Fotbal international

Nebunie pe străzile din Brazilia înaintea derby-ului pentru titlu! International poate deveni campioană după 41 de ani. Video

21.02.2021 | 20:27
Nebunie pe strazile din Brazilia inaintea derbyului pentru titlu International poate deveni campioana dupa 41 de ani Video
ADVERTISEMENT

Brazilia freamătă înainte de meciul de titlu dintre Flamengo și International Porto Alegre. Cele două formații joacă în meci direct pe Maracana în confruntarea care poate să aducă titlu la Porto Alegre după 41 de ani. Pe străzile din Rio de Janeiro este nebunie înainte de acest meci. 

International Porto Alegre este pe primul loc cu 69 de puncte, unul mai mult decât Flamengo, campioana en-titre a Braziliei. Cu două etape înainte de final, derby-ul dintre cele două are mari șanse să decidă campioana.

ADVERTISEMENT

Nebunie pe străzile din Brazilia înaintea derby-ului pentru titlu!

International a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor în 2006 după ce a învins constelația de vedete a Barcelonei în finală. Atunci, la catalani evoluau Ronaldinho, Puyol sau Andres Iniesta. Cu toate acestea, formația din Porto Alegre nu s-a mai impus pe plan intern de 41 de ani.

Sunt zeci de mii de fani ai lui Flamengo pe străzile din Rio de Janeiro, în apropiere de stadionul Maracana, în așteptarea meciului care speră ei să o readucă pe Flamengo în postură de favorită la titlu înainte de ultima etapă.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

International, fără titlu de 41 de ani! Flamengo e campioana en-titre

Însă, dacă International se va impune în derby, va câștiga titlul. Flamengo poate urca pe primul loc cu o victorie și în ultima etapă va avea o misiune mai ușoară împotriva lui Sao Paolo, echipă ieșită din formă.

International Porto Alegre a avut o ascensiune fulminantă în ultimii ani. Evolua în liga secundă în 2017, a promovat un an mai târziu, iar actuala stagiune a fost una fabuloasă cu 101 goluri marcate în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Derby-ul pentru titlu se joacă pe Maracana duminică, de la ora 21:00!

Thiago Galhardo, marcator a 23 de goluri în acest sezon și decisiv în victoria lui International cu Vasco da Gama în ultima etapă a declarat înainte de acest meci: “Nu știu dacă în ultimii 41 de ani a fost vreun moment în care Inter a fost pe primul loc în clasament cu două etape înainte de final.

Este momentul în care să ne concentrăm pe meciul cu Flamengo, o echipă pe care o cunoaștem, un adversar foarte bun. Știm că au câștigat și ei și meciul de duminică va fi ca o finală”, a spus Galhardo în presa braziliană.

ADVERTISEMENT

În tur, cele două formații au produs un meci electrizant. International a condus cu 2-1 până în minutul 95 când Flamengo, campioana en-titre a egalat prin Everton Ribeiro. Meciul pentru titlu se dispută duminică de la ora 21:00.

  • 69 de puncte are International în clasament
  • 41 de ani au trecut de când International Porto Alegre a câștigat ultima dată titlul

 

ADVERTISEMENT