Fotbal intern

Nicolae Badea și fanii „DDB” pregătesc planul B, dacă Dinamo intră în faliment

28.01.2021 | 17:14
Nicolae Badea si fanii DDB pregatesc planul B daca Dinamo intra in faliment
Nicolae Badea și fanii „DDB” pregătesc planul B, dacă Dinamo intră în faliment. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Nicolae Badea este pregătit să își facă revenirea la Dinamo. Fostul președinte din Ștefan cel Mare și fanii din Programul „DDB” pregătesc planul B, în cazul în care clubul va intra în faliment din cauza lui Pablo Cortacero.

Conform site-ului doardinamo.ro, Nicolae Badea și fanii dinamoviști sunt dispuși să o ia de la zero. Mai exact, noul proiect va începe din Liga 4, cu echipa lui Badea, care aparține unei societăți curate, care deține sigla și palmaresul roș-albilor.

ADVERTISEMENT

Momentan, nimeni nu poate spune momentul și modalitatea prin care ar putea fi salvat clubul din mâinile lui Cortacero, dar cert este că Badea e dispus să nu o lase pe Dinamo să moară. FANATIK chiar a anunțat în exclusivitate că omul de afaceri în vârstă de 72 de ani ar fi încercat deja să preia clubul de la spaniol.

Nicolae Badea și fanii „DDB” pregătesc planul B, dacă Dinamo intră în faliment

Miercuri, 27 ianuarie, Tribunalul București a aprobat planul de reorganizare al AFC Dinamo București, asociația lui Nicolae Badea. Aceasta deține sigla și palmaresul clubului din Ștefan cel Mare, la 11 ani distanța de când a început procesul.

ADVERTISEMENT

„În temeiul art. 101 din Legea nr. 85/2006, confirmă planul de reorganizare propus de către debitoarea ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV FOTBAL CLUB DINAMO BUCUREŞTI. Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 02.06.2021, ora. 11.00, cu citarea părţilor, administratorul judiciar cu menţiunea de a depune la dosar şi de a publica în Buletinul procedurilor de insolvenţă raportul de activitate prevăzut de art. 21 din Legea 85/2006, ultimul cu minim 5 zile înainte de termenul de judecată acordat, în cuprinsul căruia va indica starea financiară a debitoarei, stadiul dosarelor în care debitoarea este parte precum şi dacă este respectat programul de plată al creanţelor (urmând a anexa la dosar dovada plăţii creanţelor) dar şi modalitatea efectivă în care a fost pus în aplicare planul de reorganizare între termene, respectiv:

dacă debitoarea a majorat cotizaţia membrilor asociaţiei, a identificat persoane pentru sponsorizări, a atras fonduri suplimentare din publicitate, drepturi de televiziune şi transfer de jucători;

ADVERTISEMENT

dacă s-a efectuat taxarea folosinţei mărcii şi a emblemei; în ce a constat susţinerea financiară a persoanelor fizice şi juridice menţionate în plan. Cu drept de a formula recurs în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27.01.2021”, a fost decizia dată de Tribunalul București, miercuri, 27 ianuarie 2021.

Astfel, în aproximativ un an, AFC Dinamo ar putea ieși din insolvență și fără să aibă datorii. Nicolae Badea are deja înscrisă în Liga 4 echipa AFC Dinamo, pe care o poate aduce în primul eșalon, ajutat de suporteri și, de ce nu, jucând pe stadionul nou la care visează toată suflarea roș-albă.

ADVERTISEMENT

În cazul în care FC Dinamo București, societatea lui Pablo Cortacero intră în faliment, AFC Dinamo va rămâne singura echipă din România care va mai putea folosi sigla și palmaresul „câinilor roșii”

Conform aceleiași surse, Nicolae Badea a fost implicat în negocieri cu unii dintre fotbaliștii lui Dinamo pentru a accepta diminuarea salariilor și a garantat că, dacă se întâmplă ceva neprevăzut, el va plăti salariile. Mai mult, Badea a stat în spatele revenirii lui Steliano Filip în Ștefan cel Mare.

  • 18 titluri de campioană are în palmares Dinamo
ADVERTISEMENT