Sport

CFR Cluj – Adana Demirspor 1-1 în Conference League. Meci tare în Gruia, calificarea se decide în Turcia

CFR Cluj a încheiat la egalitate, scor 1-1, turul cu Adana Demirspor. Jefte a deschis scorul în minutul 6, în timp ce turcii au egalat cu un sfert de oră înainte de final prin Stambouli. Totul se va decide în returul din Turcia.
27.07.2023 | 22:29
CFR Cluj  Adana Demirspor 11 in Conference League Meci tare in Gruia calificarea se decide in Turcia
Secvenţă din meciul CFR Cluj - Adana Demirspor 1-1. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
27-07-2023
17:31

CFR Cluj - Adana Demirspor 1-1 (Betancor 6 / Stambouli 77)

VEZI CELE MAI IMPORTANTE FAZE VIDEO AICI

CFR Cluj remizează cu Adana Demirspor, scor 1-1. Jefte şi Stambouli sunt marcatorii celor două goluri, la capătul unui meci foarte frumos, între două echipe puternice. Calificarea se decide joia viitoare, în Turcia. 

Min. 78: Camora ratează o şansă uriaşă! Apără excelent portarul turcilor. 

Min. 77: GOL, Adana Demirspor! Stambouli egalează cu un şut superb plasat. 

Min. 49: Sava intervine excelent la şutul lui Svensson. 

Min. 46: Start în partea secundă. 

PAUZĂ! CFR Cluj face o repriză excelentă şi intră în avantaj la cabine. Are 1-0 graţie golului marcat de Jefte. 

Min. 40: După un start tumultos, meciul s-a mai liniştit. CFR Cluj se apără bine. 

Min. 9: Cristi Manea ratează o şansă uriaşă. Şutul său din voleu a trecut peste poartă!

Min. 6: GOOOOOOOOOL, CFR Cluj! Jefte Betancor deviază mingea în poartă după centrarea pe jos a lui Camora. 

Min. 5: Belhanda face show în Gruia. Şutul marocanului este respins in extremis de Sava. 

Start de meci!

27-07-2023
16:56

Echipele de start din CFR Cluj - Adana Demirspor

Au fost anunțate echipele de start din partida CFR Cluj – Adana Demirspor, care va începe la ora 20:30:

  • CFR Cluj: Sava – Kresic, Arlind Ajeti, Morgan – Manea, Cvek, Tachtsidis, Avounou, Camora – Bîrligea, Betancor; Rezerve: Bălgrădean, Hindrich, Krasniqi, Filip, Deac, Yeboah, Otele, Mogoș, Țîru, Lucaci, Fica; Antrenor: Andrea Mandorlini
  • Adana Demirspor: Karacic – Svensson, Manev, Guler, Rodrigues – Stambouli, Akbaba – Yusuf San, Belhanda, Akintola – Ndiaye; Rezerve: Ertac Ozbir, Cokcalis, Abdurrahim Dursun, Gravillon, Aydogan, Burak, Gulbrandsen, Dorukhan Tokoz, Nani, Yusuf Erdogan; Antrenor: Patrick Kluivert

Meciul CFR Cluj – Adana Demirspor are loc joi, 27 iulie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul primei manșe a turului 2 preliminar din Conference League. Este cel mai greu examen pentru o reprezentantă a fotbalului românesc în această a treia competiție europeană intercluburi, aflată la ediția a treia, deoarece turcii, chiar dacă au promovat recent în Super Lig, acum doi ani,  au arătat un fotbal bun, ofensiv, cu multe goluri și au un buget consistent, care le permite să transfere jucători destul de buni.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – Adana Demirspor

Întâlnirea CFR Cluj – Adana Demirspor se dispută joi, 27 iulie, de la ora 20:30, pe locul unde ardelenii au cunoscut de-a lungul timpului, o mulțime de satisfacții în cupele europene, stadionul dr. Constantin Rădulescu din cartierul Gruia al municipiului de pe Someș și se speră, deși e perioadă maximă de concedii și vacanțe, ca suporterii să fie lângă echipă la această încercare dificilă a echpei lor.

ADVERTISEMENT

Oficialii clubului clujean mărturiseau că ținând cont de contextul vacanțelor de vară în care se dispută partida s-ar declara satisfăcuți cu prezența a circa 4-5000 de oameni la acest meci, orice ar depăși această cifră estimativă reprezentând clar un bonus. Sunt așteptați și în jur de o sută de fani de la Adana, la care se vor adăuga, cu siguranță, alți suporteri de conjunctură din rândul turcilor care își desfășoară activitatea în orașul al cărui edil de ani de zile este Emil Boc.

