Fotbal intern

Nicolae Badea nu se vede vinovat de faptul că stadionul Dinamo nu a fost modernizat. “Problema e la MAI!”

21.10.2020 | 11:26
Nicolae Badea nu se vede vinovat de faptul ca stadionul Dinamo nu a fost modernizat Problema e la MAI
Nicolae Badea nu se vede vinovat de faptul că stadionul Dinamo nu a fost modernizat. "Problema e la MAI!". Foto: Antena 1.ro
ADVERTISEMENT

Problema modernizării sau mai bine spus a reconstruirii unui nou stadion Dinamo este una pusă de ani buni pe tapetul mass-media, mai precis din momentul în care România, implicit Bucureşti, a devenit oficial una dintre gazdele EURO 2020.

Atunci, una dintre condiţiile puse de UEFA a fost modernizarea sau reconstruirea stadioanelor Ghencea, Rapid, Arcul de Triumf şi Dinamo. Primele trei sunt aproape de momentul inaugurării, pandemia de coronavirus mutând data disputării turneul final al EURO vara viitoare şi salvând astfel de la o situaţie delicată autorităţile române, care altminteri nu ar fi avut în termen nici unul dintre stadioane!

ADVERTISEMENT

În schimb, stadionul Dinamo rămâne un fel de Fata Morgana pentru fanii câinilor şi pentru fotbalul românesc, întrucât aici lucrările nu au putut fi demarate, pentru că arena nu a putut fi cedată ca şi celelalte Companiei Naţionale de investiţii, existând şi acum multe neclarităţi din punct de vedere juridic.

Nicolae Badea considerat vinovat de neîncperea lucrărilor

Personajul care a fost cel mai tare arătat cu degetul pentru faptul că Dinamo a rămas singura arenă din schemă la care nu s-a mişcat nimic este Nicolae Badea, cel care a fost ani de zile principalul investitor la alb-roşii şi care acum deţine societatea FC Dinamo, fără nici o legătură cu clubul şi echipa care activează acum sub proprietate spaniolă în Ştefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Fostul șef al „câinilor”, este cel care deține drepturile asupra bazei pe o perioadă nedeterminată și a fost acuzat că a cerut să aibă în continuare anumite drepturi asupra unei noi arene, motiv care a oprit CNI-ul să demareze construcția. Nicolae Badea spune însă că nu se opune construirii noului stadion și acuză Ministerul Afacerilor Interne.

Badea aruncă responsabilitatea în grădina MAI

El a încercat să explice cum stau de fapt lucrurile şi de ce la stadionul Dinamo nu s-a început nici măcar măsurătoarea terenului, ce să mai vorbim despre lucrările propriu zise vorbind pentru postul de radio Naţional FM.

ADVERTISEMENT

„În ceea ce ne privește, FC Dinamo (n.r- societatea deținută de Badea) niciodată nu s-a opus construirii unui nou stadion! Dimpotrivă, comunicările scrise și demersurile pe care le-am făcut și-n relația cu Ministerul de Interne și în relația cu CNI-ul sunt o probă clară că lucrul ăsta nu a existat. Este imposibil ca un dinamovist sau ca FC Dinamo să nu dorească să se construiască un stadion nou.

Marcel Vela promite demararea lucrărilor în 2021

Problema este la Ministerul Afacerilor Interne! Existența acelor contracte nu împiedică în niciun caz. Dimpotrivă, am comunicat că nu vom iniția niciun demers juridic care să afecteze investiția într-un nou stadion.

ADVERTISEMENT

CNI-ul, de fapt, vrea să se asigure, și le-au fost date aceste asigurări, că pe perioada construcției nu va exista niciun incident juridic care să împiedice derularea acesteia”. În acest moment, există mai multe procese pentru stabilirea proprietarului stadionului. Atunci când se va stabili cine este proprietarul stadionului, lucrările vor putea începe. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a dat asigurări că în 2021 vor începe lucrările şi la stadionul Dinamo.

 

ADVERTISEMENT