ADVERTISEMENT
News

Niciun pacient Covid la Spitalul Foișor. Unitatea, aproape să reprimească bolnavii cu probleme ortopedice

Spitalul Foișor din Capitală nu mai are niciun pacient Covid internat, astfel că, în viitorul apropiat, unitatea ar putea să primească din nou bolnavii cu probleme ortopedice.
Autor: Adrian Baciu | 19.05.2021 | 16:17
Niciun pacient Covid la Spitalul Foișor. Unitatea, aproape să reprimească bolnavii cu probleme ortopedice
Niciun pacient Covid la Spitalul Foișor. Unitatea, aproape să reprimească bolnavii cu probleme ortopedice. Sursa foto: hepta.ro

Transformat în unitatea COVID peste noapte, în luna aprilie, Spitalul de Ortopedie Foişor nu mai are niciun pacient internat cu această infecție.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, șeful DSP Bucuresti afirmă că o echipă verifică documentația şi circuitele epidemiologice, existând posibilitatea ca miercuri seară să fie eliberat avizul.

La rândul său, managerul unității medicale din București afirmă că în aceste zile a început procesul de nebulizare, curăţenie, dezinfecţie, renebulizare, verificări probe biologice, resecurizare circuite aflate în reconversie. În zilele viitoare, pacienții vor fi informați în legătură cu aceste modificări.

Vești bune de la Foișor: niciun bolnav Covid. Unitatea, aproape să-şi primească pacienții cu probleme ortopedice

Zilele până când unitatea medicală Foișor din Capitală va redeveni una dedicată exclusiv celor cu probleme ortopedice sunt tot mai puține.

ADVERTISEMENT

Ameliorarea crizei COVID-19 a făcut ca spitalul să fie aproape de a reintra în circuitul obișnuit. DSP București dă asigurări că avizul poate fi eliberat chiar miercuri, iar revenirea pacienților non-Covid mai depinde de igienizarea spațiiilor.

”În cursul zilei de ieri am primit dosarul depus de Spitalul Foişor referitor la cererea de modificare a structurii funcţionale, astfel încât să obţină un aviz temporar, în cursul acestei zile am dat curs acestei cereri, în momentul de faţă pot să vă spun că avem o echipă de medici epidemiologi care se află la spitalul Foişor.

În primul rând, verifică documentaţia depusă de către personalul care a realizat-o, respectiv memoriul tehnic să îndeplinească absolut toate criteriile astfel încât circuitele epidemiologice să fie cele bune, astfel încât, dacă toate aceste lucruri sunt îndeplinite, poate reuşim până în maximum cursul acestei seri, să eliberăm avizul acest lucru se va întâmplă.

ADVERTISEMENT

Faptul că se redeschide sau deschide, nu ţine de DSP Bucureşti, practic, în clipa în care eliberăm, cu data de astăzi, avizul, automat el poate să intre în funcţiune de astăzi.

Depinde de fiecare manager în parte, dacă vorbim acum de o transformare a spitalului întreg non-Covid cu siguranţă este nevoie de o anumită perioadă scurtă pentru partea legată de igienizare. Se poate realiza în curs de câteva ore”, a declarat dr. Oana Nicolescu, şeful DSP Bucureşti, notează Adevărul.

ADVERTISEMENT

Managerul de la Foișor: ”Zero pacienți internați”

Managerul Spitalului Foisor dezvăluie că în unitatea din Capitală sunt în acest moment ”zero pacienți internați”. Acesta mai transmite că pacienții cu probleme ortopedice programați urmează să fie informați asupra momentului în care ar putea reveni în unitate.

”Zero pacienţi internaţi la Spitalul Foişor. A început procesul de nebulizare, curăţenie, dezinfecţie, renebulizare, verificări probe biologice, resecurizare circuite aflate în reconversie. A fost depusă documentaţia la DSPMB de către Spitalul Foişor.

ADVERTISEMENT

A venit inspecţia DSPMB, aşteptăm avizul, urmează informarea Ministerului Sănătăţii, după obţinerea avizului DSPMB, apoi redeschidere, apel pentru pacienţi.

Există pacienţi programaţi care vor fi informaţi asupra momentului şi formalităţilor necesare la momentul oportun, după finalizarea procesului de pregătire medicală şi administrativă”, a declarat pentru dr. Cristian Ioan Stoica, managerul Spitalului de ortopedie Foişor din Capitală.

Spitalul de Ortopedie Foişor s-a transformat în unitate COVID pe 9 aprilie, când evacuarea pacienţilor cu afecţiuni ortopedice, realizată în miez de noapte, a provocat reacţii puternice şi critici vehemente atât din partea corpului medical, dar şi a organizaţiilor de pacienţi şi a politicienilor.

ADVERTISEMENT

Măsura autorităților a venit pe fondul creşterii îngrijorătoare a numărului pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus care necesitau internare la ATI.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT