganea (Farul Constanța);

Fundași: Brigitta Goder (Ferencvarosi TC / Ungaria), Cristina Botojel (Fortuna Hjorring / Danemarca), Erika Gered (Diosgyori VTK / Ungaria), Alexandra Tunoaia (Brescia Calcio Femminile / Italia), Claudia Bistrian (ACS Banat Girl), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara), Antonia Bratu (Politehnica Timișoara);

ADVERTISEMENT

Mijlocași: Ioana Bortan (Farul Constanța), Olga Iordăchiuși (Farul Constanța), Ioana Bălăceanu (Universitatea Cluj), Giorgiana Vasile (CS Gloria 2018 BN), Andrea Herczeg (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht / Belgia), Mădălina Tătar (Vitória Sport Clube / Portugalia), Florentina Istrate (Farul Constanța);

Atacanți: Laura Rus (Farul Constanța), Mara Bâtea (Universitatea Cluj), Carmen Marcu (Universitatea Cluj), Cristina Carp (Young Boys Berna/Elveția)

Programul Grupei României în Liga Națiunilor:

  • 22 septembrie 2023: Croația – ROMÂNIA, Finlanda – Slovacia
  • 26 septembrie 2023: ROMÂNIA – Finlanda, Slovacia – Croația
  • 27 octombrie 2023: ROMÂNIA – Slovacia, Finlanda – Croația
  • 31 octombrie 2023: Slovacia – ROMÂNIA, Croația – Finlanda
  • 30 noiembrie 2023: Finlanda – ROMÂNIA, Croația – Slovacia
  • 5 decembrie 2023: ROMÂNIA – Croația, Slovacia – Finlanda
ADVERTISEMENT