News

NATO reacționează după ce resturi de la o dronă rusească au fost găsite în România: “Rămânem în contact”

MApN a confirmat, miercuri, prezența unor fragmente de dronă rusească pe teritoriul țării noastre. Inițial, autoritățile au negat incidentul.
07.09.2023 | 07:16
NATO reactioneaza dupa ce resturi de la o drona ruseasca au fost gasite in Romania Ramanem in contact
NATO reacționează după ce resturi de la o dronă rusească au fost găsite în România. Colaj Fanatik/ Foto Twitter/ captură Video
ADVERTISEMENT

După ce autoritățile au anunțat, miercuri, că au fost găsite resturi de la o dronă rusească pe teritoriul României, NATO nu a întârziat să reacționeze. Aliații au transmis un punct de vedere privind această situație.

NATO reacționează după ce resturi de la o dronă rusească au fost găsite în România

Purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a spus că România a informat aliații cu privire la incident, iar aceștia „şi-au exprimat o puternică solidaritate”. Totodată, reprezentantul NATO a amintit că alianța și-a întărit prezența în România.

ADVERTISEMENT

„Autorităţile române investighează incidentul. România a informat aliaţii NATO despre acest incident în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România.

Începând de anul trecut, ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO şi-a sporit semnificativ prezenţa în regiunea Mării Negre”, a transmis Dylan White.

ADVERTISEMENT

În încheiere, purtătorul de cuvânt al NATO a precizat că situația este atent supravegheată. „Rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România”, a adăugat Dylan White, potrivit News.ro.

MApN a confirmat incidentul, după ce inițial a negat

Resturi de dronă rusească au fost descoperite, miercuri, pe teritoriul țării noastre, în județul Tulcea. Incidentul a fost confirmat de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, după o vizită în zona Plauru.

ADVERTISEMENT

Informațiile referitoare la posibilitatea prăbușirii unor aeronave fără pilot în România, în timpul atacurilor Rusiei asupra porturilor din Ucraina, de la Dunăre, s-au vehiculat de câteva zile. Primii care au susținut acest lucru au fost chiar ucrainenii.

Inițial, autoritățile române au infirmat știrile de la Kiev, negând vehement această variantă. Miercuri, în urma vizitei ministrului Apărării în județul Tulcea, declarațiile oficialilor s-au schimbat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a reacționat, specificând că ne confruntăm cu o „încălcare gravă a suveranității României”. „Dacă se confirmă că aparțin unei drone a Rusiei, situația e inadmisibilă și constituie o încălcare gravă a suveranității României și a alianței NATO. Așa cum am mai spus, atacurile asupra infrastructurii Ucrainei, au loc la distanță mică de frontiera română. Suntem atenți și în permanentă legătură cu ceilalți aliați NATO”, a transmis președintele.

ADVERTISEMENT