News

Nepotul lui Piedone, consilier în primărie, a avut probleme cu Poliția. Motivul pentru care George Cârlogea a fost amendat

George Cârlogea, nepotul lui Cristian Popescu Piedone, primar al sectorului 5, este consilier local în cadrul aceleiași instituții.
09.04.2024 | 18:06
Nepotul lui Piedone consilier in primarie a avut probleme cu Politia Motivul pentru care George Carlogea a fost amendat
George Cârlogea este fiul cumnatei lui Piedone. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook, sector5.ro
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5 și candidat din partea PUSL la Primăria Capitalei, și-a angajat mai multe rude și apropiați în posturi de conducere în cadrul primăriilor sectorului 4 și sectorului 5. Printre aceștia se numără și nepoții săi, Iulian, George și Viorel Cârlogea, băieții cumnatei sale.

Nepotul lui Piedone a refuzat să furnizeze datele pentru stabilirea identității

Iulian Cârlogea este administrator public la Primăria Sectorului 5, Viorel Cârlogea ocupă funcția de director executiv la aceeași instituție, în timp ce George Cârlogea este consilier local din partea PUSL, tot la primăria condusă de Piedone. George Cârlogea a intrat în sistem în 2020, când a fost angajat ca manager zonă la compania Totul Verde SA, subordonată Primăriei Sectorului 4.

ADVERTISEMENT

George Cârlogea este membru al comisiei de cultură, culte, societate civilă și minorități naționale din cadrul Primăriei Sectorului 5. Numele său apare ca petent într-un dosar înregistrat pe 10 august 2022, la Judecătoria Sectorului 4, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată. Intimat este Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB), iar obiectul dosarului este anularea unui proces verbal de contravenție din 23 iunie 2022.

În acea zi, nepotul lui Piedone a fost amendat de polițiști deoarece nu a prezentat un act de identitate atunci când a fost legitimat. În motivarea plângerii sale, George Cârlogea a arătat că procesul-verbal contestat a fost încheiat netemeinic, nefiind adevărate mențiunile din procesul-verbal conform cărora ar fi refuzat să furnizeze datele necesare pentru stabilirea identității sale agentului constatator.

ADVERTISEMENT

Instanța a reținut că, prin procesul verbal întocmit de DGPMB, contestatorul George Cârlogea a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 500 lei, reţinându-se în sarcina acestuia faptul că, în data de 23.06.2022, ora 23:15, a refuzat să furnizeze datele pentru stabilirea identității sale, la cererea organelor de ordine publică aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, faptă prevăzută şi sancţionată contravenţional.

George Cârlogea a spus că procesul verbal nu reflectă realitatea

Instanța a menționat că descrierea faptei contravenţionale respectă cerinţele impuse privind regimul juridic al contravenţiilor, agentul constatator indicând, în concordanţă cu aceste dispoziţii legale, locul, data şi ora săvârşirii faptei, precum şi împrejurările comiterii acesteia. Locul săvârşirii contravenţiei a fost clar indicat de către agentul constatator în procesul-verbal de contravenţie. În al doilea rând, referitor la condiţiile de fond, acestea se subsumează corectei încadrări juridice a faptei şi a legalităţii sancţiunii.

ADVERTISEMENT

Potrivit articolului 2 pct. 31 din Legea nr. 61/1991, constituie contravenție refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identităţii sale sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu. De asemenea, contravenția prevăzută se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1500 lei.

Astfel, instanţa a reţinut că fapta, astfel cum a fost descrisă în procesul verbal atacat, întruneşte elementele constitutive ale contravenţiei prevăzute de textele legale citate, atât sub aspect subiectiv, cât şi sub aspect obiectiv, sancţiunea fiind legal aplicată. Instanţa a considerat că întreg ansamblul mijloacelor de probă administrate în cauză vine să susţină menţiunile din cuprinsul procesului verbal atacat, iar susținerile petentului George Cârlogea, în sensul că cele menționate în procesul-verbal nu corespund realității, nu au fost probate prin nici un mijloc de probă, deși petentul avea această obligație.

ADVERTISEMENT

Nepotul lui Piedone a pierdut procesul

Din înregistrarea video efectuat cu body-cam-ul agentului constatator a rezultat că cele menționate în procesul-verbal de contravenție se confirmă, petentul George Cârlogea fiind de acord să furnizeze datele de identificare doar după lungi negocieri și solicitări repetate din partea agentului de poliție. Pentru aceste considerente, instanţa a conchis că procesul verbal întocmit în cauză este temeinic.

Instanţa a mai constatat că amenda în cuantum de 500 lei aplicată lui George Cârlogea, orientată spre minimul prevăzut de lege, corespunde pericolului social al faptei şi conduitei acestuia. De altfel, instanţa a considerat că fapta acestuia nu poate fi consecinţa unei neatenţii sau culpe uşoare, ci doar consecinţa unei lipse vădite de interes faţă de dispoziţiile legale.

În dosarul consultat de FANATIK se mai menționează că acest gen de fapte contravenţionale este din ce în ce mai des întâlnit şi că este necesară sancţionarea contravenţională cât mai adecvată a acestor fapte pentru a se realiza scopul educativ şi preventiv al sancţiunii contravenţionale. Pe 14 decembrie 2022, Judecătoria Sectorului 4 a respins, ca neîntemeiată, plângerea fomulată de nepotul lui Piedone, menținînd procesul verbal contestat de acesta.

ADVERTISEMENT