Sport

Nebunie într-unul dintre cele mai fierbinţi derby-uri din America de Sud! Meciul a fost întrerupt zece minute şi totul s-a decis la ultima fază. Video

A fost nebunie în Blooming - Oriente Petrolero, unul dintre cele mai disputate derby-uri din America de Sud.
28.10.2021 | 22:20
Nebunie intrunul dintre cele mai fierbinti derbyuri din America de Sud Meciul a fost intrerupt zece minute si totul sa decis la ultima faza Video
ADVERTISEMENT

Tensiune maximă în derby-ul orașului Santa Cruz de la Sierra dintre Blooming și Oriente Petrolero, încheiat la egalitate, după un gol din penalty înscris în minutul 90+7.

Deși nu sunt cele mai titrate echipe din Bolivia, Blooming și Oriente Petrolero ridică temperatura dincolo de punctul de fierbere de fiecare dată când se ciocnesc pe teren.

ADVERTISEMENT

La fel au stat lucrurile și joi noapte, când s-a disputat un nou Clasico Cruceno, cum mai este cunoscut derby-ul marilor rivale din Santa Cruz de la Sierra, cel mai mare oraș al Boliviei.

Nebunie în Blooming – Oriente Petrolero, unul dintre cele mai fierbinţi derby-uri din America de Sud

În fața a 35 de mii de spectatori, care au umplut aproape în întregime tribunele de pe Estadio Ramon Tahuichi Aguilera, nebunia s-a declanșat după niciun sfert de oră de la fluierul de start.

ADVERTISEMENT

Atunci, cei de la Oriente Petrolero au obținut o lovitură de la 11 metri, dar până la executarea penalty-ului au trecut aproape încă zece minute din cauza tensiunilor de pe gazon și de pe marginea terenului.

Cum Blooming se află la numai trei puncte distanță de zona retrogradării, perspectiva unui eșec în fața marii rivale ce i-ar fi complicat și mai mult situația nu era deloc de acceptat.

ADVERTISEMENT

Astfel, antrenorul lui Blooming a fost primul avertizat de arbitru pentru proteste, apoi Henry Vaca, de la Oriente, a cedat provocărilor lui Richard Arauz, ripostând cu un gest care a inflamat și mai mult publicul.

Fostul jucător al lui CFR Cluj și al Petrolului, Mojica, a prins ultimele minute pe teren în derby

Atât Arauz, cât și Vaca au primit câte un cartonaș galben, apoi Hugo Dorrego a deschis scorul de la 11 metri. Oriente Petrolero, la care a intrat în minutul 89 și Gualberto Mojica, fostul fotbalist al lui CFR Cluj și al Petrolului Ploiești, acum în vârstă de 37 de ani, a fost la doar câteva clipe de un succes ce ar fi plasat-o la doar două puncte de locurile de Copa Libertadores.

ADVERTISEMENT

În al șaptelea minut al prelungirilor, însă, Blooming a primit și ea o lovitură de pedeapsă, pe care Rafinha a transformat-o cu siguranță, iar El Clasico Cruceno s-a încheiat la egalitate, 1-1.

După această remiză, Oriente Petrolero ocupă locul al șaselea în prima ligă din Bolivia, care asigură calificarea în stagiunea viitoare din Copa Sudamericana.

În schimb, Blooming se situează pe poziția a 14-a din 16 echipe și va avea o misiune complicată de a evita căderea din prima ligă, mai ales că în runda următoare o va înfrunta în deplasare pe The Strongest, a doua clasată, aflată în lupta pentru titlu cu Always Ready și Independiente Petrolero.

ADVERTISEMENT