Fotbal international

Neymar nu mai este emblema Nike! Brazilianul a pus capăt unei colaborări de 15 ani cu gigantul american

30.08.2020 | 11:50
Neymar nu mai este emblema Nike Brazilianul a pus capat unei colaborari de 15 ani cu gigantul american
ADVERTISEMENT

Surpriză de proporţii în lumea fotbalului. Unul dintre cei mai valoroşi şi mai mediatizaţi jucători din lume, brazilianul Neymar, a reziliat contractul cu Nike, gigantul american din industria echipamentelor sportive.

Contractul lui Neymar cu Nike urma să se termine în 2022, dar cele două părţi au stabilit să pună capăt acum colabărării începute cu 15 ani în urmă, pe când Neymar avea doar 13 ani şi deja era văzut drept o viitoare mare stea a balonului rotund.

ADVERTISEMENT

Pe atunci, Neymar se afla la juniorii lui Santos şi cei de la Nike au intuit bine că brazilianul va ajunge unul dintre cei mai buni jucători din lume şi i-au oferit acest contract.

Neymar a renunţat la colaborarea cu Nike

Deşi Nike a refuzat să ofere orice amănunt asupra motivelor care au dus la această ruptură, se pare că una dintre cauze s-ar datora actualei politici a companiei cu care jucătorul nu este de acord şi o a doua ar reprezenta-o intenţia sa de a semna cu unul dintre rivalii Nike, compania germană Puma.

ADVERTISEMENT

Neymar a dus o adevărată viaţă de nabab pe baza înţelegerii sale cu Nike, deoarece ultimul contract, semnat în 2011 şi care se întindea până în 2022, stipula ca din momentul în care fotbalistul va ajunge în Europa la un club de rang A, va primi anual suma de 40 de milioane dolari.

Brazilianul a câştigat 40 de milioane dolari anual de la americani

Cum brazilianul a mers de la Santos la Barcelona, iar din 2017 a trecut la PSG, ambele cluburi din Europa intră în ctegorie de rang A şi a fost recompensat cu această sumă, plus alte bonsuri pentru performanţe.

ADVERTISEMENT

La Nike, Neymar câştiga de 23 de ori mai mult decât o face Simona Halep, numărul 2 mondial în tenisul feminin, care după ce s-a despărţit de Adidas a semnat cu americanii un contract de 1,7 milioane dolari anual.

Caută să îl convingă pe Messi să vină la PSG

Dacă până acum Neymar trăgea morţiş să se întoarcă la Barcelona, punându-şi cenuşă în cap pentru greşeala făcută de a pleca în vara lui 2017, acum brazilianul nu mai vrea să părăsească PSG.

ADVERTISEMENT

Dimpotrivă, este el acum cel care încearcă să îl deturneze pe Lionel Messi din posibilul drum către Manchester City şi să îl convingă să vină la Paris, promiţându-i că dacă va spune da va face tot posibilul să îl determine pe Nasser El Khelaifi, omul şeicilor din Qatar la PSG, să îl aducă şi pe uruguyanul Luis Suarez în atac, pentru a reface faimoasa tripletă de la Barca la care s-ar adăuga acum şi forţa fantasticului Mbappe.

ADVERTISEMENT