Sport

Nebunia Messi prin ochii unui român fanatik. Cum se trăiește pe viu un meci al lui Inter Miami

Mircea "Mickey" Şerban este un român stabilit de 30 de ani în Statele Unite, la Miami. Nu ratează niciun meci de fotbal şi a povestit pentru FANATIK cum s-a schimbat totul când a început "nebunia Messi".
29.07.2023 | 09:14
Nebunia Messi la Miami! Povestea românului care nu ratează niciun meci în SUA
ADVERTISEMENT

Leo Messi a ales să semneze cu Inter Miami în această vară din postura de jucător liber de contract, iar această mutare a creat o emulaţie uriaşă atât în Statele Unite, care se pregăteşte să găzduiască următoarea ediţie a Cupei Mondiale, dar şi în întreaga lume. Meciurile lui Inter Miami sunt acum urmărite la nivel global de milioane de oameni graţie superstarului argentinian.

Povestea românului care nu ratează niciun meci în SUA: “Noi suntem cu FANATIK. Suntem tot timpul cu Horia Ivanovici”

Mircea Şerban este un român stabilit de peste 30 de ani în Florida. Originar din Maramureş şi mare iubitor de fotbal, cel poreclit de americani “Mickey” este la curent cu tot ce mişcă în sportul românesc, fiind un cititor fidel al FANATIK şi urmăritor al emisiunii FANATIK SUPERLIGA cu Horia Ivanovici: ”

ADVERTISEMENT

“Noi suntem din 1992 în America. Am fost la Campionatul Mondial de fotbal. Este o comunitate foarte mare de români acolo. Suntem răsfiraţi. Avem restaurant românesc. 

Noi suntem cu FANATIK. Suntem tot timpul cu Horia Ivanovici. Sunt o grămadă de aici care sunt cu FANATIK. Cristi Sabău, prietenul meu, profesorul, e înnebunit cu FANATIK. Cu el am fost la Mondial în 1994″, îşi începe Mircea dialogul.

ADVERTISEMENT

La Miami, ca acasă: “Le plac foarte mult cârnaţii româneşti. Că sunt proaspeţi, plus condimente şi usturoi. Nu e carne congelată. De mititei nici nu mai zic”

Omul nostru lucrează în construcţii şi pe lângă “visul american”, pofta pentru produsele româneşti îi este potolită de oferta bogată. Există magazine şi restaurante româneşti, bere autohtonă, chiar şi cârnaţi şi mici, cu care i-a înnebunit pe fanii argentinieni ai lui Messi:

“Le plac foarte mult cârnaţii româneşti. Că sunt proaspeţi, plus condimente şi usturoi. Nu e carne congelată. De mititei nici nu mai zic. E greu să faci aceeaşi combinaţie. Avem măcelar din România. 

ADVERTISEMENT

Avem de toate. Bere nici nu mai zic. Le găseşti şi la distribuitorii americani. Există şi multe vinuri româneşti. Nu prea mai vin românii să stea. Vin în vacanţă şi pleacă. 

Avem două biserici ortodoxe mari. este demult biserica. Eu le-am făcut podeaua. Am pus porţelan acum 20 de ani în biserica românească. În ţară vin o dată pe an, de Sărbători. De Crăciun, de Paşte“, ne povesteşte “Mickey”.

ADVERTISEMENT
Mircea Şerban, cu tobele, înainte de meci.
Mircea Şerban, cu tobele, înainte de meci.

“Mergem cu 3-4 ore înainte de meci. Avem bere românească acolo, Timişoreana, cârnaţi româneşti”

Mircea Şerban nu lipseşte de la meciurile lui Inter Miami încă dinainte de venirea lui Messi. Dar, de când a venit superstarul argentinian, a fost un adevărat boom la echipă şi în loc de 2-3.000 de oameni, stadionul e plin şi a fost deja suplimentat cu 4.000 de locuri într-o săptămână:

“Mergem la meci de obicei. Avem echipă acum, Inter. Mergem cu 3-4 ore înainte de meci. Avem bere românească acolo, Timişoreana, cârnaţi româneşti. Este o organizaţie în care ne strângem, Messi 305. 

Sunt mai mulţi argentinieni, suntem puţini români. Nu prea vin românii, sunt ocupaţi. Mai este un profesor de aici, Cristi, dar el merge cu altă galerie, nu cu noi. 

E cel mai frumos cu argentinienii. Erau şi înainte. Veneau 2-3.000 de oameni la stadion, acum este full. Sunt 22.000 de locuri. Au adăugat 4.000 de locuri într-o săptămână”.

