Sport

O nouă ”dublă” pentru Leo Messi. Inter Miami e în sferturile Cupei Ligii

Leo Messi nu se oprește din făcut spectacol în tricoul celor de la Inter Miami, după ce a reușit să înscrie din nou două goluri într-o partidă.
07.08.2023 | 10:10
O noua dubla pentru Leo Messi Inter Miami e in sferturile Cupei Ligii
Lionel Messi este de neoprit, el reușind să înscrie o nouă ”dublă” pentru Inter Miami, în partida câștigată la loviturile de departajare cu FC Dallas, scor 5-3, după 4-4 la finalul timpului regulamentar, în optimile Cupei Ligii. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
07-08-2023
07:21

Messi o duce pe Inter Miami în sferturile Cupei Ligii

Lionel Messi este de neoprit, el reușind să înscrie o nouă ”dublă” pentru Inter Miami, în partida câștigată la loviturile de departajare cu FC Dallas, scor 5-3, după 4-4 la finalul timpului regulamentar, în optimile Cupei Ligii.

Starul argentinian a deschis scorul în minutul 6 din pasa lui Jordi Alba, și a egalat la 4 în minutul 85, după ce a transformat impecabil o lovitură liberă de la 18 metri. Messi a punctat apoi și la loviturile de departajare, acolo unde a înscris și coechipierul său Sergio Busquets.

Cea mai recentă dublă a lui Messi îi aduce un total de şapte goluri în patru meciuri de când a debutat pentru franciza din Florida patronată de David Beckham.

Deocamdată, el a jucat doar în Cupa Ligii, competiţia de vară care reuneşte cluburi americane, canadiene şi mexicane. În sferturile de finală, Inter Miami va înfrunta învingătoarea meciului dintre Houston şi Charlotte.

03-08-2023
06:08

O nouă dublă pentru Leo Messi pentru Inter Miami

Leo Messi a ajuns la 5 goluri înscrise pentru Inter Miami în 3 partide, după ce a înscris din nou două goluri, de data aceasta cu Orlando City, în Leagues Cup.

După victoriile cu Cruz Azul și Atlanta City, Inter Miami a trecut fără probleme și de Orlando FC, cu ajutorul lui Leo Messi, scor 3-1. Primul gol al lui Messi a fost înscris în minutul 7, după o pasă excelentă primită de la Taylor.

Deși cei de la Orlando au reușit să egaleze, a fost un simplu foc de paie, iar Leo Messi a închis tabela în minutul 72.

26-07-2023
06:02

Lionel Messi a marcat două goluri în Inter Miami - Atlanta United 4-0 din Cupa Ligilor

Lionel Messi face spectacol la Inter Miami, echipă la care abia s-a transferat în această vară. Argentinianul a fost din nou one-man show în Cupa Ligilor, competiție ce reunește echipele din MLS și Mexic, înscriind două goluri și oferind un assist în victoria cu 4-0 contra celor de la Atlanta United.

Messi a marcat în minutele 8 și 21, celelalte două reușite goluri ale meciului fiind opera lui Taylor, în minutele 44 și 53, ultimul din pasa aceluiași Messi.

La prima reușită, starul argentinian a fost servit excelent de fostul său coleg Busquets (și el titular), a scăpat singur cu portarul, a trimis în bară, mingea i-a revenit și a trimis-o apoi în poarta goală, iar la a doua a reluat frumos cu latul din careu în plasă.

Leo Messi a debutat la Inter Miami după o lungă așteptare, dar și-a demonstrat încă o dată clasa. Starul argentinian a început de pe bancă partida pe care formația din Florida a disputat-o împotriva mexicanilor de la Cruz Azul, în Leagues Cup. Competiția este una în care participă reprezentantele din MLS și cele din Mexic.

Leo Messi, fabulos la debutul pentru Inter Miami. A marcat golul victoriei, din lovitură liberă, în miutul 90+4

Taylor a deschis scorul pentru Inter Miami chiar înainte de pauză, iar Leo Messi a fost trimis pe teren în minutul 54 al partidei, la 1-0 pentru echipa sa. În același minut a fost introdus și Sergio Busquets, de asemenea aflat la debut. Totuși, mexicanii reușeau egalarea în minutul 65, după reușita semnată de Antuna.

ADVERTISEMENT

Încă în urmă cu pregătirea fizică, Leo Messi nu a avut prea multe momente în care să iasă la rampă. Dar a făcut-o din plin chiar înainte de fluierul final al partidei, când a executat magistral o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri.

Leo Messi a pus mingea direct în vinclul porții și l-a învins fără probleme pe portarul mexicanilor. Asta în ciuda faptului că nu mai puțin de 6 oameni au stat în zid, inclusiv unul la nivelul solului pentru a bloca o eventuală surpriză. Dar execuția a fost imparabilă.

ADVERTISEMENT

David Beckham, unul dintre oamenii care l-au convins pe Messi să vină la Miami, încântat de reușita argentinianului

Astfel, Inter Miami a obținut victoria în partida contra lui Cruz Azul, scor 2-1, iar fanii au fost pur și simplu extaziați de impactul imediat al lui Messi. David Beckham, unul dintre patronii lui Inter Miami, aflat în tribune, a aplaudat în picioare reușita lui Messi.

A fost primul meci din grupa 10 din Leagues Cup, din care mai face parta și Atlanta United. Atlanta United, în Leagues Cup, este chiar următoarea adversară pe care o va înfrunta Inter Miami, echipa lui Leo Messi. Partida este programată pe 26 iulie, tot la Miami, de la ora 2:30 a României. Primele două clasate merg mai departe, deci un egal ar fi suficient pentru Miami.

ADVERTISEMENT

Inter Miami va debuta în noul sezon de MLS pe 21 august, de la ora 2:30 a României, tot pe propriul teren, împotriva celor de la Charlotte. Prima deplasare pentru Leo Messi și echipa lui va fi pe 24 august, pe terenul lui Cincinatti.

Leo Messi, primul gol marcat pentru o echipă de club din afara Europei. Va debuta în MLS în a doua parte a lunii august

Pentru Leo Messi, golul contra mexicanilor de la Cruz Azul este primul care îl marchează pentru o echipă de club din afara Europei. Mai are 672 în tricoul celor de la FC Barcelona și 32 pentru PSG. De asemenea, Messi a marcat de 103 ori pentru naționala Argentinei, campioana mondială din 2022. Pentru Messi a fost golul 700 la echipa de club, excluzând reușitele din penalty.

ADVERTISEMENT

Leo Messi s-a despărțit de PSG după două sezoane mai degrabă dezamăgitoare, în special din cauza relației deloc bune cu o parte a “ultrașilor” parizieni. A fost în negocieri avansate pentru o revenire la FC Barcelona, dar a ales în cele din urmă pe Inter Miami.

 

ADVERTISEMENT