News

Nelu Tătaru îi răspunde lui Alexandru Rafila, după ce microbiologul a râs la TV de o declaraţie a sa

06.08.2020 | 15:45
Nelu Tataru ii raspunde lui Alexandru Rafila dupa ce microbiologul a ras la TV de o declaratie a sa
ADVERTISEMENT

Ministrul Nelu Tătaru a reacționat după ce microbiologul Alexandru Rafila a izbucnit în râs, în timpul unei emisiuni, atunci când a fost rugat să comenteze anumite declarații ale lui Tătaru.

Tătaru i-a transmis lui Rafila să „traducă” el mai bine mesajul expus, pentru ca oamenii să înțeleagă situația.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru făcuse o serie de declarații „complicate” în care s-a pierdut în detalii, stârnind râsul tuturor.

Nelu Tătaru îi răspunde lui Alexandru Rafila, după ce microbiologul a râs cu lacrimi de Ministrul Sănătății

Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca și intensitate a creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni niște lucruri, ar trebui să ajungem la un platou.

ADVERTISEMENT

Eu aș vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă”, a fost prima declarație a lui Tătaru, în direct la TVR.

Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe. Putem face o a doua cocoașă care poate fi mai violentă decât prima, în condițiile în care dacă atunci acționa un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare este dat la o parte de concetățenii noștri”, a mai transmis ministrul, moment în care Alexandru Rafila nu s-a mai putut abține și a izbucnit în râs, imaginile devenind virale.

ADVERTISEMENT

Nu am discutat cu profesorul Rafila în ultimele zile. Noi avem un Comitet științific care ne prezintă zilnic evaluările pe care le raportează și Comitetul pentru Comunicare Strategică. Cred că dumnealui și-a dat seama, poate după emisiune, și va încerca să explice tocmai explicațiile pe care eu le-am dat privind evoluția pe trendul ascendent, dar ascendentul manifestându-se de la o zi la alta cu un număr mai mic de cazuri, chiar dacă este în creștere progresivă.

Mă repet, am pretenția de la cei care înțeleg mesajul să-l poată transpune pe înțelesul tuturor dacă eu nu am reușit”, a reacționat Tătaru, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Tensiunea e mare în aceste zile în cadrul Guvernului Orban, amenințat cu moțiune de cenzură de către PSD și ceilalți politicieni din opoziție. Mai mult, opinia publică taxează bâlbele guvernanților, nevoiți să gestioneze o criză sanitară și economică simultan.

ADVERTISEMENT