Sport

Naționala de fotbal feminin a României, amical cu Maroc. „Tricolorele” au câștigat cu 1-0 contra selecționatei africane. Video

Echipa națională de fotbal feminin a României a câștigat cu 1-0 amicalul contra Marocului. Singurul gol a fost marcat în minutul 25 de Cristina Carp.
11.04.2023 | 23:10
Nationala de fotbal feminin a Romaniei amical cu Maroc Tricolorele au castigat cu 10 contra selectionatei africane Video
Naționala de fotbal feminin a României, amical cu Maroc. FOTO: Facebook echipa națională de fotbal feminin
ADVERTISEMENT
11-04-2023
18:03

România - Maroc 1-0 (Carp 25)

Vezi VIDEO cele mai importante faze aici!

Min. 25 – GOOOL România!!! Cristina Carp deschide scorul!

Min. 1 – A început amicalul de pe „Arcul de Triumf”.

11-04-2023
17:07

Echipele de start la România - Maroc

Echipele de start la meciul amical România – Maroc.

  • România: Ceasar – Meluță, Borțan, Goder, Gered – Vlădulescu, Vătafu, Ciolacu, Ienovan – Carp, Rus. Rezerve: Salamon, Boandă – Tunoaia, Kis, Bălăceanu, Tătar, Sucilă, Herczeg, Bistrian, Marcu, Bâtea. Selecționer: Cristian Dulca.
  • Maroc: Er Rmi – Ait El Haj, M’Rabet, Atiq, Seghir – Saoud, Nakkach, Redouani, Tagnout – Chebbak, Ayane. Rezerve: Zouhair, Arouaissa, Amani, Chhiri, Mazrouai, Benzina, Bouharat Ait Omar, Boukhami, Ouzraoui Diki, Belkasmi, Bouftini, Zouhir, Dahmos. Selecționer: Reynald Pedros.
10-04-2023
12:14

Naționala de fotbal feminin s-a întâlnit cu suporterii

Echipa națională de fotbal feminin a României a mers în cursul zilei de duminică în România Store, unde s-a întâlnit cu suporterii care au avut posibilitatea să le cunoască pe „tricolore”. Fetele antrenate de Cristi Dulca au oferit autografe, au făcut fotografii și au purtat discuții față în față cu cei mai înfocați fani. 

Pentru România urmează duelul programat pe Stadionul „Arcul de Triumf” împotriva Marocului, marți, 11 aprilie, ora 20:30. Partida va putea fi urmărită Live Stream pe FANATIK.RO, iar la TV în direct pe Digi Sport 3. FRF

09-04-2023
15:16

Naționala de fotbal feminin a României a revenit la Mogoșoaia

Naționala României la fotbal feminin a revenit în la Mogoșoaia după meciul amical din deplasare, scor 1-1 cu Slovenia. „Tricolorele” au ajuns sâmbătă seară în România după o călătorie de aproximativ 10 ore și au reluat pregătirile cu un antrenament în sala de forță. 

În dimineața zilei de duminică, naționala lui Cristi Dulca s-a antrenat sub cerul senin, iar după-amiază „tricolorele” au fost prezente la România Store pentru întâlnirea cu suporterii. Marți, de la ora 20:30, România joacă pe „Arcul de Triumf” împotriva Marocului, campioana Africii. 

frf

07-04-2023
12:59

Slovenia - România 1-1 (Milovici 42 / Vlădulescu 90+3)

Final de meci! Slovenia și România remizează, scor 1-1. Naționala “tricoloră” urmează să revină în țară pentru amicalul cu Maroc, de pe stadionul Arcul de Triumf, programat pe 11 aprilie, de la ora 20:30. 

Min. 90+3: GOOOOOOOOOL, România! “Tricolorele” reușesc egalarea prin Vlădulescu și evită înfrângerea. 

Min. 42: GOL, Slovenia! Milovic deschide scorul pentru gazde! 

Start de meci! 

Echipele de start pentru meciul Slovenia – România: 

SLOVENIA: 1. Mersnik – 16. Erzen, 2. Golob, 3. Agrez, 7. Erman – 10. Conc, 6. Korosec – 19. Milovic, 20. Kramzar, 8. Zver (cpt) – 11. Prasnikar. Selecționer: Borut Jarc
Rezerve: 12. Galjot, 22. Vidrih – 4. Kos, 9. Mori, 13. Kastelec, 14. Kolbl, 15. Makovec, 17. Gradisek, 18. Rogan, 21. Vindisar, 23. Zajmi.