“A înnebunit Miami de când a venit Messi. Un bilet era 29 de dolari. Nu mai fac faţă”

De la 29 de dolari pe un bilet şi 150 de dolari pentru un abonament, preţurile au explodat. Cei care şi-au luat abonamente pot profita şi chiar vând separat biletele pentru meciurile lui Inter Miami la preţuri de 300-400 sau chiar 500 de dolari:

“Nu mai fac faţă. A înnebunit Miami de când a venit Messi. Un bilet era 29 de dolari. Pentru tot sezonul am dat 150 de dolari. Dar pentru că este cerere mare, poţi să le revinzi. 

Nu este ilegal. Le dai cu 200-300 sau 500 de dolari. Există loje private, cu 14 persoane, aia costă 30.000 de dolari. Au scaunele în faţa lojei. Alea nu s-au vândut niciodată pînă să vină Messi. Acum sunt vândute. Acolo stau acum LeBron James, Kim Kardashian, Serena Williams, actorii. Ei nu vor să interacţioneze cu publicul.

Dar noi mergem în tribună. Mergeam şi înainte, nu doar când a venit Messi. Dar eram puţini, eram cam 3.000. O să facă stadion Beckham. Deja este în plan. O să fie stadion de 60.000 de locuri. Următorul se joacă pe Hard Rock (n.r. cel mai mare stadion din Miami)”, a povestit Şerban pentru FANATIK

“N-am mai văzut aşa ceva, eram cu bannerul FANATIK şi ei cu steagurile Argentinei. M-au şi întrebat de unde sunt”

Fanatic după fotbal, “Mickey” merge la meciurile lui Inter Miami cu un banner FANATIK, care a atras deja atenţia suporterilor argentinieni, care vin cu steagurile la meci şi îl chestionează cu privire la banner:

“Stadionul este micuţ. Nu s-au pregătit pentru Messi. Nu ştiau că o să vină. A fost un meci înainte, când l-a prezentat. A fost nebunie. N-am mai văzut aşa ceva, eram cu bannerul FANATIK şi ei cu steagurile Argentinei. M-au şi întrebat de unde sunt, ce e cu bannerul. Am dat şi un interviu la o televiziune”.

Pentru fanii care nu au loc pe stadion pentru a urmări meciurile lui Messi, există ecrane în afara arenei. Mircea Şerban susţine că sunt aproximativ 10.000 de oameni care se strâng în afara arenei pentru a urmări meciul, mai ales că există şi o zonă de grătare, se poate consuma bere:

“Au pus ecrane în afara stadionului. Erau vreo 10.000 de oameni. Nu e problemă. Se fac grătare, aici ai voie. Acum o să fie mai scumpe abonamentele. Înainte a fost 29 de dolari”, a povestit Şerban

Suporter român la meciurile lui Inter Miami

“A venit Messi, s-a terminat fotbalul”

Iar la Miami planurile sunt mari. Alături de Messi au venit Busquets şi Jordi Alba şi se pregătesc alte staruri din fotbalul mondial. Cu toate acestea, “sportul rege” în SUA rămâne fotbalul american:

“Vine Iniesta, o să vină Suarez. Alţii ziceau că vrea şi Ronaldinho. Este mai bătrân. Dar e nebunie. A venit Messi, s-a terminat fotbalul.

Americanii nu au treabă cu fotbalul. La fotbalul american e altceva. Păi au colegiile stadioane de 40.000 de locuri. E incredibil. La facultate să aibă arenele astea”.

Visează la un nou Mondial cu România la start: “Îmi doresc tare mult!”

Mircea Şerban îşi dorească să mai prindă un Mondial cu România la start. A fost în 1994 la meciurile “tricolorilor” de la turneul final şi şi-ar dori foarte mult ca România să se califice şi la Mondialul din 2026:

“Am bătut toată America la Mondiale. Nu prea aveam bani atunci şi am închiriat o maşină. E foarte mare, sunt vreo 4000 de kilometri până în California. Sper să fie România la Mondial. Îmi doresc tare mult.

M-am uitat la meciuri la noi. Am văzut măgăria cu Dinamo. Că nu i-au lăsat să joace în Ghencea. Aici, în America, dacă plăteşti, joci pe orice stadion vrei. Eu ţin cu Steaua-FCSB, Cristi profesorul este cu Dinamo“, ne povesteşte Şerban.

Însă, până atunci, Mickey Şerban merge la meciurile lui Inter Miami. Le duce prietenilor argentinieni cârnaţi şi mici româneşti. Încă este în dubiu dacă să le ducă şi pălincă sau nu: “Mi-e că apoi argentinienii nu mai ajung la stadion”.

  • 31 de ani au trecut de când Mircea Şerban a plecat în SUA
  • 10 dolari costă abonamentul Apple TV pentru a vedea meciurile din MLS

Fan român, imagini virale înaintea meciului lui Messi la Inter Miami

ADVERTISEMENT
Tags: