News

Ucraina susține că drone rusești au căzut pe teritoriul României. MApN infirmă știrile de la Kiev

Ministerul de Externe din Ucraina susține că dronele rușilor ar fi lovit și teritoriul țării noastre, în urma atacului de noaptea trecută.
04.09.2023 | 11:36
Ucraina sustine ca drone rusesti au cazut pe teritoriul Romaniei MApN infirma stirile de la Kiev
Ucraina susține că drone rusești au căzut pe teritoriul României. Colaj Fanatik/ Foto Twitter
ADVERTISEMENT

Ucraina susține că drone rusești au căzut pe teritoriul României într-un atac al rușilor, lansat în noaptea de duminică spre luni. Este vorba de încă o lovitură a Moscovei care a vizat portul Izmail.

Ucraina susține că drone rusești au căzut pe teritoriul României

Informația a apărut după ce purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe din Ucraina a susținut că mai multe drone lansate de ruși au căzut și pe teritoriul României, conform Reuters. Contactat de FANATIK, purtătorul de cuvânt al MapN a infirmat că ar fi fost doborâtă vreo dronă pe teritoriul României sau în spațiul aerian al țării noastre.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, Ministerul Apărării a făcut mai multe precizări cu privire la această situație, prin intermediul unui comunicat de presă. Potrivit reprezentanților MApN, atacurile Rusiei au fost monitorizate „în timp real” și nu au existat „amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României.”

„Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României.

ADVERTISEMENT

Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre.

În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României.”, a transmis, luni, MApN.

ADVERTISEMENT

MApN: „Măsurile de vigilență au fost întărite”

Totodată, Ministerul Apărării susține că măsurile de vigilență au fost întărite pe teritoriul României, atât în spațiul terestru, maritim, cât și aerian. Așa cum precizam, afirmația privind dronele care au ajuns pe teritoriul României a fost făcută chiar de către purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko.

„Noaptea trecută, în timpul unui atac masiv al Rusiei în apropiere de portul Izmail, dronele ruseşti Shahed au căzut şi au detonat pe teritoriul României. Este încă o confirmare a faptului că teroarea rachetelor ruseşti reprezintă o ameninţare uriaşă nu numai pentru securitatea Ucrainei, ci şi pentru securitatea ţărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO”, a transmis acesta.

ADVERTISEMENT

Portul Izmail a fost atacat pentru a doua noapte la rând. El reprezintă o țintă importantă pentru ruși, având în vedere că de aici sunt trimise cerealele Ucrainei. Conform Kievului, 17 drone au fost doborâte. Cu toate acestea, pagubele sunt însemnate.

 

ADVERTISEMENT