Sport

Neymar a revenit, după două luni și jumătate, în PSG – Real Madrid 1-0! Pasă genială la golul lui Mbappe

În minutul 73 al partidei cu Real Madrid, Neymar a revenit pe teren pentru PSG pentru prima dată după accidentarea din finalul de noiembrie, la meciul cu St.Etienne. Și a ”inventat” un călcâi pentru faza unicului gol.
15.02.2022 | 23:58
Neymar a revenit dupa doua luni si jumatate in PSG  Real Madrid 10 Pasa geniala la golul lui Mbappe
ADVERTISEMENT

Accidentat serios în finalul meciului de campionat cu St.Etienne, din 28 noiembrie 2021, câștigat de PSG cu 3-1, Neymar a ratat ultimele 13 meciuri ale echipei sale. A tras însă serios în ultima vreme pentru a putea reveni pe gazon.

Iar în minutul 73 al partidei cu Real Madrid, manșă tur a optimilor Ligii Campionilor, Mauricio Pochettino a decis să-l introducă în locul lui Di Maria. Pentru a forța desprinderea după ce bunul prieten al brazilianului, Messi, ratase un penalty în minutul 63.

ADVERTISEMENT

În minutul 90+4, Neymar a luminat jocul lui PSG, cu o pasă de geniu pentru Kylian Mbappe. Atacantul francez a şerpuit prin apărarea Realului şi a marcat golul victoriei.

Peste 55.000 de mesaje pe twitter de la intrarea pe teren

Revenirea brazilianului a fost salutată inclusiv de fanii lui Cristiano Ronaldo. Care, evident, nu au scăpat prilejul de a scoate în evidență că portughezul a marcat primul gol al lui Manchester United în jocul contra lui Brighton. Iar Messi și-a continuat seria de nereușite contra lui Real Madrid. Ajunsă la 8 meciuri la rând.

ADVERTISEMENT

Logic, cei care-l iubesc pe Ney, au salutat și ei reușita brazilianului. Mai mult, în numai câteva zeci de minute, pe Twitter erau peste 55.000 de mesaje având drept subiect reîntoarcerea sa în echipă.

Nu au lipsit nici referințele statistice. Brazilianul a ajuns la 30 de pase decisive în UEFA Champions League. Și este în Top 5 all-time din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

“Nu există PSG fără Neymar! Nu este aceeași echipă”

În altă ordine de idei, prestația atacantului brazilian, care a dat un plus de culoare exprimării lui PSG, a readus pe tapet o declarație recentă. Mai precis cea a fostului atacant al PSG, Mickaël Madar.

Recent, în emisiunea Late Football, Madar susţinea că ”nu există PSG fără Neymar”. Iar meciul cu Real Madrid îi dă dreptate fostului atacant.

ADVERTISEMENT

„Fără Neymar, ne plictisim puțin dacă ne uităm la PSG. Este un jucător care vine cu tehnica. De altfel, trebuie să spun ceva despre controversa care există de ceva vreme.

Vorbesc despre ideea că există un Paris fără Neymar și un Paris cu Neymar. Nu, scuză-mă, nu există PSG fără el.

Când nu joacă, nu este același fotbal. Nu este aceeași echipă. Cu Neymar este altceva”,  a spus Madar.

ADVERTISEMENT