Life

Netflix, lovitura care ar ucide definitiv concurența. Ce pregătește platforma

Netflix vrea să spulbere concurența! Platforma de streaming pune bazele unui nou studio de jocuri video pentru a livra conținut original.
18.02.2023 | 08:00
Netflix lovitura care ar ucide definitiv concurenta Ce pregateste platforma
Netflix și-a deschis studio de jocuri video. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

După ce a blocat partajarea parolelor, Netflix își dorește să compenseze cu alte opțiuni clienții. Astfel, platforma pornește de la zero un studio inovativ de jocuri video, pentru a crea conținut original și a pune pe butuci concurența.

Netfix spulberă concurența. Uriașul de streaming pregătește cele mai tari jocuri video

În luna septembrie a anului trecut, vicepreședintele Game Studios, Amir Rahimi a anunțat că sub tutela Netflix, a fost înființat un nou studio de jocuri video la Helsinki, în Finlanda. Astfel, deși uriașul de streaming a blocat partajarea parolelor, își va compensa utilizatorii cu cele mai tari jocuri.

ADVERTISEMENT

Directorul studioului de jocuri video Netflix este Marko Lastikka, iar pasul făcut de companie în această direcție poate pune pe butuci concurența, având în vedere că jocurile vor fi fără reclame și fără app-uri.

 „Acesta este cel mai recent pas din cadrul acţiunii noastre de a realiza un studio de jocuri de clasă globală care vă va aduce o gamă largă de jocuri originale care le vor plăcea – fără reclame şi fără app-uri – sutelor de milioane de fani din întreaga lume”, a declarat Rahimi, conform Cinemagia. 

ADVERTISEMENT

Studioul de jocuri video din Finlanda va fi construit de la zero și reprezintă al doilea studio de jocuri video din Helsinki alături de Next Games- care anul acesta a devenit parte din Netflix. Împreună cu Night School Studio şi Boss Fight Entertainment, studiourile își vor uni atuurile pentru a crea diferite jocuri video.

Produsele finale se vor plia pe gusturile oricărui utilizator Netflix, însă pentru a crea un joc poate fi nevoie și de ani întregi de muncă, conform vicepreședintelui Amir Rahimi.

ADVERTISEMENT

„Încă suntem în zilele de început, şi încă mai avem mult de muncă până să oferim o experienţă captivantă pe Netflix. Crearea unui joc poate dura ani întregi, aşa că sunt mândru să observ cum construim cu tenacitate fundamentul studioului nostru de jocuri în primul an, așteptând să oferim ceea ce vom produce în anii următori”, a adăugat Amir Rahimi.

Netflix are deja o gamă de jocuri video disponibilă pe platformă

Până să ajungă în acel punct, Netflix dispune deja de o gamă variată de jocuri video, dintre care fac parte și unele dintre cele mai apreciate, precum Nailed It! Baking Bash (Paladin Studios) și Spiritfarer (Thunder Lotus Games/Playdigious).

ADVERTISEMENT

Jocurile video se împart pe categorii ca: Acțiune, Aventură, Arcade, Cărți de joc, Puzzle, Joc de rol, Simulare, Sporturi, Strategie și Tabletop. De altfel, acestea sunt disponibile și pe mobil, atât pe Android, cât și pe iOS.

ADVERTISEMENT
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama...
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie