Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Claudiu Petrila, prezentat oficial la Rapid: „În sfârșit! Abia aștept să încep”. Update exclusiv

Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj, anunță că echipa sa s-a înțeles cu Rapid pentru împrumutul lui Claudiu Petrila. Fotbalistul a fost prezentat oficial la noua echipă.
31.07.2023 | 14:17
Claudiu Petrila prezentat oficial la Rapid In sfarsit Abia astept sa incep Update exclusiv
Claudiu Petrila a fost prezentat oficial la Rapid. Foto: Facebook - FC Rapid 1923.
ADVERTISEMENT
31-07-2023
11:15

Claudiu Petrila, prezentat oficial la Rapid

Claudiu Petrila este noul jucător al Rapidului. Neluțu Varga a anunțat, în exclusivitate pentru FANATIK, împrumutul pentru un sezon al tânărului fotbalist în Giulești.

În cursul zilei de luni, CFR Cluj a anunțat despărțirea oficială de mijlocașul în vârstă de 22 de ani, iar în aceeași zi, Claudiu Petrila a fos prezentat oficial la Rapid. Fotbalistul a fost împrumutat pentru un sezon, cu opțiunea unui transfer definitiv.

„Mă bucur să fiu aici. În sfârșit s-a concretizat transferul meu la Rapid. Sunt fericit că sunt aici și abia aștept să încep treaba și să mă alătur echipei. Cred că mă voi descurca bine. Îmi place atmosfera de aici, Rapid este un club serios și, cu siguranță, vom face treabă bună împreună.

Sistemul pe care domnul Bergodi îl pregătește pentru meciuri este unul avantajos pentru mine, fiind un sistem ofensiv. Nu am lucrat cu dumnealui până în momentul acesta, dar l-am urmărit la echipele la care a fost și sunt încântat de stilul său de joc.

Atmosfera din Giulești este incredibilă. De fiecare dată când am jucat împotriva Rapidului a fost o atmosferă incredibilă, care te presează încontinuu.

Rapid este un club mare, un club serios, așa cum puține sunt în țară, care se bate la campionat și asta îmi doresc și eu. Îi asigur pe suporteri că voi da totul pe teren”, a declarat Claudiu Petrila, după ce a fost prezentat oficial.

 

CFR Cluj a remizat joi seara 1-1 cu Adana Demirspor în prima manșă a turului 2 preliminar din Conference League, iar imediat după meci a rămas fără unul dintre jucătorii de bază din sezoanele trecute. Este vorba despre Claudiu Petrila, care a fost împrumutat pentru un sezon la Rapid.

CFR Cluj l-a împrumutat pe Claudiu Petrila la Rapid. Neluțu Varga: ”Ne-am înțeles pe 500.000 de euro!”

Transferul lui Claudiu Petrila de la CFR Cluj la Rapid era anticipat de câteva zile, dar negcoierile s-au finalizat vineri dimineață, după meciul clujenilor din Conference League. Tranzacția a fost confirmată în exclusivitate pentru FANATIK de Neluțu Varga, patronul echipei din Gruia.

ADVERTISEMENT

„Noi ne-am înțeles cu Rapid pentru Petrila. Gata! Este vorba despre un împrumut pe un an pentru 500.000 de euro, nu de transfer definitiv. Mai trebuie ca Rapid să se înțeleagă cu jucătorul, cu Petrila și apoi mutarea e făcută”, a declarat Neluțu Varga în exclusivitate pentru emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Cristi Balaj, detalii despre împrumutul lui Claudiu Petrila la Rapid

Despre împrumutul lui Claudiu Petrila Rapid a vorbit și Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj. Într-o intervenșie telefonică în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, el a motivat ce a stat în spatele acestei decizii a clubului clujean, dar a infirmat totodată și un eventual transfer al lui Ermal Krasniqi în Giulești.

ADVERTISEMENT

„Nu s-a discutat despre un transfer al lui Krasniqi la Rapid. Singurul despre care s-a discutat, e vorba de un împrumut, este Petrila. Important pentru Petrila este să joace. E un fotbalist pentru care, la vârsta lui, este foarte, foarte important să evolueze meci de meci.

Și există un risc major, pentru că noi, pe lângă Petrila, există acea zonă unde îi avem pe Kransiqi, pe Otele, pe Konoplyanka… Și atunci, riscăm ca să evolueze mai puțin și ar fi păcat.Oricum, păstrăm procente la el…

ADVERTISEMENT

E un jucător despre care suntem convinși că dacă va evolua va crește foarte, foarte mult. E un jucător excelent. Rapid va fi mai puternică avându-l pe Petrila pe teren”, a spus Cristi Balaj la FANATIK SUPERLIGA.

„Dacă aveți atât de mare încredere în el, de ce nu a rămas și de ce nu a jucat anul trecut? De ce nu va rămâne? Ar fi avut continuitate, a fost Under, a jucat în primul sezon, a dat vreo zece goluri… Acum e într-o scădere de formă evidentă”, l-a întrebat Robert Niță pe președintele lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Iar răspunsul oficialului echipei din Gruia nu s-a lăsat așteptat: „ A jucat, dar nu atât cât probabil ar fi trebuit. A jucat și el, dar a vut concurență în acea poziție, a jucat Krasniqi în sezonul trecut. Toți jucătorii care joacă pe aceea poziție e important să evolueze și vor reprezenta o sursă de venit la eventualele transferuri. Ori nu poți să-i trimiți pe toți pe teren”.

Câți bani vrea CFR Cluj pe Krasniqi și Yeboah: „Cel puțin 3 milioane de euro fiecare!”

Plecând de la împrumutul lui Petrila la Rapid s-a ajuns și la eventualele plecări de jucători care ar mai putea avea loc în această vară la CFR Cluj. „Krasniqi și Yeboah, după părerea ta, cât valorează? Undeva la 3 milioane fiecare?”, a fost întrebarea pe care moderatorul Horia Ivanovici i-a adresat-o lui Cristi Balaj.

„Da, putem să discutăm pe acolo, din punctul nostru de vedere. Noi cu două milioane jumătate puteam să-l vindem pe Yeboah, doar că s-au schimbat anumite detalii legate de transferul lui la Slavia Praga. Între timp el a jucat, a fost golgheter la Cupa Africii, și de fiecare dată când intră pe teren aduce calitate. E un jucător tânăr, urmărit de cluburi importante. Mai puțin de trei milioane de euro pentru fiecare nu cred că ar accepta domnul Varga.

În acest moment, nu cred că mai pleacă cineva. Rămâne de văzut… Avem mulți jucători care probabil vor fi împrumutați, nu neapărat dintre cei pe care i-ați văzut ieri pe teren. Pentru că asta cam e echipa de bază, cu plusuri și minusuri…”, a încheiat președintele lui CFR Cluj.

Vrei să afli cele mai tari și mai noi informații din fotbalul românesc? Urmărește în direct emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30, numai pe homepage-ul FANATIK.RO. Aceasta poate fi vizionată în premieră apoi, în aceeași zi, de la ora 17:30, pe canalul de YouTube FANATIK sau pe pagina de Facebook Horia Ivanovici.

Neluțu Varga anunță transferul lui Pterila la Rapid

ADVERTISEMENT