Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Un fan român, imagini geniale de la meciul lui Messi din Miami: “Mici ca la Brănești”

Un fan român a transmis imagini geniale de la meciul lui Lionel Messi de la Inter Miami. Video uluitor prezentat la FANATIK SUPERLIGA.
28.07.2023 | 14:37
Un fan roman imagini geniale de la meciul lui Messi din Miami Mici ca la Branesti
Un fan român a transmis imagini incredibile înaintea meciului lui Messi de la Inter Miami. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Transferul lui Lionel Messi la Inter Miami ține capul de afiș al perioadei de transferuri din vară. Un fan al emisiunii FANATIK SUPERLIGA a transmis imagini virale dinaintea partidei câștigate de Inter Miami, scor 4-0 cu Atlanta United, în care Lionel Messi a fost omul meciului, reușind două goluri și pasă decisivă.

Un fan român, imagini geniale de la meciul lui Messi din Miami: “Mici ca la Brănești”

Lionel Messi a ales să semneze cu Inter Miami după despărțirea de PSG, iar transferul campionului mondial în Major League Soccer a creat o adevărată emulație. Românul Mircea Șerban (Mickey cum îi spun americanii), fan al emisiunii FANATIK SUPERLIGA, a trimis pe adresa redacției un filmuleț în care prezintă „încălzirea” dinaintea unui meci al lui Lionel Messi la Inter Miami.

ADVERTISEMENT

Starul argentinian este adus cu elicopterul la stadion pentru că altfel nu poate intra. „Salutări, domnul Horia! Acum, înainte de meci. Îți trimit un video cum începe încălzirea. E ora 17:00, meciul începe la 20:00. Le-am adus ăstora mititei românești (n.r. ca la Brănești – Vivi Răchită), bere.

Ți-am făcut un banner cu FANATIK. Încălzirea! Așa e la meciuri aici în Miami. Mâncare, băutură și după intrăm pe stadion. Acum îl aduce pe Messi. Nu poate să intre la stadion, numai cu elicopterul. Vine banner-ul de la FANATIK. Am ordonat un banner. Îl pun aici pentru voi”, au fost cuvintele fanului român.

ADVERTISEMENT

„Ați văzut elicopterul. Îl aduce cu elicopterul. Se văd cu 5-6 ore înainte de meci și este prilej de petrecere, de grătar, de bere. Fotbalul e pe locul 2”, a fost remarca moderatorului Horia Ivanovici

Andrei Vochin nu este mirat de imaginile din Miami: „Despre asta e vorba în ‘soccerul’ american”

Într-o analiză amplă, pornind de la imaginile din Miami, Andrei Vochin a spus lucrurilor pe nume. Specialistul FANATIK SUPERLIGA a mărturisit că americanii nu iubesc ceea ce europenii numesc fotbal. Ulterior, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu a precizat că mutările din această vară a lui Inter Miami reprezintă o strategie de marketing.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Messi, Busquets și Alba, nord-americanii vor să-l aducă pe Luis Suarez. „Despre asta e vorba în ‘soccerul’ american că dacă zic fotbalul american aia e o treabă mult mai serioasă decât asta. Tu îți dai seama ce distracție e pe băieții ăștia dacă au putut să își facă acolo echipă cu Busquets, vor să-l ia pe Iniesta, l-au luat pe fundașul stânga (n.r. Jordi Alba). Acum vor să-l ia pe Luis Suarez. 

Îmi imaginam cam cum era spre anii 90 și ceva când echipa mare a lui Dinamo cu Andone, cu Lupescu, Răducioiu și să zică: ‘hai, bă, că ne-am găsit un loc într-o țară să ne strângem toți și să facem echipă de fotbal la 40 de ani și să ne distrăm acolo’. Ei se distrează acolo. Le oferă oamenilor care vin la stadion o distracție, pur și simplu, iar managerii, cei care au gândit tot acest proiect, nu le rămâne decât să extragă bani din asta. Din tot ce se întâmplă în jurul meciului, nu neapărat în timpul meciului. 

ADVERTISEMENT

În timpul meciului din sumele de drepturi TV din biletele încasate pe stadion, care ajung la prețuri foarte mari, dacă stadionul este mic, tot ce fac este pentru business-ul care se numește fotbal. Nu trebuie scos din context că ei vor organiza împreună cu Mexic și Canada Campionatul Mondial (n.r. 2026) și fac lucrurile astea la fel cum au făcut și înainte de 1994, când au demarat tot acel proiect cu mult timp înainte. 

Pentru a dezvolta fotbalul acolo unde nu este iubit, fotbalul în America de Nord nu are nicio legătură. Ei au făcut operațiuni de marketing încă de la începutul anilor 1970. Au adus fotbaliști imenși”, a fost analiza lui Andrei Vochin.

Florin Gardoș, surprins de efectul „Messi”: „Mi se pare incredibil”

Lionel Messi a debutat pentru Inter Miami în meciul cu Cruz Azul din Leagues Cup, partidă câștigată de echipa lui David Beckham, scor 2-1. Argentinianul a adus victoria printr-o reușită fabuloasă din lovitură liberă în minutul 90+4. Meciul de debut al lui Messi a atras nume uriașe ale sportului american, și nu numai, la stadion.

„Mi se pare incredibil. Teoretic, în America fotbalul ăsta al nostru nu e foarte popular. El a crescut foarte mult după anii 90. Dar la primul meci al lui Messi să fie LeBron James și nume uriașe cu telefonul efectiv să-l filmeze pe Messi mi se pare incredibil. În momentul în care s-a transferat (n.r. Beckham) în MLS a pregătit acest deal să cumpere o echipă”, a spus Florin Gardoș.

Robert Niță consideră că David Beckham, fostul fotbalist, unul dintre acționarii lui Inter Miami, este „responsabil” pentru lovitura de imagine dată de clubul din MLS.

„E o lovitură de imagine foarte mare. Nu e întâmplător pentru că vine de la unul care a fost mai mult imagine decât fotbalist, David Beckham. Care din show a trăit. Omul are o strategie incredibilă”, au fost cuvintele lui Robert Niță.

În fiecare luni, marți și vineri, începând cu ora 10:30, HORIA IVANOVICI vă dă întâlnire la FANATIK SUPERLIGA. Emisiunea se vede LIVE doar pe site-ul exclusivităților FANATIK.RO. Pentru cei care ați ratat transmisia LIVE, ediția se vede în aceleași zile de la ora 17:30 pe canalul de Youtube și pagina de Facebook FANATIK.

Fan român, imagini virale înaintea meciului lui Messi la Inter Miami

ADVERTISEMENT