News

Nepoata lui Marcel Ciolacu merge cu Tico și câștigă 3.000 de lei pe lună. Andreea lucrează la ICR pentru că ”este o artistă”

Nepoata lui Marcel Ciolacu trăiește dintr-un salariu modest plătit de stat și merge cu o mașină care costă mai puțin de 1.000 de euro. Andreea Ciolacu este consilier la Institutul Cultural Român.
18.07.2022 | 09:02
Nepoata lui Marcel Ciolacu merge cu Tico si castiga 3000 de lei pe luna Andreea lucreaza la ICR pentru ca este o artista
Nepoata lui Marcel Ciolacu are un job modest la stat / Colaj foto: Fanatik, Surse foto: Hepta, Facebook
ADVERTISEMENT

Andreea-Ioana Ciolacu, nepoata șefului Partidului Social Democrat, cel mai mare partid din România, lucrează la stat pe un salariu modest, din care plătește cu greu ratele pentru casă. Cam asta reiese din declarația de avere pe care nepoata lui Marcel Ciolacu a depus-o acum câteva săptămâni.

Marcel Ciolacu: ”Nepoata mea este un copil deosebit”

Andreea lucrează de 2 ani la Institutul Cultural Român, iar gurile rele spun că ar fi fost angajată la această instituție fără concurs. La vremea respectivă, presa a speculat că aceasta ar fi ajuns la ICR datorită directorului Mirel Taloș, apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu (partenerul de alianță a lui Ciolacu, la acea vreme), însă liderul PSD a infirmat această ipoteză.

ADVERTISEMENT

„Andrea se numeşte nepoata mea şi nu m-a dus capul să o pun nici şefă la aeroport, nici manager de spital. Andreea, nepoata mea, în afară că e nepoata mea şi consider că e un copil deosebit, a terminat Regia – artă fotografică cu nota 10. Cred că o zonă cum este ICR este tocmai potrivită stilului ei şi felului ei de a fi. Este o artistă”,  a declarat Marcel Ciolacu la Digi.

Judecând după declarația de avere depusă de Andreea Ciolacu în urmă cu câteva săptămâni, afirmațiile președintelui Camerei Deputaților par să se confirme, cel puțin parțial.

ADVERTISEMENT

Mașina Andreei Ciolacu valorează mai puțin de 1.000 de euro

Tânăra a declarat un venit anual de 39.481 de lei din activitatea de consilier la ICR, ceea ce înseamnă puțin peste 3.000 de lei pe lună. Andreea își rotunjește veniturile cu aproximativ 1.000 de lei pe lună, pe care-i primește din închirierea unui apartament de 55 mp, pe care l-a achiziționat în anul 2013 prin programul ”Prima Casă”. Ea trebuie să achite 42.000 de euro până în anul 2043.

Andreea Ciolacu deține unul dintre ultimele modele Tico rămase pe piață, produs de compania Daewoo în anul 1996. Astăzi, prețul unui astfel de automobil nu depășește 1.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Deși Marcel Ciolacu jură că nu s-a amestecat în cariera nepoatei sale, parcursul profesional al tinerei scoate la iveală indicii care par să arate contrariul.

Andreea a lucrat ca secretară la firma lui Marcel Ciolacu

De exemplu, în 2016, Andreea Ciolacu era angajată ca secretară la SC Alcom SRL, firmă de consultanță în management la care Marcel Ciolacu deține 50% din părțile sociale și este asociat cu Roxana Mihaela Ciolacu (35%) și Daniel Ciolacu (15%), conform datelor consultate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Andreea Ciolacu a ajuns consultant artistic și membru al comisiei de evaluare la Opera Națională din București, acolo unde a avut un curs de perfecționare pentru ocupația de designer video.

Mai departe, nepoata s-a angajat consilier la Ministerul Culturii, unde a rămas până în 2018. Doi ani mai târziu, ea a ajuns la ICR.

Nepoata șefului PSD, dată în judecată de ICR și de Administrația Fondului Imobiliar

Interesant este că în iulie 2021, Institutul Cultural Român a dat-o în judecată pe Andreea Ciolacu, într-un dosar ce viza o acțiune în răspundere patrimonială, însă judecătorii au respins acțiunea.

De asemenea, tânăra mai are un proces pe rol cu Administrația Fondului Imobiliar pentru o factură neplătită în valoare de 248,64 de lei. AFI este o instituție subordonată PMB, care are ca obiect de activitate: administrarea, vânzarea, repararea și întreținerea fondului imobiliar aflat în proprietatea publică și privată a municipalității sau în proprietatea privată a statului.

ADVERTISEMENT