ROMÂNIA: 12. Ceasar – 5. Meluță, 19. Ambrus, 15. Goder, 13. Gered – 4. Bortan (cpt), 8. Vătafu – 17. Bistrian, 10. Ciolacu, 20. Carp – 9. Rus. Selecționer: Cristian Dulca
Rezerve: 1. Salamon, 23. Boandă – 2. Sucilă, 3. Tunoaia, 7. Vlădulescu, 11. Kis, 14. Herczeg, 16. Bălăceanu, 18. Bâtea, 21. Ienovan, 22. Marcu, 24. Tătar

05-04-2023
13:48

Fanii pot întâlni naționala de fotbal a României în vestiarul suporterilor

România s-a reunit la începutul lunii aprilie într-un stagiu de pregătire în care va disputa două partide amicale. Primul va avea loc vineri, 7 aprilie, împotriva Sloveniei. Ulterior, când vor reveni în țară, fanii le pot întâlni pe „tricolore” în România Store, magazinul oficial al Echipei Naționale. 

Întâlnirea este programată duminică, 9 aprilie, de la ora 16:00, când elevele lui Cristi Dulca vor fi prezente în România Store – vestiarul suporterilor, unde vor face cunoștință cu fanii, vor acorda autografe și vor face fotografii. 

Totodată, fanii care vor merge în vestiarul suporterilor pentru întâlnirea cu naționala feminină de fotbal pot câștiga invitații la al doilea amical al stagiului de pregătire contra Marocului pe 11 aprilie, ora 20:30, pe „Arcul de Triumf”. 

04-04-2023
14:14

Ședință de pregătire pe o vreme teribilă

Selecționerul Cristi Dulca a programat o ședință de pregătire pentru marți dimineață, iar fetele au fost nevoite să iasă pe teren deși vremea nu era deloc prietenoasă.

Cristi Dulca lot amical aprilie

Deși frigul, vântul și ploaia au fost la putere, ”tricolorele” nu au dat prea mare importanță și s-au antrenat cu aceeași determinare pentru jocurile din această lună.

Cristi Dulca lot amical aprilie

Jucătoarele echipei naționale de fotbal feminin a României mai au programată o ședință de pregătire și pentru marți după-amiază, în ciuda faptului că vremea este în continuare foarte urâtă.

Cristi Dulca lot amical aprilie

03-04-2023
06:38

Naționala României s-a reunit la Mogoșoaia și a efectuat primul antrenament

Primele jucătoare care fac parte din lotul naționalei României la fotbal feminin au ajuns la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia. „Tricolorele” au efectuat deja primul antrenament în sala de forță, iar odată cu reunirea completă, elevele lui Cristi Dulca se vor antrena pe teren. 

„Tricolorele” s-au pregătit în sala de forță sub atenta supraveghere a preparatorului fizic Darius Hîmpea. Pe 7 aprilie, România va înfrunta Slovenia în deplasare, iar patru zile mai târziu, pe 11 aprilie, selecționata lui Cristi Dulca joacă pe „Arcul de Triumf” împotriva campioanei Africii, Maroc. 

FRF

31-03-2023
18:57

Naționala României revine pe „Arcul de Triumf”

Echipa națională a României de fotbal feminin revine pe stadionul „Arcul de Triumf” pentru meciul cu reprezentativa Marocului, marți, 11 aprilie, de la ora 20:30.

Meciul se dispută în cadrul unei noi competiții, UEFA Nations League, iar FRF a pus deja în vânzare biletele pentru această partidă: 10 lei. Prețul pentru un loc la VIP este de 150 de lei și pot achiționate în aplicația Fan Arena by FRF sau pe site-ul bilete.frf.ro.

De asemenea, copii sub 14 ani au acces gratuit însoțiți de un adult în zona „Tribuna 2 Family Zone”. Părinții trebuie să selecteze tipul biletului copil, iar accesul pe stadion se face în baza unui bilet valabil în format digital sau printat și a actului de identitate.

Cristi Dulca a anunțat lotul României pentru partidele amicale cu Slovenia și Maroc de la începutul lunii aprilie. „Tricolorele” se vor reuni la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, duminică, 2 aprilie, înaintea deplasării pentru primul meci de pregătire de la Celje. Din lotul naționalei face parte și Camelia Ceasar, care a fost titulară la AS Roma în duelurile cu Barcelona din sferturile Ligii Campionilor.

