News

Nemulțumit de sancțiunile primite de parlamentarii AUR, George Simion a intrat în biroul lui Ciolacu: „Asta nu este democrație”

Un nou scandal în Parlament, după ce parlamentarii AUR au fost sancționați. George Simion a intrat cu forța în biroul lui Ciolacu.
23.05.2023 | 12:43
Nemultumit de sanctiunile primite de parlamentarii AUR George Simion a intrat in biroul lui Ciolacu Asta nu este democratie
George Simion a intrat în biroul lui Ciolacu, nemulțumit de sancțiunile primite de deputații AUR. Colaj Fanatik.ro, Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu/ Captură Facebook George Simion
ADVERTISEMENT

Nemulțumit de sancțiunile primite de parlamentarii AUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor), George Simion s-a manifestat într-un mod deja caracteristic acestuia, intrând în biroul președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, solicitând să aibă o discuție cu acesta.

Parlamentarii AUR, nemulțumiți de sancțiuni. Simion a dat năvală în biroul lui Ciolacu

Marți, 23 mai, mai mulți deputați AUR au fost sancționați pentru că au încălcat două articole din Regulamentul Camerei Deputaților. Așa cum era de așteptat, în urma deciziei, a izbucnit un nou scandal în Parlament.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR s-a plâns că nu l-a văzut de două săptămâni pe Marcel Ciolacu, susținând că vrea să fie alocat mai mult timp în plenul Camerei Deputaților. Alături de George Simion s-au aflat mai mulți parlamentari, care au dat năvală, pur și simplu în biroul președintelui Ciolacu.

„E dreptul meu! Pe dumnealui nu l-am mai văzut de două săptămâni. Vrem să vorbim cu dl Ciolacu, el este conducătorul acestei instituții. Am venit să ne programăm. La cine ar trebui să ne programăm?”, a transmis George Simion.

ADVERTISEMENT

Supărările ar fi apărut după ce liderul AUR și alți deputați ai aceleași formațiuni politice au fost sancționați după ce au încălcat, în mod constant, regulamentele. Este vorba despre parlamentarii Sorin Titus Muncaciu, Ilie Alin Coleșa, Ringo Dămureanu, Ciprian Titi Stoica Lilian Scripnic. Printre aceștia, se numără și deputatul independent Dumitru Coarnă.

Ce sancțiuni au primit parlamentarii AUR

În urma abaterilor repetate, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a votat în unanimitate ca indemnizațiile parlamentarilor să fie diminuate cu 50% pentru următoarele șase luni. Având în vedere că sumele primite de aceștia sunt între 10.951 de lei și 11. 194 de lei, deputații ar rămâne fără mai bine de 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pentru o perioadă de trei luni, parlamentarii AUR vor avea o reducere a „luării de cuvânt la 10 secunde/intervenție” atunci când vor participa la ședințele organizate la Camera Deputaților, motiv pentru care George Simion spune că le este „pus pumnul în gură” și că „asta nu este democrație.”

„Suntem deputați, vrem să vorbim cu președintele Camerei Deputaților. Este o solicitare cât se poate de justificată, atâta timp cât se pune pumnul în gură deputaților care vor să vorbească pe proiecte de lege mai mult de 10 secunde”, a spus George Simion.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președinte al Camerei Deputaților, nu se afla în biroul său. Acest lucru nu i-a descurajat pe deputații AUR care au continuat, în stilul caracteristic, să își strige nemulțumirile. Aceștia au fost sancționați pentru încălcarea a două articole din Regulamentul Camerei Deputaților:

„Art. 158. ‒ (6) Este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în țipete, injurii, amenințări, invective sau calomnie la adresa unui alt deputat sau a oricărei persoane prezente la activitățile parlamentare

Art. 245′ – Este interzisă participarea la desfășurarea unui banner în sala de ședințe în plen sau în sălile comisiilor Camerei Deputaților, înregistrarea sau transmiterea în direct a ședințelor Camerei Deputaților, Biroului permanent, Comitetului liderilor grupurilor parlamentare sau comisiilor, utilizarea violenței fizice sau a violenței verbale constând în țipete, injurii, amenințări, invective sau calomnie la adresa unui alt deputat sau a oricărei persoane prezente la activitățile parlamentare.”

ADVERTISEMENT