Sport

Naționalele României s-au abonat la 0-4 cu Norvegia. Selecționata U20 a lui Daniel Pancu a confirmat „tradiția” eșecurilor drastice contra nordicilor

După naționala mare, în 2020, ”tinerii” tricolori din selecționatele U19 și U20 au cedat, la câteva zile distanță, cu același scor, 0-4, în fața Norvegiei.
27.03.2023 | 23:11
Nationalele Romaniei sau abonat la 04 cu Norvegia Selectionata U20 a lui Daniel Pancu a confirmat traditia esecurilor drastice contra nordicilor
0-4 devine ”marcă înregistrată” în duelurile ”tricolorilor” cu Norvegia. Foto: captură video Robin Haugen
ADVERTISEMENT

Pentru ultimele două meciuri ale reprezentativei U20, principalul obiectiv al lui Daniel Pancu a fost acela de a găsi nume capabile să facă pasul către selecționata U21, ce se pregătește pentru Euro 2023. În ce măsură a fost îndeplinit, vom vedea. Până atunci rămân rezultatele. O remiză în Portugalia, 1-1, și un eșec la scor, 0-4, cu Norvegia.

0-4 devine ”marcă înregistrată” în duelurile ”tricolorilor” cu Norvegia la toate reprezentativele

Un eurogol al lui Mogoș i-a adus echipei U20 a României, pregătită de Daniel Pancu, o remiză, 1-1, în Portugalia. Un rezultat satisfăcător, însă după un joc în urma căruia selecționerul le cerea jucătorilor o exprimare mai consistentă în ofensivă.

ADVERTISEMENT

Numai că, în meciul secund, cu Norvegia, acest lucru nu s-a întâmplat. ”Tricolorii” au avut o singură șansă mai acătării, în minutul 54. Însă portarul gazdelor a parat șutul lui Bodișteanu.

Mai mult, de data aceasta n-a funcționat nici jocul defensiv. Nordicii s-au desprins la 3-0 înainte de epuizarea primului sfert de ceas. Jatta, atacantul lui Vaalerenga, a izbutit o dublă în minutele 2 și 12. Iar colegul său de la Bodo/Glimt, Nordas, făcea 3-0 în minutul 14.

ADVERTISEMENT

Tot norvegienii au fost cei care au găsit drumul spre gol și ulterior. Cu două minute înainte de expirarea timpului regulamentar, Dahl, jucător în liga a doua, la KFUM Oslo, a stabilit scorul final.

A fost, așadar, 4-0 pentru Norvegia. Un rezultat care devine marcă înregistrată împotriva ”tricolorilor”. În 2020, în Liga Națiunilor, în ultima confruntare a seniorilor, acesta era scorul consemnat la Oslo. Cu o triplă a lui Haaland, completată de o reușită a lui Sorloth.

ADVERTISEMENT

Iar acum, la câteva zile distanță, acest rezultat a fost consemnat la nivelul echipelor mici. Mai întâi la Turul de Elită, în Franța, la U19. Într-o grupă pe care nordicii au toate șansele să o câștige. Iar acum la U20.

Un rezultat care confirmă, în fapt, ceea ce Daniel Pancu anticipa. ”E greu cu ei, ei îl au idol pe Haaland. Diferența e mare dintre noi și ei.

ADVERTISEMENT

În general, echipele nordice sunt agresive, bine organizate, puternice din punct de vedere fizic. Și, pe lângă organizarea bună la fazele fixe, au evoluat în ultimii ani și la alte capitole”, spunea Pancu înaintea partidei.

ADVERTISEMENT