Cine transmite partida CFR Cluj – Adana Demirspor

Partida CFR Cluj – Adana Demirspor se joacă joi, 27 iulie, de la ora 20:30, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu, în prima manșă a turului 2 preliminar din Conference League și reprezintă subiect de interes pentru două dintre cele două televiziuni de sport, Digi Sport 1 și Prima Sport 1, care vor transmite în direct partida. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Cluj încâ de miercuri, 26 iulie, vremea se schimbă radical în rău, în sensul în care tem,peraturile nu vor mai depăși valoarea maximă de 23 de grade, după ce au fost și 36 de grade, iar de plouat cea mai mare probabilitate rămâne pentru ziua de miercuri, joi, în ziua partidei urmând a fi maxim 21 de grade dar un cer variabil, mai mult senin. Surprinde alegerea UEFA ca aribtru la un meci totuși de top din această etapă preliminară a Conference League, azerul Elcin Masiyev, care are numai 31 de ani și a fost rezervă la meciul FCSB – Dunajska Streda 1-0 pe 11 august 2022.

Cine este Adana Demirspor, adversara lui CFR Cluj în turul 2 preliminar al Conference League

Adana Demir Spor este al doilea club important din orașul Adana, înființat de lucrătorii de la Calea Ferată în 1949. Sunt nu mai puțin de 38 de cluburi care au denumirea Demir, adică Lokomotiv de exemplu în rusă în Turcia dar numai echipa din Adana a ajuns la performanța de a juca în prima divizie. Unde a revenit după 26 de ani de absență acum doi ani. Culorile sub bleu-albastru navy, adică ale echipamentului lucrătorilor de la căile ferate turce.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut a obținut cea mai bună clasare din istorie, cu italianul Vincenzo Montella ocupând locul 4 în Super Lig și fiind una dintre echipele care au marcat multe goluri. Are un lot cu foarte mulți jucători străini, în special africani, care acum a fost dat pe mâna noului antrenor, fostul mare internațional olandez Patrick Kluivert. Căpitanul echipei este francezul Benjamin Stambouli și în lot îl regăsim pe portughezul Nani, ajuns acum la 36 de ani, cu 126 de prezențe în echipa națională. După denumire va fi derbyul căilor ferate româno-turce.

Ce jucători lipsesc din confruntarea CFR Cluj – Adana Demirspor

Andrea Mandorlini nu poate deocamdată să meargă decis pe mâna noilor sosiți, care din punctul său de vedere mai au nevoie de pregătire fizică și de adaptare. Însă va face o excepție după ce l-a văzut ce calități are în timpul antrenamentelor pe mijlocașul grec Tachtsidis, sosit recent la echipă și îl va introduce în acest meci. În schimb, cel mai tare transfer din fotbalul românesc, atacantul ucrainean Koloplianka va privi doar din tribune evoluția noii sale echipe. Este suspendat mijlocașul croat Muhar.

ADVERTISEMENT

Toată lumea susține că Adana Demirspor este mare favorită la calificare. Antrenorul Patrick Kluivert este singurul ceva mai ponderat, admițând că are la dispoziție un lot valoros, fără nici un absent, însă cu marele handicap al faptului că nu a jucat până acum nici o partidă oficială și acest lucru ar putea conta mult la Cluj.

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – Adana Demirspor

Din punctul de vedere al caselor de pariuri meciul de la Cluj este unul dintre cele foarte echilibrate la acest nivel din turul 2 preliminar al Conference League. 2,45 este cota la victorie pentru ardeleni iar 2,90 pentru ca turcii să plece învingători din Gruia. Șansă dublă 1X are cotă de 1,45 iar șansă dublă X2 cotă de 1,55. Gol marcat de CFR are cotă 1,35 iar reușita oaspeților cinci sutimi mai mult, 1,40.

Cum Adana Demirspor este la primul meci din istoria clubului în cupele europene este clar că nu existâ nici un precedent între cele douâ formații. Marius Șumudică, un bun cunoscător al SuperLig din Turcia, a declarat că ardelenii nu au nici o șansă de a merge mai departe, Adana Demir fiind net superioară trupei lui Andrea Mandorlini.

ADVERTISEMENT