Cristi Dulca a anunțat lotul naționalei feminine pentru amicalele cu Slovenia și Maroc

În perioada 2-12 aprilie 2023, naționala de fotbal feminin a României, condusă de Cristi Dulca, va efectua o nouă preioadă de pregătire după amicalele disputate la mijlocul lunii februarie în cadrul unui turneu din Cipru. Pe 7 aprilie, România va întâlni în deplasare Slovenia, de la ora 16:00, ora locală.

ADVERTISEMENT

Patru zile mai târziu, selecționata lui Cristi Dulca revine la București pentru confruntarea cu Maroc, de la ora 20:30. Partida „tricolorelor” va fi televizată la Digi Sport 3. Astfel, pregătirile sunt în toi pentru Nations League. În luna mai, România își va afla adversarele în competiția implementată de UEFA și în fotbalul feminin european.

UEFA Nations League va debuta în toamna acestui an, iar, o dată la patru ani, competiția decide echipele europene care se pot califica la Jocurile Olimpice. Formațiile vor fi împărțite în trei urne valorice, apoi distribuite în grupe a câte 3 sau 4 echipe. Fiecare națională va juca împotriva celeilalte „acasă” și în deplasare, iar în funcție de clasamentul final echipele pot promova sau retrograda.

ADVERTISEMENT

Ierarhia finală din Nations League va decide și locurile de pe care echipele naționale vor porni în a doua fază a preliminariilor, denumită European Qualifiers. Aceasta se va disputa asemănător cu desfășurarea Nations League, iar în final vor fi decise reprezentativele care câștigă biletul pentru WEURO sau Cupa Mondială.

Camelia Ceasar, portarul care a blocat Barcelona în Liga Campionilor, face parte din lotul României

Camelia Ceasar a fost titulară în poarta echipei de fotbal feminin a lui AS Roma în sferturile Ligii Campionilor împotriva grupării similare a Barcelonei. Deși echipa sa a ratat calificarea în careul de ași, scor 6-1 la general, portarul naționalei României a făcut minuni în meciul tur de pe Olimpico.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 40.000 de fani au aclamat-o pe Ceasar care a avut intrevenții miraculoase și a diminuat proporțiile scorului. Partida tur din Italia s-a terminat doar 1-0 în favoarea Barcelonei. Născută în Bacău, Camelia a plecat în Italia la cinci ani, împreună cu părinții.

„Mă bucur să răspund prezent la această convocare”

„Staff-ul Italiei și-ar fi dorit să joc pentru naționala lor. Am crescut aici, cunosc jucătoarele, dar pentru mine a contat enorm că pot să joc pentru țara mea, pentru România. Am ținut mereu legătura cu domnul selecționer, s-a interesat mereu de mine, de evoluțiile mele, așa că mă bucur să răspund prezent la această convocare”, declara Camelia Ceasar în 2019.

ADVERTISEMENT

Cristi Dulca se va putea baza pe nu mai puțin de 23 de jucătoare în stagiunea de pregătire care va avea loc în perioada 2-12 aprilie. În acest an, „tricolorele” au câștigat cu Ungaria (2-1), dar au pierdut ultimele două meciuri cu Croația (0-2) și Finlanda (0-4). Toate partidele s-au desfășurat în cadrul International Tournament din Cipru.

Lotul României pentru amicalele cu Slovenia și Maroc:

PORTARI: Szidonia Salamon (AFK Csikszereda), Lavinia Boandă (F.C. Lumezzane / Italia), Camelia Ceasar (AS Roma / Italia)

FUNDAȘI: Alexandra Tunoaia (Chievo Verona Women / Italia), Erika Gered (Diósgyőri VTK / Ungaria), Brigitta  Goder (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara), Claudia Bistrian (ASD Apulia Trani / Italia), Anita Kis (Haladás-Viktoria FC / Ungaria)

MIJLOCAȘI: Mihaela Ciolacu (FC Universitatea Cluj), Ioana Bortan (FC Universitatea Cluj), Ioana Bălăceanu (FC Universitatea Cluj), Ana Vlădulescu  (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Beata Ambrus (FC Kolos Kovalivka / Ucraina), Andrea Herczeg (ETO Gyor / Ungaria), Mădălina Tătar (Racing Power FC / Portugalia), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht / Olanda), Cristina Sucilă (Politehnica Timișoara)

ATACANȚI: Mara Bâtea (FC Universitatea Cluj), Carmen Marcu (FC Universitatea Cluj), Cristina Carp (BSC Young Boys / Elveția), Laura Rus (ASD Apulia Trani / Italia), Bianca Ienovan (Politehnica Timișoara).

ADVERTISEMENT